Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, akik nem Jehovák...

Keresztények, akik nem Jehovák! Akkor most van Pokol vagy pedig nincsen Pokol az embereknek?

Figyelt kérdés

2020. aug. 21. 10:07
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Még feltámadáskor sem? Tehát aki bűnös az nem megy a Pokolba hanem örökre alszik? És nem Jehova tanúi szerint!
2020. aug. 22. 22:44
 12/31 tgt ***** válasza:
45%
A pokol az a hely, ahol megtisztul a lélek a rárakódott szennytől. Ezután megy a lelkek országába.
2020. aug. 22. 23:01
 13/31 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező, a zsidók és a keresztények szerint van pokol, ahová a bűnös, megváltatlan lélek kerül a halála után, a Biblia tanít erről. Egyedül a jehovisták tagadják a pokol létezését (az ateistákon kívül, ők Isten létezését is tagadják).
2020. aug. 23. 12:03
 14/31 Blackice75 ***** válasza:
100%

13# A 8-as kommentben leírtam hogy mi a pokol és mi a szerepe a Biblia szerint, és azt hogy a Biblia hogyan tanít erről. Egyáltalan nem a megváltatlan lelkek kerülnek csak oda , vagyis a halál amit most még mi fogunk fel halálnak, az nem egyidejű máris a kárhozatra vagy a mennybe menetelre!!! Ezt alá is támasztottam a Bibliából.

A Sheol,vagyis szándékosan téves fordításban a pokol, nem egy örök élet része a bűnösöknek való sütögetése a tűzben ahol Sátán a seriff. Ez csak egy gyerekmese amit sajnos a világ felnőttjei is 10-12 eves szintű gyerekhez méltó felfogással el is hisznek. De lehet egy értelmes 10 eves gyereket nem lehet ezzel megetetni, míg a legtöbb felnőttet igen. És miért? Mert az ember lusta tájékozódni és még lustább a kapott informaciót részletesen , logikusan felnőtt emberi szinten átgondolni, értelmezni. Pont ez az oka annak hogy minden nevetséges koholt dogmát bele lehet programozni a kis butuska agyunkba, ezt nagyon jól tudják azok akik irányitjak a vallási, a tudományos es a politikai világot.

Egyértelmű az Írásból (biblia) hogy a sheol ami sírt jelent, vagy vallási megtévesztő értelemben a pokol az a hely ami a föld alatt van valahol és oda takaríttatnak be azok lelkei akik már leélték az életüket ezen a földön, és még leélik ebben a maradék fennmaradt végidőben is. Abszolút nem itéltetik meg senki a halála pillanatában hanem a lelke ami él és virul, betakaraíttatik, vagyis szó szerint begyűjtik a sheolba a Megváltó második eljöveteléig és fel lesznek támasztva az ìtéletre!!!

A 8 kommentben adtam erről egy leírást nagyvonalakban az Írásból, mellékelve alátámasztásként a bibliaból is igéket, hogy ne legyen az hogy ezt én találom ki!!! Mint ahogy itt sokan teszik, hogy a saját fantáziajuk és képzeletük szerint igyekeznek megértenies megmagyarázni a Bibliai igéket, sajnos nagxon hamisan, és inkabb egy Walt Disney mesekönyv forgatókönyvébe illően , mint a valóságnak annak az igazságnak megfelelően amit a Teremtő, meg a Megváltó mond vagy üzen erről a proféciákban.A 8-as ba beraktam olyan Bibliai verseket is, amik egyértrlműen tisztán érzhetően ismertetik velünk a sheol(pokol) fogalmát , anélkül hogy azt még egy teljes regénnyel meg kellene magyarázni. Sajnos mégis meg kell , és a még sajnosabb az, hogy a tisztan érthető, átlátható igéket az ember szeme elé teszed, szó szerint beletolod az arcába, aki sajat maga szerint mar felnőtt, értelmes es megfontolt, erre azt elolvasva mégis azt mondja hogy az nem úgy hanem így van meg bla, bla, bla...

Megis tolja azokat a Koholt dogmákat, ideológiakat amit össze szedett innen, onnan,vallásokból meg ezt mondta a pap meg az uncsi tesó meg Bözsi néni meg a kereszténység meg a Jehova tanúi meg a zsidók stb... Akkor kérdem én, hogy ki az aki olvassa az Írast és meg is érti, ha mar olvassa egyáltalan!!! De ha mégis olvassa és ennek ellenére is ilyen hülyeségeket értelmez ki belőle, akkor az ember ugyanazt mondja meg ért meg amit olvas és lát a Bibliából? Ezt nagyon kétlem kedves felebarátaim!!! Ez pont olyan hogy amikor valaki indul a fal felé es neki megy a falnak, annak ellenére hogy esezleg mondja neki valaki, figyelmezteti, Hé haver vigyázz ott a fal nem latod nekimész, erre mégis azt válaszolja, ugyan mar nincs ott semmi fal, annak ellenére hogy látja ő is tisztan hogy ott a fal megis neki megy , többször is,mert be akarja mesélni magának hogy mar pedig nincs ott az a fal, meg ha látom is. Vagy csak egyszerűen abbol a tényből is neki megy, hogy ne annak legyen igaza aki látja a falat és figyelmezteti is hogy ott van!!! Ennek ellenére megis azt reméli hatha csak at tud rohanni azon a falon és neki lesz igaza , es probalkozik, újra és újra és újra amíg bele nem pusztul, vagy valami csoda folytán esetleg ami ritka az emberiség értelmet illetően, mar jól összetört fejjel megfordul es belátja hogy tényleg ott az a fal.

A Fal az Torah a,Teremtő parancsolatai, az hogy nem latod hogy "Vak" vagy átvitt értelemben vak az a vallások tanítása, azt tanítják hogy a törvények,parancsolatok(Fal), már nem léteznek el lettek törölve a Megváltó altal( le lett bontva a Fal) es ne foglalkozz vele, enj csak át rajta mert nincs ott. Vagyis ha ezt olvadod a bibliaból a Megvaltótól:

Máté 7:21 Nem minden, aki ezt mondja nekem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.

Amikor ezt olvasod akkor azt a tanítast kapod hogy Ó ez mar nem igaz a patancsolatok vagyis a Fal nem létezik, es elhiszed annak ellenére hogy maga a Megváltó mondja azt hogy ott a "fal" a parancsolatok és ahhoz hogy bekerülj a mennyeknek országába , azt nem kerülheted meg.

És akkor lesz az igazi nagy bumm, a fejjel neki rohanás a falnak amikor az ítélet napján be akar oda lépni az ember és neki megy fejjel a falnak, beleütközik a törvenyekbe(falba),amiket nem tartott meg az élete során, nem cselekedte az Atya akaratát, és a parancsolatok(fal) általi itelet miatt megy a kárhozatra.

Köszönöm hogy elolvastad

Remélem hasznos információval szolgáltam

2020. aug. 23. 14:00
 15/31 anonim ***** válasza:
42%
Blackice te Jehova Tanújának vallod magad? Ha igen, akkor miért írod ide az őrtornyos zagyvaságokat, amikor a Kérdező kifejezetten kérte, hogy jehovisták NE írjanak ide!
2020. aug. 23. 14:24
 16/31 anonim ***** válasza:
Ha a Kérdezőt az Őrtornyos változat érdekli, akkor majd az aluljáróban elvesz egyet az ott árusító-osztogató jehovásoktól. De szerintem nem az a verzió érdekli a kérdés kiírás szerint.
2020. aug. 23. 14:27
 17/31 Blackice75 ***** válasza:
100%

15/16#

Szerinted a valaszombol azt lehet kivenni hogy én valamelyik a világon létező vallás vagy hitrendszer hamis dogmáinak tanítása alá tartózok, mint a jehova tanúi is ?

Távol legyen, sőt ha elolvastad a válaszomat akkor erre a reszre nem figyeltél:

Megis tolja azokat a Koholt dogmákat, ideológiakat amit össze szedett innen, onnan,vallásokból meg ezt mondta a pap meg az uncsi tesó meg Bözsi néni meg a kereszténység meg a Jehova tanúi meg a zsidók stb... Akkor kérdem én, hogy ki az aki olvassa az Írast és meg is érti, ha mar olvassa egyáltalan!!!

Engem nem érdekel semmilyen hamis vilagi vallás sem a pogány kereszténység, sem a zsidó, sem az álnok Jehova tanúi sumyi csaló hitrendszere!!!

En csak a bibliábol alá támasztom hogy az amit nekik pokolnak tanitanak a körülírt mesefilmbe is nevetseges sütögetős fantázia elmélettel az nem úgy van!!! Es a pokol az egy szánsékosan téves fordítás a sheol-ról ami bibkiai értelemben ha megnézzük ahonnan forditották az sírt jelent , helyesen!!!

Én úgy gondolom hogy minden valaszt alá kell tamasztani az írassal több igét is figyelembe véve.

Én ezt a 8# valaszban megtettem, de ha kell még talalok erre valaszokat a bibliából és meg is mutatom, hogy mi is az a hely amit valójaban pokolnak hisznek a sütögetős piritgatós esti mesebe illő dogmával egyetemben.

Vedd elő a Bibliát és támaszd alá a válaszodat a kerdezőnek a bibliából.

Ha mar tudod természetesen!!!! Amit kétlek!!!

Én a Teremtő es a Megváltó szavában hiszek!!! Nem pedig a megvezetett világ vallásainak és hitrendszereinek!!!

2020. aug. 23. 14:47
 18/31 Blackice75 ***** válasza:

Hogy a kedves kérdező a Bibliából szeretne a kérdésére egy hiteles választ, vagy magyarázatot kapni, vagy a pogány keresztény vallási ágazatok valamilyékenek hamis dogmái alapján szeretne egy hamis választ kapni, ez már egy másik kérdés.

A lényeg az mindenek felett, az igazat akarja megtudni, vagy meséket akar olvasgatni. Ha meséket akar olvasgatni akkor teljesen mindegy hogy valamilyen keresztény vagy jehova tanús válaszokat kap a kérdésére.

Mert nem árt tudni azt sem kedves felebarátaim,hogy :

A Teremtő és a Megváltó nem fog igazolni egyetlen vallási és hitrendszert sem a Bibliával!!!

A vallási és hitrendszerek akarják igazolni magukat és hamis félrevezető ideokógiajukat a Bibliával!!!

Példa az a megadott válaszokbol is de az egész világra tekintve is , hogy,ezt milyen sikeresen teszik, nem hiába a nagy Megtevesztő intelligenciáját bizonyítja az hogy a világ mennyire a sötétben tapogatózik, megosztottsagban.

Úgy vallasilag mint politikailag es mint tudományilag!!!

Ahogy ezt a mostani végidőkre szoló prófecia is megmutatja:

Jel 12:9 És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, aki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az ő angyalai [is] ő vele levettetének.

Figyeljünk csak arra hogy AZ EGESZ FÖLD KEREKSÉGÉT ELHITETI!!!

Nos a földön 2,2 milliárd keresztény van akik a kereszténység valamelyik vallási, felekezeti, hitrendszeri ágazatába tartóznak, plusz van még majdnem két milliárd olyan ember a földön aki ha nem is keresztény dogmák alapján de szintén a Bibliával probálja összemosni hamis tanait filozófiáit, miért is? Mert a hazugságot fűszerezni kell egy kicsit az igazsággal hogy hihetőbb legyen!!! És akkor van még kb három milliárd más vallási vagy hitrendszert követők tábora , ezoteria,a tudomanyos fantasztikum hivői, ateista stb, írtó kevesen vannak olyanok is , legalábbis remenykedem benne akik a Teremtő parancsolatait szerint élnek es a Megváltót követik

Nos kb ez az a föld kereksege amely el van hitetve, meg van vezetve.

Máté 7:13 Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, amely a veszedelemre visz, és sokan vannak, akik azon járnak.

Nos vajon kik vannak sokan amik a széles uton járnak?

Ha valaki is kicsit félre teszi az egóját, kevelységét, makacsságát, és elgondolkodik mélyebben a fent bemásolt igén, akkor szerintem magatól is rajön a válaszra , mindenfajta különösebb magyarázat nélkül!!!

Köszönöm hogy elolvastad

Remélem hasznos az információ amit közöltem

2020. aug. 23. 16:27
 19/31 anonim ***** válasza:
50%
Blackice, hosszú és zavaros irományaidat nem olvastam végig, úgy tűnik nem vagy jehovás, csak a gondolkodásod jehovás, pokol-tagadó, zagyválós-jehovás.
2020. aug. 23. 16:41
 20/31 Blackice75 ***** válasza:
100%

Meg mindig nem érted meg, nem pokol tagadó vagyok, hanem azt magyarazom meg , hogy amit pokolnak forditottak a kedvesbiblia fordítóink az igazabol mit is jelent.

Pokol = Sheol

Nem azt hogy ott sütögeti majd a kárhozatra jutottakat majd Sátán az örök időkig. Ez a magyarázat egy mese egy kitaláció.

Vagy te ugy hiszed a pokolt(Sheol) hogy Sátan ott a séf az angyalaival es grillezgetik, sütögetik ott az elkárhozottakat ? Vagy ugy hiszed el a pokolt(sheol) ahogy a biblia leírja? Mert nem mindegy ám.

2020. aug. 23. 16:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!