Aki nem keresztény de hívő azzal mi történik a halála után?
Kedves Kérdező,
Érdemes egy próbát tenned, és elolvasni az Újszövetséget. Így megismerheted Jézust, akit Isten küldött, akiben te hiszel.
Ha elolvasod, magad alakíthatod ki a véleményedet, és nem hallomásból, hogy az egyház ilyen meg olyan, ezt meg azt tanítja.
Ítéld meg első kézből olvasva!
Ezt a kiadást ajánlom:
Újszövetség/Zsoltárok könyve
"A cselekedet a fontos anélkül a hit mit sem ér.Csak azt nem tudom,hogy ha nem vagyok megkeresztelve akkor mi a helyzet." - ez a mondatod azt árulja el, bár jó ember lehetsz, de semmit sem tudsz a keresztényi életről, vagyis a Biblia tanításáról. Vagyis nem tudod melyek azok a jó cselekedetek, amelyek kedvesek Istennek. Krisztus főleg erről tanított miközben hirdette Isten királyságát. Ez nem baj, csak pótolnod kell az ismeretet. Ezt mondta erről Krisztus:
Máté 28:18–20
"Jézus odament hozzájuk, és így szólt: „Isten nekem adott minden hatalmat az égben és a földön. Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.”
A "...tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek." - Istennek tetsző tetteket foglal magába. Mint látod a keresztényi életnek a keresztelkedés fontos (nélkülözhetetlen) része. Aki megtanulja megtartani amit Krisztus parancsol a követőinek, azok megkeresztelkedhetnek, nincsen életkorhoz kötve. Éppen ezért nem sokat ér Isten előtt a csecsemők keresztelése, hiszen semmiről nem tud mi történik vele.
A 19-20 versek egy tanulási folyamatról, és azután Istennek tetsző cselekedetekről ír.
Te hogyan látod ezt?
12 Ne tanácsolj neki olyat, ami csak megrekeszti.
Kérdező
Az a legjobb ha a szerző magyarázza a saját művét, és nem az olvasó okoskodik, és belelát olyan dolgot amit a szerző nem akar.
Tehát: A Szerzőt keresd először, és utána sokkal könnyebb dolgod lesz.
Addig is Dereck Prince egy nagyon érthető tanítás sorozatot adott.
*Ha elolvasod, magad alakíthatod ki a véleményedet, és nem hallomásból, hogy az egyház ilyen meg olyan, ezt meg azt tanítja.
Különösen az ilyen beszédekkel írásokkal vigyázz-mert ez például echte most sátántól származott, függetlenül ki írta le ide hozzászólásba.
Azért sátán vagyok mert ajánlom, hogy olvassa el az Újszövetséget?
Hiszen éppen az igén keresztül szólíthatja meg Isten.
A vak hiten túl
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!