Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusok, ti hogyan szoktat...

Katolikusok, ti hogyan szoktatok Bibliát olvasni?

Figyelt kérdés

Gyorsan végigolvassátok újra és újra, vagy kis részeket olvastok el?

Esetleg ugyanazt az evangéliumi leírást több változatban is elolvassátok?

2020. aug. 20. 15:41
 1/3 Prókátor ***** válasza:
100%

Mikor hogy. Szégyenkezve bevallom, még nem olvastam végig betűről betűre.

Minden nap találomra felütöm, és elolvasom az elém kerülő részt. De minden nap el szoktam olvasni az aznapi szentmise olvasmányait és evangéliumát, van, hogy tovább is olvasva.

2020. aug. 20. 18:50
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem ùgy, hogy nekiesek, mint süket a láncfürésznek...

Általában kisebb részeket szoktak javasolni. Hagyományos gyakorlat pl. a lectio divina, ami egy rövid rèsz elolvasàsa, de többször egymás után, majd egy-egy szó vagy gondolat magunkban való forgatása, elmélkedés. A jezsuitáknak is van ilyen szemlélõdõ módszerük.

2020. aug. 21. 10:56
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Nemrég kezdtem el rendszeresen olvasni. János, Mark, Máté evangéliumát már elolvastam. A lényeg hogy megértsd amit olvasol. Kihúzom azokat a részeket, szavakat, mondatokat amelyek megfognak. Postitokra írok pár gondolatot róluk. Minden nap olvasom a Bibliát és minden nap leirom a kedvenc igeversemet amit az adott napon olvastam
2020. aug. 21. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!