Miért van ez, "keresztények"?
Egy egészen egyszerű kérdés: miért van az, hogy állítólag keresztény emberek gyilkolják egymást -képletesen- miközben az Ige szavait vágják egymás fejéhez a "vallás" szekcióban és habzó szájjal, egymást szídva és gyűlölködve, elítélve mantrázzák a "szeretet"-et?
(A kérdés lényegében költői...)
Azért, mert nem értették meg Jézus szavainak lényegét. Jézus Isten fia, aki hisz benne, az Istenben hisz. Jézus irgalmasságot akar, nem áldozatot. Ha a Mennyországba akarsz kerülni, őt kell követned.
Legyél embertársad iránt könyörületes, békeszerető, és ne tégy olyat, amit te sem szeretnéd, hogy veled tegyenek. Ne bánts meg senkit, és ha megbántanak, ne sértődj meg, ne add vissza.
Én megértem az álláspontodat. De mi ennek az oka, miszerint :"mindenki csak a sajátjait szereti, azaz a saját értékrendjébe tartozót." -???
Mert Krisztus nem ezt tanította, hiszen te is tudod: szeretnünk kell ellenségeinket is, és imádkozni értük!
Valóban ebben az esetben igaznak tartom én is:"Így akkor hót fölösleges a szöveg, hogy "Szeresd felebarátodat". Aki szavakkal bántsa a másik embert, ott nem lehet szó felebaráti szeretetről!
Én Jehova tanúja vagyok, De mindenki hitnézetét tiszteletben tartom, még ha nem is tudom a sajátomnak tekinteni. Hiszen én is abban hiszek amiről meggyőződtem, akkor miért nem tudnám a másik ember akár milyen meggyőződését elfogadni??
Mondok egy konkrét példát: tanulmányozom a Bibliát egy nővel, aki törvénytelen gyermeket szült valakitől, aki nős. Ha lenne bennem előítélet, vagy csak a saját értékrendemet venném figyelembe, tudnám tanulni vele a Bibliát?
Az az ő döntése,és az is, ha tanulni akar. A felebaráti szeretet segít áthidalni ezt a különbözőséget.
"Mondok egy konkrét példát: tanulmányozom a Bibliát egy nővel, aki törvénytelen gyermeket szült valakitől, aki nős. Ha lenne bennem előítélet, vagy csak a saját értékrendemet venném figyelembe, tudnám tanulni vele a Bibliát?"
Minden keresztény tud és akar beszélni Istenről, nem csak te, neked viszont kötelező a szekta tanítása alapján.
Kedves Kérdező!
Ez azért van, mert a jelenlegi egyházak vetői szinten eltávolodtak a kereszténység valódi gyakorlatától. Irányításba, távlati szervezeti (mármint az egyházak mint felekezetek) célokba a szakralitástól különböző szempontok is keveredtek (szükségszerűen?). Ez a jóhiszemű változat...
De mindenképp ez ellentmondásosságot jelent az eredeti elvek és a szervezet gyakorlati működésében. Azaz vavaros az egész szervezeti önazonosság, ezért vavar van a követkőkben is.
A fenti működési zavar egyik táplálója persze maga az Ószövetség és az Újszövetség hangoztatott egymásra épülése. Nincs őszintén tisztázva, hogy Jézus számos újszövetségi kijelentésében lezártnak nyilvánítja az Ószövetségi elveket, és Új szövetséget hoz létre.
Egyik alap példa a zavarosságra maga az Egy Isten hit. Ez a kereszténység egyik alaptétele. Az ószövetség viszont már az elején azzal kezdi, hogy más "isteneket ne tisztelj". Ezek szerint JHVH elismeri, hogy rajta kívül vannak más Istenek. És a további történetek is mindd nemzetek, közösségek egymás ellen fordításáról szólnak Isten nevében.
A keresztény felekezetek máig nem képesek egymással sem közösséget vállalni, pedig Istenüket azért már nem tekintik eltérőnek. Ezek tudathasadásos állapotok, melyek beismeréséhez is bátorsag kell. De a vezetőség az Isteni egység szempontjait alárendeli saját politikai küzdelmeinek, egójának. Kényelmesebbnek találják megfeletkezni Jézus alapvető tanításairól a testvériességről, szeretetről és alázatról.
Nem csoda, hogy káosz van, Istentelenség.
Igen 17-es!
Jézus segít!
Ezért érdemes közvetlenül keresni Őt, nem pedig a magukat örökösének valló "egy"házAKAT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!