Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kinek a feladata egy templom...

Kinek a feladata egy templom felújítása? Lehet ezügyben valahol panaszt tenni?

Figyelt kérdés
Évekkel ezelőtt leverték tégláig a templom falát, de azóta sem sikerült megcsinálni. Csak nem értem, akkor miért kellett elrondítani?
2020. júl. 31. 23:29
 1/9 anonim ***** válasza:
85%

Azért verték le a vakolatot, mert a meglazult, és az arra járóknak életveszélyes.

Az egyházközség vezetőjét kell megkérdezni.

Vagy a plébánost, hogy mikor kezdik a felújítást.

Akár segíthetsz is nekik.

2020. júl. 31. 23:34
 2/9 anonim ***** válasza:
57%

1-es vagyok.

Ha a fejeden koppant volna egy 2 kg-os vakolatdarab, akkor nem ezt

kérdeznéd. Vagy már nem lenne érkezésed kérdezni.

Az épületek amortizálódnak.

Ez van, "ilyen az élet, Babolcsai néni"...

2020. júl. 31. 23:36
 3/9 anonim ***** válasza:
28%
Így kevesebb adót kell fizetni biztos. Egyébként ha elég erős lenne az imád, már visszanőtt volna.
2020. júl. 31. 23:48
 4/9 anonim ***** válasza:
A plébános feladata gondozni az épületet, de a kezeit az egyház fogja. Ha nem járulnak hozzá vagy nem adnak pénzt a felújításra, akkor nem tud mit tenni. Ezért fontos, hogy a templomnak rámenős plébánosa legyen, aki ki tud állni magáért (vagy legyen nagyon jó ismertsége magasabb körökben).
2020. aug. 1. 02:08
 5/9 anonim válasza:
0%
Istené. Menj imádkozz neki. Egyébként mint már írták nem pattognál itt ha a fejedre esik egy nagyobb vakolatdarab. Mondjuk eggyel kevesebb keresztény, eggyel kevesebb probléma.
2020. aug. 1. 02:11
 6/9 anonim ***** válasza:
64%
Gyűjtsetek adományt a felújításra, nézzétek meg, hogy van-e elérhető pályázat rá.
2020. aug. 1. 12:33
 7/9 A kérdező kommentje:
Miért pattognék azért, mert megkèrdeztem? Elég nyomorékok vagytok, ha még válaszolni sem tudtok értelmesen! Nem volt életveszélyes, teljesen rendben volt! Érdekes módon a másik templomról hullik a vakolat, mégse verik le.
2020. aug. 2. 21:15
 8/9 anonim ***** válasza:
Ez körülbelül olyan érv volt, mint a "leverték a szomszédom házam falát, pedig az én házam is omladozik, mégsem verem le"...
2020. aug. 2. 21:54
 9/9 A kérdező kommentje:
Na de miért is kellene magyarázkodnom, vagy segítenem nekik? Feltettem 1 kérdést, ennyi. Ha járnék imádkozni nem zavarna, de nem hiszem, hogy bárki örülne, ha 30év múlva 1 romos templomot kellene nézegetnie az esküvői képein.
2020. aug. 3. 01:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!