Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak keresztények írjanak...

Csak keresztények írjanak ide! Ez szerintetek bűn ha nem káromkodós?

Figyelt kérdés

Szóba jött valahogyan Isten haverjaimnál. Mire az egyik:

- Én vagyok az isten!

És az baj a Biblia szerint, ha azt mondom neki, hogy "nem, mert nem létezel!" Mit gondoltok?

2020. aug. 18. 20:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól is függ, hogy viccből mondtátok-e vagy nem.
2020. aug. 18. 20:45
 2/7 A kérdező kommentje:

Inkább csak vicc.

ezek most kitalált nevek lesznek!

Peti mondja nekem - Én vagyok az isten!

Én mondom neki - Nem, mert nem létezel!

és talán nevetni is fogunk, ha megint szóba kerül ez.

Mit gondolsz? :) Most miért lenne bűn ha mindenen röhögünk?

2020. aug. 18. 20:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom, hogy Istennel lehet viccelni, ő érti a viccet is, de az Isten nevének a kimondása nem csak akkor lehet bűn, ha káromkodás. Az ószövetségi tízparancsolatban Isten azt kívánta meg, hogy az Ő nevét ne mondják ki hiába. Jézus tovább ment, és azt tanította, hogy az embereknek számot kell adni MINDEN haszontalanul kimondott szóról (lásd Mt 12:36).

Egy ilyen kijelentés egy embertől, hogy "Én vagyok az Isten!", ha csupán a szöveg értelmét nézzük, Istent lefokozza egy függő, bűnös, korlátolt és múlandó teremtménnyé. Ezt természetesen lehet viccből mondani, amikor pont az a vicc lényege, hogy ez egy abszurd kijelentés. De akár lehetett valami bűnös dolog annak a szívében, aki ezt mondta, pl. büszkeség.

Tehát csak így "vegytisztán" ezért egy ilyen mondatról nem lehet eldönteni, hogy bűn-e. Isten a szíveket vizsgálja, és a kérdés az, hogy mi van az ember szívében. Engem például rendkívül bántani szokott, amikor valaki "Ki az Isten..." vagy "Mi az Isten..." meg ilyeneket mond, amikor türelmetlen vagy bosszús. A türelmetlenség és indulatosság (bosszússág) bűnös dolog, és amikor ilyen érzésekkel a szívében mondja ki valaki Isten nevét, arról számot fog adni legkésőbb az utolsó ítéletkor.

üdv Stefán

2020. aug. 18. 21:12
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
A szektádban tényleg értékelik az ilyen okostojásokat?
2020. aug. 18. 21:13
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, mert létezik.
2020. aug. 18. 21:24
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm 3-as! És mi van, ha pl. isten szó alatt, csak a rangot értjük? Mert asszem van Istennek neve. Csak a Jehováknak Jehova. De nekünk keresztényeknek micsoda? De akkor mivel tudnám bűn nélkül mondani?
2020. aug. 18. 21:26
 7/7 anonim ***** válasza:
ha csak a rangot értjük akkor azt is lehet mondani, hogy azta kva istenit neki.
2020. aug. 18. 21:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!