Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kizárólag csak a tanúkat...

Kizárólag csak a tanúkat kérdezem: mi lesz azzal, aki egész életében megfelelő tanú igyekezett lenni, de egyszer bűnt követett el, viszont nem volt ideje megbánni, mert hirtelen meghalt?

Figyelt kérdés
Többször olvastam már azt a választ, hogy a megbánás a lényeg, de mi történik akkor, ha erre már nincs idő? Számít az addig megtett engedelmesség vagy sem?
2020. szept. 5. 22:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

"nem volt ideje megbánni, mert hirtelen meghalt?"

(Róma 6:7) 7 Mert aki meghalt, azt felmentették a bűne alól.

(Róma 6:23) 23 Mert a bűnért járó fizetség a halál, . . .

2020. szept. 5. 23:21
 2/11 A kérdező kommentje:
Tehát akkor fel fog támadni, mert a halállal kifizette amit ki kellett?
2020. szept. 5. 23:26
 3/11 anonim ***** válasza:

A Biblia alapján igen, nem mondhatok mást. Viszont azt is irja a szent irás, hogy (Héberek 10:26) 26 Mert ha készakarva követünk el bűnt újra meg újra, miután pontosan megismertük az igazságot, akkor nincs többé áldozat a bűnökért..

Isten fogja igazságosan elbirálni, milyen szellemi állapotban volt az illető, és azt hogy érdemes-e a feltámadásra.

2020. szept. 5. 23:32
 4/11 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
2020. szept. 5. 23:42
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia

Csak még egy ige:

Mert nem igazságtalan az Isten, hogy elfelejtkezzék a ti cselekedeteitekrõl és a szeretetrõl, melyet tanúsítottatok az õ neve iránt, mint a kik szolgáltatok és szolgáltok a szenteknek.

2020. szept. 6. 09:24
 6/11 A kérdező kommentje:
Kik a szentek?
2020. szept. 6. 09:42
 7/11 anonim ***** válasza:
Fejlődik tovább. A halál után van ideje megbánni bőven. Sőt talán mindenkinek van olyna halál utáni élménye, amikor a még le nem vont tanúságot el tudja sajátítani. De ha nem bánja meg, mert annyira fejletlen, vagy túl kicsi, hogy belássa, akkor majd a fejlődése további szakaszában lesz lehetősége olyanra fejlődni ahol képes kilábalni a problémából.
2020. szept. 6. 10:37
 8/11 anonim ***** válasza:

Isten azon fiai, akik Jézus társkirályai lesznek, Ők a kicsiny nyáj tagjai.

Mivel kevesebben vannak, mint a nagy sokaság, nemm tudnák ellátni a világméretű feladataikat, megbizatásukat. Rájuk vonatkoztatva mondta Jézus azt a példázatot, amit a (Máté 25:34) . . .»Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a királyságot, . . .

(Máté 25:35) . . .éhes voltam, és ennem adtatok, szomjas voltam, és innom adtatok. . . .

(Máté 25:40) . . .»Higgyétek el, amit megtettetek e testvéreim legkisebbjeinek egyikével, azt velem tettétek meg.«

2020. szept. 6. 15:34
 9/11 A kérdező kommentje:
Én azt hittem, hogy mindenkire vonatkozik az, hogy enni kell adni az éhezőnek. De akkor csak rájuk vonatkozik?
2020. szept. 6. 16:02
 10/11 anonim ***** válasza:

Jézus ezen szemléltetése nem a fizikai éhségről beszél.

Ami nem azt jelenti, hogy ne segitsünk a bajba jutottakon.

Kérlek figyeld meg a szövegkörnyezetet, miről szól.

Jézus itt a juhok szétválasztásáról beszél és elmondja, hogy amikor éhes, szomjas volt, vagy börtönben volt, stb a jobb oldalon álló juhok segitettek neki.

A versek végén elmagyarázza, hogy azon kiválasztott testvérei közül, akár a legjelentéktelenebbnek tűnöt is Támogatta, az Jézus támogatta.

Hiszen vannak olyanok akikkel szövetséget kötött Jézus a királyságára, hogy együtt legyenek az égben, és a Föld feletti uralomban vegyenek részt.

Ezért mondja a kicsiny nyájról, hogy nekik adja a királyságot.

(Lukács 12:32) 32 Ne félj, kicsiny nyáj, mert az Atyátok helyesnek látta, hogy nektek adja a királyságot.

Láthatod, hogy nem mindenki osztozhat Jézus királyságában, csak kevesen meghivottak erre a feladatra, ami nem Teszi Őket különbbé, vagy nagyobbá.

Sőt felelősséggel tartoznak Jézus vagyonáért, vagy is juhaiért.

2020. szept. 6. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!