Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A 144000 szám mely vallásokban...

A 144000 szám mely vallásokban kerül említésre és melyikben milyen összefüggésben?

Figyelt kérdés

2020. aug. 28. 16:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
62%
5-ös vagyok. A 144ezer benne van a világ összes Bibliájában, nem csak a jehovistában. Ők csak az értelmezés miatt hisznek hülyeséget, de attól még benne van.
2020. aug. 28. 17:45
 12/22 A nagy Levin ***** válasza:
72%
#10, eddig (a ma élőkkel együtt) kb 108 milliárd ember élt, Úgyhogy-ha tényleg így van- akkor az már betelt. Ezek szerint a pokol jóval nagyobb befogadó képességű.
2020. aug. 28. 17:50
 13/22 anonim ***** válasza:
71%
#12 Tisztába vagyok vele, ezért is mondtam neki, hogy ez így nemigazán tűnik logikusnak.
2020. aug. 28. 17:54
 14/22 munyamunya ***** válasza:
30%

Sok felekezet nincs tisztában a feltámadásOK rendjével, hogy kik melyikben részesülnek, hogy mit takar a "pokol" fogalma, milyen kimenetelt, végső sorsot készít az Örökkévaló az ő kezemunkájának, az emberiségnek (súgok: nem gonoszat). Emiatt gondolnak ennyiféle téves hiábavalóságot sokan.

Ha valaki nem részese az első feltámadásnak (ehhez köthető a 144ezres szám), az nem jelenti automatikusan az illető pusztulását, hanem a második feltámadás során lesz megítélve tettei szerint. A Jelenések 20. fejezet vége beszél erről teljesen nyíltan.

Nyilván ez csak a bibliai tanítás, hogy más hitrendszerekben van-e szó a 144ezerről, azt nem tudom.

2020. aug. 28. 18:35
 15/22 anonim ***** válasza:
88%

Én nem egészen értem ezt a rész a Jelenések könyvében, de ahogy értem azt megosztom.

A 144000 szerintem a testi Israeliták száma, mert Pál említi is ezt a részt, hogy Isten nem vetette el teljesen Israelt és megtartott egy maroknyi maradékot. Feltételezésem szerint ők a 144000. Ahogy régen is csak 7000 embert tartott meg akik nem hajtották meg magukat Baálnak.

Pár sorral azután lehet olvasni egy nagy sokaságról akik megmosták ruhájukat a Bárány vérében, gondolom ők a pogány nemzetek, ők a lelki Israeliták.

Én így látom, de mint említettem, nem mondom hogy így is van.

2020. aug. 28. 18:51
 16/22 anonim ***** válasza:
66%

Itt arról van szó, hogy ÖSSZESEN ennyi ember kerül a mennyekbe, és mind hithű, szent életű szűz zsidó férfi, elosztva a 12 törzsből. Nekik különleges szerepük lesz.

De a többiek se a pokolba kerülnek mind, hanem az újjáteremtett Földön fognak élni. Mint ahogy az édenkert sem a mennyekben volt, hanem a Földön.

Ez a jehovista elképzelés, ebben hisznek ők.

Aztán mindenki döntse el, hogy a Biblia tényleg ezt mondja-e.

2020. aug. 28. 19:27
 17/22 anonim ***** válasza:
48%

16

Majdnem jó.

A 144.000 nem kizárólag Zsidó származásuakból való, és nem Fizikai szüzességről beszélünk. Ellenben Péter, és más apostolok, vagy akár Mária sem lehetne oda való. Már pedig a felkentek első várományosai az első századi keresztényekből lettek kiválasztva. Nemtől, és származástól független.

2020. aug. 28. 19:55
 18/22 anonim ***** válasza:

Kérdező,benne szerepel a jelenések könyvében,az általam olvasott összes fordításban.

Római katolikus

2020. aug. 28. 20:18
 19/22 anonim ***** válasza:
66%

Lényegében igen, bárhogy is van, ha pl csak a zsidókra vonatkozna is, akkor is kevés lenne az a 144 ezer, ha nem lenne feltámadás pl a földre is. Mert több hithű zsidó volt ennél a számnál.

17 jól kifejtette szerintem.

2020. aug. 28. 21:45
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2020. aug. 29. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!