Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, akik nem Jehovák...

Keresztények, akik nem Jehovák! Akkor most van Pokol vagy pedig nincsen Pokol az embereknek?

Figyelt kérdés

2020. aug. 21. 10:07
1 2 3 4
 1/31 helo.nickye válasza:
42%
Nincs. Ez is olyan amit a papok találtak ki hogy ilyezgessék az embereket xD
2020. aug. 21. 10:16
 2/31 anonim ***** válasza:
38%

A Biblia szerint van pokol, Jézus is tanított róla.

A jehovák szerint nincs pokol, Te döntsd el kinek hiszel: Isten Fiának, vagy egy új vallási agymosásnak.

Luk 16:23 És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak keblében.

2020. aug. 21. 10:17
 3/31 anonim ***** válasza:
84%
Van pokol. Valós hely.
2020. aug. 21. 10:40
 4/31 anonim ***** válasza:
67%

3+ A poklot eredetileg Isten nem az embereknek szánta, hanem kizárólag sátánnak, és bukott angyalainak. De mivel az emberek nagyon nagy többsége démonizálódott, és van aki át is lényegült ezért most ott tart a világ, hogy sátán mindenkit akit csak tud magával akar rántani, mert gyűlöli az embert, hiszen Isten képmására lett teremtve, és emberi alakban lett megaláztatva és legyőzve már-amit nem akar tudomásul venni.

1Pt 5,8

Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen:

2020. aug. 21. 10:42
 5/31 anonim ***** válasza:
87%

4+

Ezért most a világban jelenleg embermentés folyik valójában, mert hamarosan zárul a kegyelem korszaka, ami után már alig lesz lehetősége az embereknek kegyelmet kapni.

2020. aug. 21. 10:44
 6/31 anonim ***** válasza:
73%
Van pokol. Szentírás is tanít róla.
2020. aug. 21. 10:45
 7/31 anonim ***** válasza:
30%
A Pokol üres mert legkésőbb halála pillanatában mindenki megbocsátást nyer, Isten harcol a lelkedért, illetve a pokol inkább létállapot mint egy konkrét hely
2020. aug. 22. 01:59
 8/31 Blackice75 ***** válasza:
100%

Mennyire tájékozatlan itt mindenki az Írásból. Van egy két olyan válasz aminek van igazság alapja, de ami hoszabb válaszokat illeti, nos elszomorító az a tény hogy tudatlanságból saját filozofiával es gondolatokkal probálja itt mindenki megadni a választ a kérdezőnek.Sőt ezt úgy teszik mint akik tudják, és gondolom , saját maguk is elhiszik igaznak azokat a hamis válaszokat amiket nyújtanak a kérdezőnek. Ezzel nem hogy felvilagositanák, hanem még jobban visszatartják abban a sötétségben, amiben jelenleg a világ masírozik a kárhozat felé, minden egyházával, vallási és hitrendszerével, egyetemben a kereszténységgel és minden ágazatával, a zsidósággal a talmuddal meg a misnájukkal együtt akit a kiválasztottaknak hisznek, stb,stb...

Minden vallás vagy hitrendszer amelyik a bibliára alapozza tanitásait, ugyanaz mint a többi kevés eltéréssel , csak kicsit más köntösbe bújtatva , pl a nevek terén meg más az egyház neve, vagyis a tehenek szìne külömbözik de a tej színe és ìze ugyanaz. És még annál is fájdalmasabb, hogy mindnek ugyanaz az anyaszentegyház, ugyanaz a fenevad a feje, irányítója, csak ezt az átlag ember hívek,"birka csorda"akik követik ezeket az egyházakat nem tudják.

Ez a fenevad a katolikus egyház a pogány kereszténység melegágya

Jel 13:1 És láték egy fenevadat feljőni a tengerből, amelynek hét feje és tíz szarva vala, és az ő szarvain tíz korona, és az ő fejein a káromlásnak neve.

Jel 13:8 Annak okáért imádják őt a földnek minden lakosai, akiknek neve nincs beírva az életnek könyvébe, amely a Bárányé, aki megöletett, e világ alapítása óta.

És akkor most pokol!!!

A pokol maga egy tudatosan helytelen fordítás magyarra a apokrifakból vagy az óhéberből. Pont olyan szándékosan félrefordított szavak, mint a szent,mint a megkeresztelkedni, mint az újszövetség és még van jó pár.

Ez van a nevekkel is.

Elsőre teszem a legfontosabbakat:

Isten, Úr, Jézus, Krisztus, Keresztelő János, stb...

A pokol szót a sheol-ból forditották pokolra, amikor a sheol azt jelenti hogy sír!!!

Nem a mi temetőinkben lévő sírokra tesz emlitést az Íras a sheol-al, hanem arrol a helyről ahova az emberek halála után a lelkük kerül begyüjtésre, a feltámadásig. Ugy azoké akik üdvözülnek, és úgy azoké akik a kárhozatra jutnak. A,lélek a.it a Teremtőtől kaptunk az halhatatlan, a test halála után betakaríttatnak a feltámadasig a sheolba.

Ne feledjük hogy a bibliát keresztény emberek fordították le nyelvekre, többnyire katolikusok, és többjük is az illuminati csoport tagja volt már az ókorban is. A nevek és fogalmakat jelentő szavak direk, tudatos téves fordítása , cél.a megtévesztésre, a katolikus egyház, a kereszténység melegágya pont e célból lett létre hozva.

Tevedés ne essék nem a keresztény felebarátaimat szeretném ezzel befeketíteni, én csak szeretném ismertetni az igazságot mindenkivel ameddig ebben eljutottam, hogy mások is találjanak ki abból a sötetségből a.iben vezetik őket Jézus Krisztus nevében. Tudom ez így borzasztóan hangzik, de sajnos igaz. 40 évig voltam én is megvezetve, és én állíthatom hogy az igazság az egy nagyon nagy gombóc és fájdalmas lenyelni , akar tetszik akár nem, kedves barátaim.

A pokol szó kapora jött az egyháznak hogy köré prédikalja az a gyerekmesének is nevetséges dogmát , ha ismerjük az Ìrást, hogy létezik egy ugynevezett örök világ a kárhozatba kerülteknek is ahol Sátán kénye kedvére sütögeti pirítgatja őket vagy egyéb ilyen bohócságok.

Gondoljunk bele kedves felebarátaim, ha az Atya azt mondja és a Megváltó is azt tanítja, hogy az ìtélet napján minden bűnös lélek, Sátánnal együtt meg lesz semmisítve tűz által.

Jel 21:8 A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és utálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban [lesz], ami a második halál.

Ha ez nem így lenne akkor a Sátánnak ez kiváltsag lenne és örök létezés, de még azoknak is örök élet adódna akik a karhozatra a megsemmisülesre lettek ítélve , meg langokban is kínok között.

De erről az írásban szó sincs.

Ami pedig a sheolt illeti, mindenki oda kerül a feltámadás napjáig, kevesek kerültek fel a mennyekbe kivetelesen Az egyik Énok a másik meg Illés, aki így most eszembe jut.

De ez ne tévesszen meg senkit, Ők kivételezettek voltak, és nem azt jelenti hogyaz üdvözültek mennek fel.a mennyekbe. Az Írásban arról tesz említést többször is, hogya mennyeknek országa jön el az üdvözültekhez. A föld lesz újjá teremtve. De ez egy másik történet.

Nos sheol:

Ábrahám is a sheolban várja a feltámadást, és ha már pedig a halála után ő sem a mennyekbe vittetett fel, így nyílvan mi sem.oda fogunk felkerülni, de ahogy elnézem itt is a felebarátaimat még az üdvözüléstől is messze állunk.

Amikor lejar földi életünk és meghalunk , az csak azok számára halál akik minket holtan látnak, a Teremtő számára nem vagyunk halottak,sőt a lélek nagyon is él,és betakaríttatik a sheolba a feltámadásig.

És akkor itt egy kis történet az Írásból, ami a sheolban zajlott le valamikor. Csak hogy legyen mindenkinek egy kis elképzelése arról hogy mi az igazság, és aztán döntse el hogy az Atyának hisz aki ihlette az Írást vagy a vallásoknak, egyházaknak,barátoknak, rokoniknak, a tudománynak, stb....

Lukács16 19-től 29-ig

A gazdagról és Lázárról

19 Vala pedig egy gazdag ember, és öltözik vala bíborba és patyolatba, mindennap dúsan vigadozván:

20 És vala egy Lázár nevű koldus, ki az ő kapuja elé volt vetve, fekélyekkel tele.

21 És kíván vala megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullanak vala a gazdagnak asztaláról; de az ebek is eljővén, nyalják vala az ő sebeit.

22 Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték.

23 És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében.

24 És ő kiáltván, monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e lángban.

25 Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben, hasonlóképen Lázár is az ő bajait: most pedig ez vígasztaltatik, te pedig gyötrettetel.

26 És mindenekfelett, mi köztünk és ti közöttetek nagy közbevetés van, úgy, hogy a kik akarnának innét ti hozzátok általmenni, nem mehetnek, sem azok onnét hozzánk át nem jöhetnek.

27 Monda pedig amaz: Kérlek azért téged Atyám, hogy bocsásd el őt az én atyámnak házához;

28 Mert van öt testvérem; hogy bizonyságot tegyen nékik, hogy ők is ide, e gyötrelemnek helyére ne jussanak.

29 Monda néki Ábrahám: Van Mózesök és prófétáik; hallgassák azokat.

30 Ama pedig monda: Nem úgy, atyám Ábrahám; hanem ha a halottak közül megy valaki hozzájok, megtérnek!

31 Ő pedig monda néki: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki a halottak közül feltámad.

A pokol helyett mindenki olvashat nyugodtan sheolt.

Köszönöm ha elolvastad

Remélem segítettem!

2020. aug. 22. 19:01
 9/31 helo.nickye válasza:

8., te olvastad amúgy a Davinci-kód-ot? Nagyon tetszik az okfejtésed. Igen, gondolom már rájöttetek, hogy én voltam az első kommentelő :D. Igazából én úgy hiszem hogy a Biblia, egy jelkép. Nem szószerint kell értelmezni a könyvet, hanem megkell fejteni, érteni. Még édesapám mesélte hogy... szerintem mindenki ismeri a csiga-biga című dalt. Akkor most fejcsük meg. Csiga-biga... a bigátt elhagyuk. CSIGA. Mire emlékeztet? Csiga lépcső, Kakaós csiga... és monduk a mi galaxisunk nem lehet? Szerintem minden művelt ember tudja hogy néz ki a mi galaxisunk. Egy csiga formályú izzó gázgömbökból és golygókból álló halmaz.

Következő sor,, ég a házad, ide ki".,, idekit'' megint elhaggyuk, marad az ég a házad. Fellgyulladt a házad, magy mi van csiga??! Vagy talán a csillagos égbe laksz?

Én sise bíztam a papok, a mennybe, a pokolba, meg a sok dolog amit a papok kitaláltak. Nem hiszek a reinkarnációba, abba meg végképp nem, higy ezer évvel ezelőtt én még egy majom voltam ami a véletlenből jött össze! Én hiszek a sorsban, Istenben, a véletlenben, sőt néha még tenyérjósolok is! Én abban reménykedem, hogy miután meghalunk, egy csodás, híbátlan világban élünk húsz évesen, ahol szeretteink várnak tárva tett karral.

Na jó, tudom, ez egy kicsit nyálas, meg fura, de lehet abba hinni, hogy van valaki odafönn, és és rendezgeti a sorsod, vagy a reinkarnációban, vagy csupán a véletlenben, de én önmagamban hiszek, hoyg bármi történjék, én alakítom a magam útját, hiszen másnak annak semmi köze! 😉

Én, mint ahogy már írtam, nem bízok a papokban, apácákban. Velem egyszer úgy viccelődött az anyukám, hogy ha megint rossz leszek apáca nevelőbe rak 😝. És én így elgondolkoztam azon, hogy ezeknek a szentéletű embereknek komolyan az a dolguk, hogy minket, nőket lenézzenek, és hogy ráerőltessék más emberekre ráerőltessék vallásukat? Valóban ezt akarná Isten?

Köszönöm ha elolvastad, és akik szeretnének vitatkozni velem valamin, nyugodtan megtehetik, itt, kommentben 😃

Sziasztok!

2020. aug. 22. 21:51
 10/31 tgt ***** válasza:
53%

A 8-as válaszoló jól leírta.

Nincs pokol.

[link]

2020. aug. 22. 22:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!