A ,,Szűz Anya áldása" miben nyilvánul meg?
#20:
Hát, oké... Csak tudod ezzel az a gond, hogy ha valakivel valami jó dolog történik, akkor ez alapján joggal gondolhatja, hogy Isten áldása van rajta, mert Istennek tetszően él. Pedig lehet, hogy rohadtul nem.
Már bocs, de én úgy gondolom, hogy Isten nem részesít áldásban olyat, aki azt mondja, hogy csak általa helyeselt embereket áldja meg. Csak olyat, aki azt mondja: Uram, nem vagyok méltó...
"nem általános érvényű dolog mint az étel vagy az ital, ruházat stb."
Ez úgy hangzik, mintha ezek mindenkinek járnának. Pedig nagyon nem. Nagyon nagy dolog, ha van mit enni, inni, ha van ruhánk, meg van hol aludnunk. Rengeteg embernek nem adatnak meg ezek sem.
#22 Nekem meg abból jött le hasonló mint amit ti mondtok. Ha így is, meg úgy is megáld teljesen mindegy milyen vagy és mit csinálsz, akkor miért kellene a szerinte helyes úton járnia bárkinek? Én azt olvastam a Bibliában, hogy Isten szavának való engedelmesség nagy jutalommal jár. Akinek meg köze nincs hozzá az úgy sem fog ilyenen gondolkodni, hogy Istentől kapott áldás e vagy sem. Ha valóban közel áll hozzá akkor meg biztosan tudja értékelni a kapcsolatát vele. A lényeg, hogy én az áldást nem úgy értelmezem mint ti. Hiszen a gonoszokra is lesüt a napja, ők is kapnak oxigént, létezhetnek, tehetik a dolgaikat. Ez egy alap dolog. Akkor inkább így fogalmazom meg, mivel a #22 ráébresztett, hogy mellé lőttem a korábbi példámmal. Amik egyébként szintén alap dolgok kellenének, hogy legyenek, de ugye az emberi uralom már csak ilyen.
#21,#23 Ezeket nem tudom hova tenni, bocs.
"#21,#23 Ezeket nem tudom hova tenni, bocs."
Ne érezd magad hibásnak, minden kérdés alá ontja eszement ökörségeit, néhányat már jelentettem is más kérdéseknél, mert túlléptek pár határt. Valami gonosz és megátalkodott lélek lehet.
"Ha így is, meg úgy is megáld teljesen mindegy milyen vagy és mit csinálsz, akkor miért kellene a szerinte helyes úton járnia bárkinek?"
Egyfelől a saját érdekében. A parancsolatok ugyanis nem azért vannak, hogy ki legyen velünk szúrva, hanem olyanok, mint a vedokorlat a szerpentin utak menten: minket védenek. Másfelől meg szeretetből: akitől annyi jót kapunk, azt miért akarnánk elszomoritani azzal, hogy meg sem próbálunk úgy élni, ahogy Isten tanitja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!