Keresztények! Szoktatok menni gyülekezetre? Vagy inkább otthon maradtok és egy keresztény oldalt olvassol? Melyik a legjobb?
A hangzatos szavakat, amit a kétlelkűséged mondat veled kerüld. Mert útálja ISten és mivel ő a szíveket vízsgálja-ezért saját magadnak okozod a problémát.
A Covid miatt jelenleg csak online vannak Istentiszteletek, bár folyamatosan vizsgálva vannak a helyzetek, viszont ezt az emelkedést is ami ma is tapasztalható kizárt, hogy 1-2 héten belül újra lehetne menni-sajnos, mert már nagyon hiányzik. De a testvéri kapcsolatok, és minden maradt ugyan úgy, ahogy volt. Csak a hely változott és a módja a dolgoknak..
Örülök, hogy keresztény lettél. A világ összetettsége valóban egy értelmes Tervező irányába mutat, és valóban, nem sok értelme van az életnek, ha halandók vagyunk. Ez utóbbit részletesen kifejti az Ószövetségben, a Prédikátor könyve.
Kezdő keresztényként azt ajánlom, olvasd az Újszövetséget, Majd ismerkedj meg az Ószövetség alapvető történeteivel is. Az Újszövetség olvasásán túl, imádkozz Istenhez, hogy erősödjél, tanuljál. Más keresztény testvérek megismerése segíthet, mert egymást taníthatjátok, segíthetitek.
Mi az, hogy "gyulekezetre menni"?
En szemely szerint szoktam templomba jarni, de nem minden vasarnap.
Hetkozben esti ahitatra is, ha van idom.
Nem muszaj a keresztenyeknek templomba jarni, de ha kezdo vagy, akkor menj el szerintem, ismerkedj meg a vallasoddal, mas emberekkel. Ott a Bibliat is megmagyarazzak kis darabokban - szerintem onalloan olvasni meg az Ujszovetseget is nehez, nehez megerteni.
Hat igen, a templomokban altalaban azt kell csinalni, amit a pap mond, de hat ez hogyan lenne maskepp? :-) Az iskolaban is azt kell csinalni, amit a tanar mond, valami rendszernek kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!