Hinduizmus. Egyetértesz a lenti idézettel?
"Nem vagyok hindu, de fenntartom, hogy a hinduk jövőbeli állapotokra vonatkozó tanításai összehasonlíthatatlanul ésszerűbbek, jámborabbak és a bűntől is könnyebben eltérítenek, mint azok az örök kárhozatról szóló rémtörténetek, amiket a keresztények neveltek belénk."
Sir William Jones.
Nem a megfelelő nézőpontból vannak értelmezve/értékelve a vallások. Mind ugyanarról beszél...simán egyesíteni lehetne eszméjüket...de ugye az ember önző...vagyis a sajátját többre tartja...előbb ez önzést kéne legyűrni, hogy a probléma megoldásra leljen...és a vicces, hogy minden vallás ezt is okítja igazából, hogy a tiszta önzetlen szeretet a gyógyszer, amit pedig csak Önvaló(Isten) által tudunk elérni. :D
ui.: nincs szükség összehasonlításra...:)
üdv
25/F
LastOne.Left
11:11.
"Több, jobb nem leszek attól, ha máshoz könyörgök, tőle várom a megoldást."
Tökéletesen egyetértek veled...én sem azt írtam, hogy könyörögni kell, hanem azt, hogy legyőzni magunkban a rosszat, és a jóval azonosulni...de ezt csak Istennel lehet megtenni...ha nem Isten eszméje szerint élünk, akkor az ördög eszméje által...2 lehetőség van mindig...önző és önzetlen. Mi választunk...és az igazi bátorság az, amikor felvesszük a harcot alsóbbrendű énünkkel, vagyis Sátánnal, de ilyenkor a felsőbbrendű énünkként harcolunk, ami pedig Isten maga. Ennyi a történet. Én sem várok senkitől semmit, csak magamtól, mert az Atya bennem van, és én az Atyában. :)
ui.: Azok a hívők, akik ölbe tett kézzel várják, hogy Isten majd mindent szépen elrendez, hatalmas tévedésben vannak...tenni is kell azért, hogy ez megtörténjen. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Drága 11:13-as!
Azok kárognak folyton a pokolra és az egészre, akik ismernek mást is, mernek önállóan hinni valamiben. Én sem vagyok hindu, nem vagyok vallásos, de valahogy hihetőbbnek érzem ezt, mint az alaptalan istenfélelmet ami a keresztényekben van.
Jézuska maga is beszélt az örök kárhozatról meg fogcsikorgatásról és hasonlókról, nem a középkorban találták ki a kárhozatot.
Ahogy arról is beszélt Jézuska, hogy csak és kizárólag a kereszténység az üdvözítő vallás.
A relativizmus így igencsak összeegyeztethetetlen Jézuska agymenéseivel - vagy helyesebben a szó szerint elmebajos Saul által neki tulajdonított - agymenésekkel.
"Azok kárognak folyton a pokolra és az egészre, akik ismernek mást is, mernek önállóan hinni valamiben. Én sem vagyok hindu, nem vagyok vallásos, de valahogy hihetőbbnek érzem ezt, mint az alaptalan istenfélelmet ami a keresztényekben van."
Én már kipróbáltam... Majdnem belehaltam a fejfájásba...
Akkor jöttem rá, hogy mindenféle belső érzelem csak elvakítja az elmét, és nem létezik doketizmus, sem nem neoplatonizmus, a hitet készhez kapjuk, és misztériumain keresztül egyesülhetünk vele, mely a lelki üdv alapfeltétele. De a lényeg nem a pokol, hanem mennyország, tudod? Én kipróbáltam, hiába érzed kezdetben jónak, csak magad rabja leszel... :S
nem igazán ismerem a hindu vallást.
a kereszténységet ismerem,jópár évig volt benne részem,és sajnos tényleg nem tartom egy igaz vallásnak,szerető istenről beszélnek,de közben minden sz..rért a pokolban fogsz égni....
13:48 idéznéd nekem a bibliából,pontosan melyik részben mondja azt Jézus,hogy kizárólag a kereszténység az üdvözítő vallás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!