Miért nevezik magukat az unitáriusok kereszténynek, ha tagadják a Szentírást?
Egy kérdés kapcsán merült fel bennem a kérdés, ahol volt egy hivatkozás az unitárius hitelvekkel kapcsolatban. Ezek a hitelvek, ha egyeseknek jobban tetszik, akkor lényegében dogmák, erősen szembemennek a Szentírás szavával számtalan helyen. Itt nem árnyalatnyi, értelmezésbeli különbségek vannak, hanem a Szentírás ír valamit, ők pont az ellentétét vallják.
Ezzel persze semmi gond nem lenne, hiszen a muszlimok se fogadják el számos részét a Szentírásnak, a hinduk meg legfeljebb csak fő üzeneteivel értenek egyet. Viszont ők nem mondják magukról, hogy keresztények.
"Én valóban a Szentírásból tanulom ki, amit tanít – nem a Szentírásba igyekszem begyömöszkélni azt, amit a dogma tanít."
Nem az a baj, hogy nekünk hazudsz, hanem az, hogy magadnak is. Te a Szentírást alakítod saját eltorzult istenképedhez, mert ami ebbe nem illik bele, azt mondod, hogy hazugság, kitaláció, stb... Például a Szentírás világosan tanítja, hogy Jézus a megtestesült Isten, ezzel mégis hadakozol.
Kedves Kérdező!
Itt egyedül Te használod a “hazugság” szót, érzésem szerint túl sokszor.
A Szentírás azt is világosan tanítja, hogy férjezett nő ne menjen hajadonfőtt az utcára, ezt is vallod?
Miért kéne, hogy olvasson a Szentírásban egy adott kifejezést? Nem lehet később elnevezni valamit?
77-es: „Szerintem a Szentháromság romsággal semmi baj.„
Persze, hogy nincs baj vele, mivel nem létezik. A Biblia az örökkévaló egy és oszthatatlan Istenről ír. Nincsenek alistenek, félistenek, istenrészek, stb. Ilyet Jézus nem tanított. Ha valaki kereszténynek gondolja magát, illene Jézus tanításait ismernie és követnie.
Jézus a Miatyánkot tanította, vagyis azt, hogy mindannyiunk atyja Isten.
Jézus utat mutatott az Atyához, de nem azonosította magát vele.
"Egy előkelő ember megkérdezte tőle: »Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?« Jézus ezt mondta neki: »Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egyedül az Isten."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!