Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miben nyilvánul meg a bálvány...

Miben nyilvánul meg a bálvány imádat?

Figyelt kérdés
Az nem bálvány imádat hogy egy keresztre feszített Jézus Krisztus előtt hajlongunk? Vagy Buddha, kába kő, totem oszlop, stb?
2019. dec. 29. 20:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%

Abban, hogy bálványokat imádunk istenként.

Nem.

2019. dec. 29. 20:49
 2/13 anonim ***** válasza:
91%

A bálvány mindaz, amit Istenként tisztelünk és tőle várjuk reménységünk. Ez lehet akár egy szobor, mint az aranyborjú, lehet a mai világban a pénz is, sőt akár a Biblia is.

Ha te egy feszülettől várod megváltásod, akkor az is bálvány számodra. Én a keresztre szegezett élő Krisztustól várom üdvösségem, akit a feszület jelképez.

2019. dec. 29. 20:54
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A bálvány olyan isten, ami materialista megközelítésben: kézzel fogható.
2019. dec. 29. 21:13
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszi!
2019. dec. 29. 21:46
 5/13 KZitus ***** válasza:
20%

Szia

Pál apostol ezt írta arról, miben nyilvánul meg:"Mert bár ismerik Istent, nem dicsőítik őt Istenként, és hálát sem adnak neki, hanem úgy érvelnek, mint akik üresfejűek, és érzéketlen szívük elsötétült. Azt állítják ugyan, hogy bölcsek, de bolondok lettek, és a romolhatatlan Isten dicsőségét olyasmire változtatták, mint a romlandó emberek, a madarak, a négylábú teremtmények és a hüllők* hasonmása.

Ezért Isten hagyta, hogy a szívük tisztátalan kívánságait kövessék, és így meggyalázzák a testüket. Isten igazságát hazugsággal cserélik fel, és inkább a teremtést imádják, és annak végeznek szent szolgálatot, semmint a Teremtőnek, aki örökre dicséretre méltó. Ámen."Róma 1:21-25

2019. dec. 29. 21:47
 6/13 anonim ***** válasza:
82%
Kezdődhet a "párbeszéd" :)
2019. dec. 29. 22:32
 7/13 anonim ***** válasza:
58%

A Bálvány imádat, nem csak kézzel készitett szobroknak adott tiszteletet jelent.

Imádni lehet a pénzt, vagy valaki a hasát imádja, a lényeg, hogy nagyobb hangsúlyt fektet az életében bizonyos dolgoknak, mint Istennek és a szándékának.

2019. dec. 29. 22:40
 8/13 anonim ***** válasza:
22%
Lefesteni Istent nem bálványimádás, az viszont igen, hogy ha lefejeznek, mert eltörtél egy szent tárgyat.
2019. dec. 29. 23:54
 9/13 anonim ***** válasza:
4%
Isten nem kézzel rakott templomokban van, hanem bennetek.
2019. dec. 30. 05:01
 10/13 anonim ***** válasza:
33%
Eddig teljesen én se voltam tisztában vele,de mostanában az apósomon látom a jeleit,ő pl bálványozza a kisfiamat. Nem kell ehhez természetfeletti erőt tulajdonítani neki,egyszerűen már egy másfél éves kisgyerek irányítja őt teljes mértékben. Nincs szabály,nem szól rá,mindent szabad,pl ha egy kemény játékot eldob a gyerek,mit tesz egy szülő,vagy úgy eleve bárki? Rászól,hogy ezt nem szabad,mert eltalál valakit? Neem,meg kell dicsérni,hogy milyen ügyesen dobta! Ha a lábbal hajtható kisautójával rámegy az ember lábára,akkor gondolhatjuk,hogy rá kell szólni,mert az ugye a másiknak fáj. Hát ismét tévedtetek,röhögni kell rajta és egy árva szót se szólni,nehogy lankadjon szegény gyerek lelkesedése. Ilyen szintű behódolást egy még bőven nevelésre szoruló kisgyereknek ritkán láttam,így el tudom képzelni,hogy ez már a bálványozás kategóriája.
2020. jan. 2. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!