Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jól gondolom? Vallás

Baranyi Artur kérdése:

Jól gondolom? Vallás

Figyelt kérdés
Sziasztok! 20 éves vagyok,, voltam első áldozó , NEKEM A MENNYEI ATYA AZ ISTENEM ŐT TARTOM A VILÀG MINDENSÈG TEREMTÔ URÀNAK EGYEDÜLI IGAZ ISTENNEK ÉS Ô A MENNYEI ATYÀNK IS,, ÉS AZ Ô EGYSZULOTT FIÂT JÉZUST TARTOM URAMNAK MEGVALTÒMNAK A SZENT LELKET VIGASZTALONAK! Dolgozom ,,,, házimunkát végzek , ezen kívül segítek másokon! A világi életet nem elek , nem drogozok , cigizni sem cigizek, ! Tisztelem a szüleim , rokonaim , embertarsaim! Ennél jobb nem tudok lenni,,,,, és szerintem ha hiszek nem kell templomba sehova járni pláne gyulibe mert át mossàk a fejed ,, az a helyzet nem érzem magam jól semilyen gyulibe jobb ha itthon imadkozom vagy néha el megyek templomba ettől meg nem kerülök pokolra szerintem. Ti mit szóltok ?
2020. júl. 27. 21:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezek mind jó dolgok, amiket leírtál. De a keresztények azt a tanácsot kapták, hogy ne hagyjanak fel az egybegyűlésükkel. Zsid. 10:24,25

Azért van erre szükség, hogy buzdítani tudják egymást a jóra. Talán nem a megfelelő gyülekezetet próbáltad, ha nem érezted úgy, hogy javadra válik.

2020. júl. 27. 21:12
 2/8 A kérdező kommentje:
Anonim nem tudok itt privátban írni te már sokszor az előző posztjaimhoz is írtál! Legyszives ha akarod jelolj be facen úgy vagyok fent ARTURKA BARANYI EGY UNNEPLÔ ÖLTÖNYBEN VAGYOK AZ A PROFILOM ÉS BESZÉLÜNK PRIVATBAN LENNE EGY PÁR KÉRDÉSEM
2020. júl. 27. 21:15
 3/8 anonim ***** válasza:
75%

Hát az 1. válaszadó gyülekezete biztos a nem megfelelő kategóriába esik..

Nem kerülsz vsz., de maga Jézus mondja: ahol ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott leszek köztük. Tehát kell a közösség.

2020. júl. 27. 21:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Írtam Messengeren.
2020. júl. 27. 21:19
 5/8 anonim ***** válasza:
10%
Kb 1000 évente születik egy mester Jézus volt eddig a legnagyobb,legtisztább. Amikor megtisztul valaki és megszállja a szentlélek úgy is késztetést érez,hogy segítse embertársait ugyanerre az útra. De csak olyanokkal foglalkozz akik szomjazzák az igazságot. Ha nem érzed a késztetést,hogy embereknek segíts ,akkor még vannak megoldandó problémáid. Átlag ember nem fog jézusi szintre eljutni, mert ha tömegesen eljutnának kihalna az emberiség, mert a teljes tisztulásnál barátaid,családod és minden anyagi javaid hátrahagyod, mert szennyeznek. Ez nagyon erős gondolat,nem mindenki tudja magamészteni!
2020. júl. 27. 21:29
 6/8 MBbpg ***** válasza:
77%

Az üdvösségnek nem feltétele a hitünk közösségi megélése, ha ez volna a kérdés.

Azonban mint előttem is írták, hasznos. Egyedül lehet, hogy ellankadsz, abból pedig idővel már lehetnek problémák.

Persze meg van az előnye az otthoni istenkeresésnek is - sokkal személyesebb, jobban lehet elmélkedni, no meg nem biztos hogy templomban/istentiszteleten mindenki jó hatással van rád (nem az ottléttől lesz ugyebár keresztény az ember, a képmutatók pedig lehúznak)

Szerintem ettől függetlenül keress magadnak egy hívő közösséget! Sok sikert!

2020. júl. 27. 21:46
 7/8 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem te egy jó ember vagy, csak így tovább. Jézus azt mondta, hogy a jót az embert csak a jóból tud előhozni és te segítesz másoknak. Nem hiszem, hogy azért lennél rossz, mert nem mész templomba vagy gyülekezetekbe. Me gegy előző hozzászóló is írta, hogy ahol 2-en, 3-an összegyűlnek Jézus nevében, ő ott van. Meg szerintem is sok helyen átmossák az ember agyát.
2020. júl. 27. 21:59
 8/8 Mansour ***** válasza:
100%

Alapból én is katolikus vagyok, de nemigen járok templomba. Szerintem is a hit a lényeg. Azzal egyébként egyetértek, hogy a közösség sok szempontból hasznos, és az emberek többségének szükséges is van rá. Az persze nagyon nem mindegy, hogy milyen az a közösség. Sajnos sok olyan vallási közösség van, ami többet árt, mint használ. Ha nem érzed jól magad a közösségben, illetve nem találsz olyan közösséget, ahol jó érzed magad, ne emészd magad emiatt!

Csak még egy dolog: azt azért nem mondhatod, hogy ennél jobb nem tudok lenni. Az ember mindig tud jobb lenni. Van honnan, van hová felemelkedni. Még a szentek sem mondhatják, hogy jobbak már nem tudnának lenni.

2020. júl. 28. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!