Miért történik ez?
Engem nem neveltek vallásosnak. Sokáig nem is érdekelt ez az egész, de volt olyan pont az életemben amikor imádkoztam Istenhez és Ő meghallgatott. Mégis utána hátatfordítottam és szerencsének tulajdonítottam az egészet. Azóta 2-3 havonta felerősödik bennem a vágy, hogy megkeresztelkedjek és Istennek tetsző életet éljek. A tudatomban mindig motoszkál, hogy ez lehet a helyes út. Eszembe jutnak a szentek akik nem indultak bomlásnak, a csodák, Jézus kereszthalála, hogy megváltotta az embereket stb.
Olyan mintha a Szentlélek próbálna hatni rám? Mégis van bennem egy gát amitől nem tudok megszabadulni és 4 éve már lassan, hogy ellen állok. Nem tudom miért állok ellen.
Valami ötlet, tanács?
Ha esetleg hülyeségnek hangzik ez az egész megértem. Én így tapasztaltam meg ezt.
Nem hülyeség. Azonban, óvatosan kell a tanácsokat fogadni, mert még a jóakaratú barátaid, vagy Rokonaid is adhatnak rossz tanácsot. Hiszen Ők másként élik meg ezeket.
Fontos, hogy kérd Isten további segitségét, és ismerdkedj meg a szavával.
Annál az imánál véleményem szerint Isten megérintett téged. Az, hogy ilyen érzések feltörnek benned, az ennek a "találkozásnak" tudható be. Maga a Szentlélek hatni rád vagy vezetni nem tud, ugyanis csak megtért emberek kaphatják meg a Szent Szellemet, aki majd vezeti őket a helyes úton.
Ha leakarod győzni ezt a gátat, akkor gondolkodj el azon, hogy bűnös vagy e vagy sem. Hogy képes vagy elfogadni azt, hogy Jézus meghalt érted a kereszten azért, hogy a bűneidet eltörölje.
A bűnös "én" áll ellent. Ahhoz hogy megszabadulj tőle meg kell térned és be kell merítkezned, hogy meghaljon ez a bűnös "én" és új életet kezdhess Istennel.
Ismerős érzés. Nekem az életem is hasonlóan folydogált nagyon sokáig, bár, én viszonylagosan hívő családban nőttem fel, Isten se hallgatta meg az imámat.
Ami sokat segíthet, az a rendszeresség. (Szenteket emlegettél, ezért alapnak veszem, hogy a katolikus egyház felé húzol, ezért ezt veszem alapnak) Az egyház nem véletlenül követel meg rendszerességet a hitéletben. A reggeli és esti ima, az étkezés előtti és utáni ima több, mint opció, hanem egy hívő ember napi életének részeként tekint rá. Ezen kívül alapvetően előírja a napi 3 imátkozást (reggeli, déli esti hadangszóra az Úr angyalát), a vasárnapi mise hallgatást, stb. Tudom, most majd sok nem katolikus, magát kereszténynek valló fog hőbörögni, hogy nem monoton kell ismételgetni az imákat, stb., de merem állítani, hogy mindez a "monoton" ima sokat segít, főleg a lelki válságok idején (márpedig az ilyen hullámzó hit esetében az is nagyon gyakori eset lesz!). Persze más hitélet rendszeresség is szükséges, pl Bibliaolvasás, katekizmus tanulmányozás, lelki olvasmányok, stb. Ezek különösen fontosak, mikor a "toppon" vagy a hitben, de még többet segítenek, amikor hullámvölgybe jutsz. Az imát és a lelki életet tedd szokásoddá!
És még valami: először tedd életed részévé Istent, utána keresztelkedj meg, ne pedig fordítva! Mert ha egyszer döntöttél, tarts ki a döntésed mellett, és ne váltogass egyházakat, mint zoknikat!
Kérdező:
"Valami ötlet, tanács?
Ha esetleg hülyeségnek hangzik ez az egész megértem. Én így tapasztaltam meg ezt."
Nem hülyeség! Tarts őszinte alázatos bűnbánatot! Valld meg és bánd meg a bűneidet Jézus Krisztusnak, mint aki a halál előtt áll és nincs veszteni valója!
Hívd be Őt a szívedbe az életedbe, fogadd el Őt Uradnak, Istenednek és személyes megváltódnak!
Rontsd le a téglafalat és az üvegfalat, ami teközted és Isten között van!
„Miért történik ez?”
Nem, ez egyáltalán nem hangzik hülyeségnek, szerintem te most a küszöbön állsz, ahonnan a tudat egy számodra eddig ismeretlen dimenciójába léphetsz.
Kérdéseddel kapcsolatban a gazdag ifjú esete jut eszembe, Jézus nyilvános életéből (Máté 16,16-22; Márk 10,17-22; Lukács 18,18-23). Te már betartottad a törvényeket, de ha még többet akarsz tenni, tegyél akkor szert mélyebb önismeretre, szilárdabb öntudatra és önbizalomra, hogy ilyen kételyek ne gyötörjenek tovább. Merülj akkor mélyen Jézus tanításának, az evangéliumok tanulmányozásába, meg is keresztelkedhetsz, de légy ovatos a felekezetekkel, ne hagyd, hogy mások írják elő neked, hogy miben kell hinned, miben nem. Legyen az isteni kiléted, a Krisztus benned a vezérlő Alapelved.
Szia
Isten úgy teremtette meg az embert, hogy kétféle "éhsége" van: a fizikai, és a Teremtőjével ápolt szeretetteljes kapcsolat iránti "éhség". Krisztus ezt mondta erről: "De ő ezt felelte: „Meg van írva: »Ne csak kenyérrel éljen az ember, hanem minden kijelentéssel, amelyet Jehova mond.«”
Amit érzel, az szellemi éhség, amit csillapíthatsz a Biblia olvasásakor, mert az az Isten Szava, és Ő ott szól hozzád, ahogyanKrisztus is mondta
Persze ez az "éhség" ma már nagyon sok emberből hiányzik az őket (életük folyamán) ért különféle hatás, csalódás miatt.De ezt a szellemi éhséget ki lehet fejleszteni. Erről Péter apostol írt: „Mint újszülött kisgyermekek vágyakozzatok a Szó hamisítatlan teje után, hogy ezáltal felnövekedhessetek a megmentésre” 1Péter 2:2, 3.
Szóval jó dolog történik veled. Élj vele, ameddig erre van lehetőség, hiszen kegyelmi időben élünk.
Szia! Szerintem Neked rengeteget segítene, ha keresztény könyveket olvasnál, keresztény filmeket néznél. Pió atyáról is készítettek már filmet, Don Bosco. “ A találkozás” című film modernebb, de az is nagyon jó! Nagyon sok keresztény könyv van, én Mijo Barada, A hit három lépését olvastam legutóbb és nagyon jo, csak ajánlani tudom!
Nyugodtan imádkozz is. Kérd a jó Istent, hogy segítsen Neked. Mond nyugodtan Neki, hogy érzed a belső hívást és szeretnéd Őt jobban megismerni, szeretnél Róla többet megtudni. Hidd el , Ő segiteni fog neked!
Járhatnál hétvégente szentmisére. Az atya aki tartja a szentmisét, kell mondania prédikációt. Figyelj miket mond és ha te úgy érzed, hogy mindig megérint amiket mond , rádöbbensz dolgokra meg hasonlók , akkor érdemes lenne vele beszélned. Nagyon sokat tudna Neked segiteni! Valószínűleg a kérdéseidre is tudna válaszolni és elindítana az úton. Ha olyan jóban vagytok és te is szeretnéd , akkor lehet, hogy segítene az útadon.
Az a lényeg, hogy légy bátor , tárd ki szíved és hagyd, hogy a jo Isten vezessen! Biztos, hogy nem fogod megbánni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!