Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi! Miért tagadjátok...

Jehova tanúi! Miért tagadjátok Jézus istenségét amikor a biblia ezt alátámasztja?

Figyelt kérdés
Azt is mondogatjátok hogy az újvilág fordítás előtt a Károli bibliából is tudtátok/tudjátok a tanításaitokat hitelesíteni. Akkor most idézem a filippi 2:5-10es verseit: Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is, A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő, Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén; És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig. Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, a mely minden név fölött való; Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké.

2020. aug. 18. 22:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nos Jézus személyében Isten megjelent köztünk testben!

1Tim.3,16. És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe.

Gyakorlatilag leegyszerűsítve Jézus nem más mint az Isten testben való kejelentése és kivetülése, kinyilatkoztatása a teremtett világ számára! Ezért jézus a testben megjelent Isten azaz a testben megjelent Krisztus. Ezért mondja az írás, hogy aki nem vallja Jézust a testben megjelent Krisztusnak (Istennek) az nincs az Istentől hiszen Isten (Atya) és Jézus egyek.

1Jn.4,3.És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.

2Jn.1,7.Mert sok hitető jött e világra, a kik nem vallják a Jézust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető és az antikrisztus.

Jn.10,30.Én és az Atya egy vagyunk.

Jn.10,18.Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.

Épp ezért...

Jn.14,6.Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.

Mt.28,18.És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.

2020. aug. 20. 23:28
 12/18 anonim ***** válasza:
46%

Nos Jézus személyében Isten megjelent köztünk testben! 1Tim.3,16. És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: ISTEN megjelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe.

Tanuld már meg, hogy a görög szövegben nem az van, hogy ISTEN megjelent!

A többi magáért beszél. Jézus istenségéről pampogtok, amikor ő maga mondja, hogy nem ő a mi Istenünk - Jn 20:17; Jel 3:12. Ha nem érted amit mond, akkor nem keresztény vagy hanem dilettáns tévelygő. Két Isten meg nincs! És ne írogassál hülyeségeket, mert az Isten nem szórakozás tárgya, hogy ezt citáljad!!!

2020. aug. 21. 12:53
 13/18 A kérdező kommentje:
2020. aug. 21. 13:15
 14/18 anonim ***** válasza:
37%
Jó összeszedte az András, de ettől még ellentmond a józan észnek IS meg Jézus akaratának is. Jézus világosan mint egy emberről beszélt magáról. Ehhez lásd Vermes Géza műveit.
2020. aug. 21. 13:37
 15/18 anonim ***** válasza:

Nos ez az a pont amit emberi ésszel nem lehet felfogni és megérteni "Szentháromság" azaz Isten ugyan egy van, de 3 kinyilatkoztatási formában létezik és van jelen! Atya - Fiú - Szent Szellem!!!

Isten Szellem, Akiben fenn áll az egész teremtett világ!

Jézus, a Fiú pedig az Atya Isten kinyilatkoztatása testi formáan az egész teremtett világ számára! Ő az Atya IStn karatának a megcselekvője és végrehajtója! Tehát Isten maga az karat, Jézus pedig az Isten akaratának és döntésének megcselekvője. Mind ez pedig a mindent átfogó és összekötő Szent Szellem által történik!!!

Ezért a Szent Szellem által megfogant Mária! Isten pedig testé lett, testet öltött Jézus személyében az Ő Szent Szelleme által!!!

Ezért is adatott minden hatalom Jézusnak, mert Isten létére emberré lett, meghalt és feltámadt. Így tudja mostmár Isten (Jézus) megbocsátani az emberek bűneit, hogy Ő Maga is emberré lett!!!

2020. aug. 27. 19:43
 16/18 anonim ***** válasza:
46%

Tanúknak van igaza.

Topic lezárva.

Koszonom mindenkinek.

2020. szept. 7. 13:09
 17/18 anonim ***** válasza:

Semmilyen tanúknak nincs igazuk!

Ha lezárják a Topicot azzal csak bizonyossá teszik és alátámasztják a tévedésüket és a rossz Bibliai értelmezésüket!

2020. szept. 10. 23:05
 18/18 anonim ***** válasza:

Márpedi az egylényegűségről szóló, az Úr 2020. évében Aug 18 àn megkezdett GyK zsinat berkesztésre került.

Szaja atya megèrtésèt kèrve.

Sem hozzátétetni sem elvétetni ebből nemlehet.

2020. szept. 10. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!