Jézus Krisztusnak, az Élő Isten Fiának, miért kellett meghalni a kereszten? Miért nem valami mást választott, ami nem fájdalmas?
"A bűn nem maradhat büntetlenül, a megbocsátás ettől független"
Pont erről beszélek... de igen, a megbocsájtás után a bűn nyugodtan büntetés nélkül maradhat. Ez a lényege a megbocsjátásnak.
Egyébként ez az egész "megbocsánát" dolog félre van értelmezve. Isten nem megbocsátja a bűnöket, hanem átvállalta. Ő halt meg ahelyett, aki ezt az átvállalást elfogadja. Aki nem fogadja el, annak pedig magának kell elviselni a büntetést.
A Bibliában is úgy van a kibővített magyarázata, hogy "nem emlékezik meg a bűneidről", mivel már átvállalta tőled, meghalt érted, a büntetés kiosztatott, letöltetett, a bűnös szabadult.
A megbocsátás egy egyszerűsített kifejezés arra, amit leírtam. Az egyszerűsítés egy természetes folyamat, de lényege, hogy tudni kell mit is egyszerűsítettünk.
Ő maga köti magát. Ez logikailag is szükségszerű, nem is lehet máshogyan. Nem is értem ezt hogy nem lehet belátni. Ha nem így lenne, akkor megint nem lenne értelme az egész létezésnek.
Ezt az "adott szava" dolgot nem értem, nem értem, hogy itt mire gondolsz mire adta a szavát. De pontosan erre adta a szavát egyébként, amit leírtam, hogy a bűn nem maradhat büntetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!