Hogy kellett volna reagálnom a plébános furcsa viselkedésére?
Itt tévedés van a dologban. Én nem vagyok vallásellenes. Az egyház gyermeke vagyok. Ezért is lepett meg, hogy van ilyen papi viselkedés is (és ez nem is annyira egyedi eset).
Szerencsére vannak felvilágosult papok is. Pl. van olyan plébános ismerősöm, aki egy vénlány zongoratanárnővel ápol hasonló barátságot. Igaz, ez a falusi pap őt is feljelentené minden bizonnyal.
Fejezd be - műanyag a szöveged, hiteltelen, te "egyház gyermeke". :D
Szerintem inkább olvass - Tolsztoj, Csehov, Dosztojevszkij - nagy lélekelemzők, tanulhatsz tőlük.
"Ezért is lepett meg, hogy van ilyen papi viselkedés is (és ez nem is annyira egyedi eset)."
Itt már tényleg kezd sántítani... Most akkor meglepett, vagy más hasonló esetekről is tudsz?
"Sajnos ez a magyar egyházi valóság. Az ilyen ember képes lenne eljárni ellenem, kiküldene mindenki előtt a templomból, ha be mernék menni a miséjére."
Ezek alapján szerintem is lejáratás. Ha valóban megtörtént eset lenne, és valóban az "egyház gyermeke" lennél, akkor nem írnál ki erről ide kérdést és fel tudnád magadban dolgozni ezt a marginális és nyilvánvalóan szélsőséges esetet. Én is találkoztam már olyan pappal, aki szerintem méltatlan a hivatásához, de eszembe sem jutna ilyeneket irogatni provokációból, hogy "ez a magyar egyházi valóság".
Egyébként joga van, ha nem is "eljárni ellened" (jelentsen ez bármit), de pl. megtagadni szentségek kiszolgáltatását, mondjuk a szentáldozást, ha nyilvánvalóan valaki házasságtörő kapcsolatban él. Nem rád célzok, de lehet ilyen eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!