Jézus Krisztusnak, az Élő Isten Fiának, miért kellett meghalni a kereszten? Miért nem valami mást választott, ami nem fájdalmas?
Nem, nem válaszoltál. Azért kérdeztelek.
Ha egy átlagosan értelmes ember elolvassa, amit írtunk, akkor ő is látja ezt.
Úgyhogy azt gondolom, hogy nem is tudsz értelmesen válaszolni. Valószínűleg ezt te is látod... csak próbálsz innen úgy visszavonulni, mintha mégis igazad lenne.
Ez viszont így nem tisztességes módszer. Beszéltem már mással, aki szintén nem tudott válaszolni - viszont ő egyenesen megmondta, hogy ezekre a kérdésekre nem tud válaszolni, de ennek ellenére mégis hisz.
Én meg elfogadtam, hogy ilyen is létezik.
Meg is találtam, 2. vagyok:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Olvasd el, jó!
Valóban jó!
Különösen a #10, akit szerintem el se olvastál.
De, elolvastam, és ide is csak azt tudnám írni, mint amit oda írtam 11.-nek.
A 10. nem te voltál? Tök olyan.
Az is butaság volt, amit a 11-be írtál, egyetlen érv nélkül.
Nem én voltam, más értelmes ember is jár erre. Olyan, aki érvekkel és tényekkel támogatva ír, és semmit nem tudsz válaszolni rá.
Nézd meg az itteni válaszaidat is: a vége felé már nem is próbálsz semmit írni, csak terelést.
Én azt tanácsolom, hogy ha VALÓBAN van valami még a tarsolyodban, akkor pihenj egyet, úgyis késő van.
Holnap meg szedd össze a gondolataidat, és válaszolj értelmesen. Akár nekem, akár a másik írónak.
Nem, inkább ezt nézd még meg, itt is 2. voltam:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Mondjuk ennek az utolsó kérdésnek a kiírója is egy értelmes ember lehet.
"a szájával néha kielégíthetne" :D
Az élő Isten Fiának azért kellett meghallnia, azaz áldozatnak lennie, hogy ki váltsa egyetlen áldozatával a bűnből az emberiséget.
Ez azt jelenti, hogy annyira szerette az embereket, hogy képes volt feláldozni magát értünk. Isten elfogadta ezt az egyetlen áldozatot.
Bár nekünk földieknek szörnyű és neki is az volt a kereszten, de Isten feltámasztotta és örök életet kapott, ezek szerint mégsem halt meg, él, és testét sem veszítette el. Miért? Mert Isten Fia volt, ember nem tudja Istent elpusztítani, Isten Fiát csak az emberi dimenzióból tudták kiölni, Isteni része tovább él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!