Keresztények akik nem Tanúk! Valaki megtudna nyugtatni engemet a tudomány miatt?
:)
A héten nézem meg az Isten fia 2014 című filmet magyarul. Ez is tanulságos? Írja, hogy az evangéliumok alapján készült.
29
"Én max annyit kérdezek megy egy vallásostól, hogy mégis miért hisz Istenben vagy abban amiben hisz. Mi vezette oda. Milyen gondolat. Minden más beszéd a témáról időpocsékolás köztünk. "
Szerintem ez a három kérdés is felesleges (bár persze attól fugg, milyen célból kerdezed).
Úgy értem, hogy ez engem érdekel, ezt próbálnám megérteni.
Viszont kb minden más téma úgy nézne ki köztünk, hogy mondanánk a saját véleményünket és annak tényleg sok értelme nincs, mert még vitának sem nevezhető, hiszen tudomány-vallás vita...hát...értelme nincs.
Számomra érthetetlen miért nyomatják a keresztények ilyen hevesen azt, hogy a világ egy intelligens tervezés eredménye. Úgy érzem, hogy az érvelésük lényege, hogy "ha bebizonyítjuk az intelligens tervezést akkor ezzel bebizonyíjuk a bibliai isten létezését"
Tegyük fel, hogy holnap 100%-os bizonyossággal kiderül, hogy a világ tervezett. És? Attól be lenne bizonyítva a keresztény Isten létezése? Egyáltalán nem, hiszen intelligens módon megtervezhette az világot Allah, Jahve, Visnu, Manitu, a nagy sas istenség, valamelyik már kihalt vallás istene stb. vagy akár egy abszolút megismerhetetlen valami is.
A teremtettség egyáltalán nem igazolja, hogy a biblia igaz lenne.
Bónusz:
"A nap pont megfelelő távolságban van..."
ööö... nem, nem pont. A föld pályája 20-25%-kal lehetne közelebb a naphoz vagy távolabb a naptól és még mindig bőven alkalmas lenne az életre.
Akik a tervezettségben hisznek, gyakran követik azt a hamis logikát, hogy: "Pont jól van minden az élethez, ez nem lehet véletlen, valaki megtervezte."
Azt felejtik csak el, hogyha nem így lenne, nem lehetne erről beszélgetni. Az univerzum számtalan pontján mondjuk nem így alakult a dolog, ott nem is vitáznak erről.
"Akik a tervezettségben hisznek"
Már elhangzott, hogy a Biblia igazsága nem a tervezettség kérdésével bizonyítható. Nem természettudományos módszerrel.
"Azt mondják néhányan, ateista tudósok, kutatók, hogy szerintük egyedül vagyunk. Ha lennének, akkor már rég jöttek volna. De még egy 2-es típusú civilizációt sem találtunk."
- És? Ez hogy jön ide?
Egy korábbi hozzászólónak aki azzal érvelt, hogy a tudomány nem tudja bebizonyítani, hogy isten nem létezik: ez már számtalanszor le lett írva itt a GYK-n. Valaminek a nem létét képtelenség bizonyítani. A természettudomány nem csak a bibliai isten hanem egyik másik isten nem létét sem tudja bizonyítani. Sőt ezeken túl nem tudja bizonyítani a láthatatlan unikornisok, Óz a nagy varázsló és pókember nem létezést sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!