Isten miért teremtett vírusokat és baktériumokat?
Tehát akkor nem sugalmazott.
Mert akkor - ahogy a mennyországot vagy a poklot is képes volt valamilyen szinten megérteni az akkori ember - a kórokozók jelentőségét és az alapvető higéniát (kézmosás, távolságtartás, meszes fertőtlenítés) is képes lett volna.
Ez milliók életét kímélhette volna meg.
"Tehát akkor nem sugalmazott."
Én annyit mondtam, hogy emberek írták. A sugalmazás vagy ihletettség más kérdés. Ennek meglétéről, formájáról és tartalmáról hosszan lehetne vitatkozni. Szerintem annyit biztosan állíthatunk, hogy ha feltételezünk is sugalmazást, az csak a teológiai mondanivalóra vonatkozhat, és nem az egyéb részletekre. Az, hogy bizonyos természettudományos vagy csak szimplán gyakorlati ismeretek átadása a valláson keresztül esetleg életeket menthetett volna meg - ez nyilván így van, de a vallás elsősorban nem a földi élet megmentésére vagy kényelmesebbé tételére irányul, hanem a túlvilágra.
Ehhez képest benne van a Bibliában, hogy az isten jót akar az embereknek.
Az is, hogy csak kérni kell tőle, és ad.
Ez nyilván arra nem vonatkozik, hogy az életed jobbá tegye, vagy egyáltalán: megkímélje.
Értem.
14
Gondolom hogy most elégedett vagy a saját önigazolásoddal, a Bibliából tényleg az a kép következik ám amit te felvázoltál!
A zsidó népnek Isten adott egészségügyi szabályokat is. De a probléma nem magával a vírusokkal van hanem azzal hogy az emberek vétkeznek. Minden bűn valamilyen szinten aláássa az ember szellemi és fizikai képességeit. Isten amikor az embert megteremtette akkor az ember még erős immunitással és állóképességgel rendelkezett - ha ez nem így lett volna akkor már nem is lennénk - mert a betegség a halál előszobája! Sátán is kutatja az elemeket és ha hatalmában áll akkor belenyúl a természet dolgaiba. A betegségnek csak akkor van hatalma az emberen ha vétkezik vagy ha Isten mint Jóbot kiszolgáltatja Sátánnak. Az egyik dolog amit Isten már az Ószövetségben is megígért az ő népének hogy ha Isten szerint járnak akkor megóvja őket a betegségektől! Sátán a történelem folyamán egyre jobban megtanulta hogyan kell az embert minél jobban lepusztítani. Ha belenézel az evangéliumokba akkor láthatod hogy Krisztus hogyan munkálkodott az emberekért. Több időt töltött gyógyítással mint prédikációval! Amikor meggyógyította az embereket azután azt mondta nekik: "Ímé meggyógyultál; többé ne vétkezzél, hogy rosszabbul ne legyen dolgod!" Ján. 5,14 - rávilágítva a probléma gyökerére, ami a bűn!
Jézus egy alkalommal ezt mondta: "Nem az fertőzteti meg az embert, a mi a szájon bemegy, hanem a mi kijön a szájból, az fertőzteti meg az embert." Mát. 15,11
Mát. 15,17
Mégsem értitek-é, hogy minden, a mi a szájon bemegy, a gyomorba jut, és az árnyékszékbe vettetik?
Mát. 15,18
A mik pedig a szájból jőnek ki, a szívből származnak, és azok fertőztetik meg az embert.
Mát. 15,19
Mert [1 Móz. 8,21.] a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanubizonyságok, káromlások.
Mát. 15,20
Ezek fertőztetik meg az embert; de a mosdatlan kézzel való evés nem fertőzteti meg az embert.
Üdv: Gábor
"A betegségnek csak akkor van hatalma az emberen ha vétkezik"
IQ error... replace user.
"vagy ha Isten mint Jóbot kiszolgáltatja Sátánnak."
Mármint akkor minden létező ember folyamatosan ki van szolgáltatva neki.
Értem.
"Az egyik dolog amit Isten már az Ószövetségben is megígért az ő népének hogy ha Isten szerint járnak akkor megóvja őket a betegségektől!"
Nem ez az első ígérete, amit nem tart meg.
Vagy szerinted EGYETLEN ember sem tett eleget az ő akaratának azóta sem? Akkor én már régen kipusztítottam volna ilyen trehány csürhét.
"Sátán a történelem folyamán egyre jobban megtanulta hogyan kell az embert minél jobban lepusztítani."
Ja, és ezért lett folyamatosan egyre egészségesebb és hosszabb életű az emberiség.
Lásd: első pont.
"A betegségnek csak akkor van hatalma az emberen ha vétkezik"
IQ error... replace user.
"vagy ha Isten mint Jóbot kiszolgáltatja Sátánnak."
Mármint akkor minden létező ember folyamatosan ki van szolgáltatva neki.
Értem.
Sátán az embereket alattvalóinak tekinti. Mindig is az emberek elpusztítására törekedett. Ahogy az emberiség egyre inkább Sátánt választja úgy kell az ő hatalmát is egyre inkább szenvednie.
"Nem ez az első ígérete, amit nem tart meg."
Majd olvassál utána! Az ígéretek feltételekhez vannak kötve. Isten nem az engedetleneknek adott ilyen áldást hanem az engedelmeseknek!
Isten nem személyválogató! Amikor a zsidók Isten szerint jártak akkor az életüket Isten meg is áldotta de amikor nem akkor ők sem nyertek el semmit!
"Vagy szerinted EGYETLEN ember sem tett eleget az ő akaratának azóta sem? Akkor én már régen kipusztítottam volna ilyen trehány csürhét."
Ki mondta neked hogy egyetlen ember sem járt Isten szerint azóta?!
"Akkor én már régen kipusztítottam volna ilyen trehány csürhét."
Te gondolod hogy nem tartoznál ehhez a csürhéhez? Talán te eleget teszel Isten akaratának?
"Ja, és ezért lett folyamatosan egyre egészségesebb és hosszabb életű az emberiség."
Mihez viszonyítva? A középkorhoz? Az özönvíz előtti világban sokkal tovább éltek az emberek mint ma! De még közvetlenül az özönvíz utáni nemzedékekben is!
Egyébként még az sem igaz hogy ma az emberek egészségesebbek. Ez csak a mai propaganda. Ha szétnézel a világban éppen az ellenkezőjét láthatod! A nyugati világ csak egy kisebb hányada az emberiségnek és még itt is szinte mindenkinek van valami betegsége!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!