Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn a házasságon kívüli szex?

Bűn a házasságon kívüli szex?

Figyelt kérdés

A párommal szexuális életet élünk. Együtt vagyunk, együtt alszunk, lassan összeköltözünk, mi nagyon komolyan gondoljuk a kapcsolatunkat, együtt akarjuk leélni az életünket.

És tervezzük azt is, hogy össze szeretnénk házasodni.

Az bűn, hogy ha szexelünk,és védekezünk óvszerrel? Még nem vagyunk házasok, de tervezzük.

Azt olvastam, hogy akik tervezik a házasságot és nemi életet élnek, az csekélyebb bűnnek számít. Igaz ez?

Vagy ugyanúgy számít súlyosbűnnek is, hogy ha tervezzük a házasságot?

#szex #házasság #Bűn vagy
2020. aug. 11. 12:15
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 A kérdező kommentje:

38, 39, 40 válaszoló!

Nagyon szépen köszönöm.

Tehát akkor nem vagyunk bűnösek, mert elköteleztük egymást arra, hogy mi összeszeretnénk házasodni, és együtt akarjuk leélni az életünket?!

A házasságot nem lehet így venni. Mi nagyon komolyan vesszük a házasságot is. Ha úgy házasodnánk meg, ahogy te írtad, az elég ilyen gyorsnak tűnne, és csak is azért, hogy már házasok legyünk és akkor bátran jöhet a szex. Ez nem. Mi szeretnénk hogyha csodálatos lenne Jézus Krisztusban. Isten, mint az én Atyám és én a lánya vagyok, ezért áldását kérem a fiára a páromra, mert gyermekei vagyunk. És szeretnénk összeházasodni és egy testté válni. Mi nem akarunk sietni, mi szeretnénk hogy ha csodálatos érzéssel töltene el az a nap. Szeretnénk kis lagzit is. Viszont nálunk, köztünk ez tényleg erős kötelék, és akarjuk. Nem is az számít igazán, hogy a szex, nem. Hanem ő meg én, hogy együtt vagyunk, együtt éljük le az életünket a Krisztusban. Ez még a szexnél is fontosabb és csodálatosan dolog számunkra. Szóval remélem értitek. És tényleg köszönöm a válaszokat.

2020. aug. 11. 17:20
 42/68 anonim ***** válasza:
77%
Ha olyan válasz érkezik, hogy jól csinálod, akkor boldog vagy és még kevésbé bűnös, mint az, aki nem vallásos?! Nem is tudom miért utalom a vallásos, képmutató, álszent embernek nevezett lényeket!? Ha valóban normális ember lennél és a hited szerint elnél, leköpnéd magadat, ahelyett, hogy játszod itt a mártírt!
2020. aug. 11. 17:25
 43/68 anonim ***** válasza:
32%

Nem bűn. A biblia nem így gondolkodik. Minden szituációt teljesen egyedien kezel, nincs benne általánosítás.

Van olyan eset ahol a szex önmagában nem ajánlatos, de van olyan ahol házasság egyik értelmében sem bűn.

Amúgy amit leírtál az a legbensőségesebb házasságok egyike. Ti a biblia szemében házasok vagytok. Esküt tesztek szűntelen magatoknak és istennek az együttlétetekre.

2020. aug. 11. 17:26
 44/68 anonim ***** válasza:
22%

42

Nem azt mondtuk, hogy nem bűn. Hanem azt, hogy rendezzék az életet, mert amit tesznek elfogadhatatlan. Isten elnézi a tudatlanság idejét:

(Cselekedetek 17:30) 30 Igaz, Isten szemet hunyt az ilyen tudatlanság ideje felett, de most azt hirdeti minden embernek mindenhol, hogy bánja meg a bűneit.

Ez azt jelenti, hogy ha felismerte, hogy rosszat tesz, akkor kérjen bocsánatot, és tegye Isten előtt elfogadhatóvá az életüket.

2020. aug. 11. 17:32
 45/68 anonim ***** válasza:
16%

41

Ahogy írtad. Ez egy lassú folyamat és lehet tényleg úgy lett volna az igazi, ha a lagzi utánra tartjátok meg, de szerintem semmiképpen sem az a hú de nagy bűn, mint ahogy az emberek szeretik ezt beállítani. Ezt nem ítélkezésből írom, de biztosan van ennél sokkal nagyobb bűnötök is, amit akár minden nap elkövettek, pont úgy mint nekem vagy bárki másnak.

2020. aug. 11. 17:36
 46/68 anonim ***** válasza:
81%

Kedves kérdező!

Rengeteg dolgot írtak előttem, amiknek egy része valóban a Biblia szerint van, de nagy része egyáltalán nem.

Az Ó és Új szövetségben egyaránt sok helyen bűnnek van említve a paráznaság, azaz a házasságon kívüli szexuális kaocsolat. Magad mondod, hogy nem vagytok házasok, de majd szeretnétek azok lenni. Tehát bármennyire fáj is ezt mélységében atérezni: bűnben éltek.

Hogy mi a megoldás? Természetesen az, hogy többet nem teszitek amíg a feleséged nem lesz. A tudatlanságot valóban megbocsájtja Isten és nem rója fel nektek, de most, hogy tudod az Igazságot, már nem tudatlanságról beszélünk, ezért ha ez után paráználkodtok, az nagyon komoly bűn lesz és a következményei is meglesznek.

Nem rögtön, nem egy nap múlva, hanem majd az elszámolás napján. Most még enged felkelni reggel az Úr, hogy legyen lehetőségetek megváltozni, de nem tudhatod, hogy meddig élsz még, úgyhogy siess jóvátenni a rosszat.

Üdv: M!

2020. aug. 12. 09:32
 47/68 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem te most vagy viccelsz, vagy súlyos elmebeteg vagy.
2020. aug. 12. 09:37
 48/68 A kérdező kommentje:

Isten a szívek vizsgálója. Már akkor a mennybe jutsz, ha hiszed és elfogadod Jézus Krisztust és hiszed, hogy meghalt a kereszten a bűneidért. Miért ítélne cselekedetek alapján? Idézz a bibliából kérlek, hogy hol van az, hogy Isten a cselekedetek alapján fog megítélni. Mert a cselekedetek azok a tettek, és ha Isten látta mi minden rosszat tettél, mennyire bűnös vagy, De Ő azt MONDTA, hogy MÉG A BŰNÖS EMBERT IS SZERETI.

Akkor mégis miért ítélné el a saját gyerekeit, akiket annyira szeret, mint azt mondja?

2020. aug. 12. 11:13
 49/68 anonim ***** válasza:
Elfogadom Jézust és kefélek mindenkivel, úgyis a mennybe jutok. Ja, nem, máris ott vagyok. Tegnap a szomszéd asszonnyal voltam. De a férje észrevette. Ma őt is le kell, hogy ápolja. Azt mondta, különben a pokolra jutok! 😁
2020. aug. 12. 11:22
 50/68 A kérdező kommentje:

49 válaszoló!

Ez szarkazmus akart lenni? :D

2020. aug. 12. 11:27
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!