Egyesek követik az ószövetséget mostanában is ez lenne az a keskeny ösvény ami életre visz?
Nem.
"tudjuk, hogy az ember nem a törvény cselekedetei alapján igazul meg, hanem a Krisztus Jézusba vetett hit által." Gal 2:16
"Mert a törvény végcélja Krisztus, minden hívő megigazulására." Róm 10:4
Ahogy írták, Jézus az út.
"Jézus így válaszolt: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam." Ján 14:6
Egyébként mit követnek belőle? A Tízparancsolatot legfeljebb, mert nem hinném, hogy mind a 613 rendelkezést betartják.
Azok akik betéve ismerték az ó-szövetséget, nem ismerték fel ez alapján azt akiről szólt az ó-szövetség.
Jézus pedig helyes tartalmat jött adni a törvénynek és a prófétáknak, nem pedig fordítva!
Máté5.17. Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy eltöröljem a törvényt, vagy a prófétákat ! Nem eltörölni, hanem betölteni (tartalmat adni) jöttem.
"A Szentírásban rangsorolni kell! Csak azokban a sorokban él a Szentlélek lángja, amelyek hozzáigazíthatók az evangéliumaimhoz! A keresztények közötti meg nem értés egyik legsúlyosabb forrása az, hogy nem evangéliumaimhoz igazítjátok a Biblia többi részét, hanem azonos szintűnek tartjátok minden sorát. Pedig könnyen beláthatnátok, hogy így a Bibliából mindent ki lehet olvasni, és az ellenkezőjét is! Tehát érdemben használhatatlan! Arra kérlek benneteket, hogy az evangéliumaimat olvassátok nagy buzgósággal, és a Szentírás többi részével csak annyiban foglalkozzatok, amennyiben össze tudjátok egyezteti evangéliumaimmal." (Jézus/A Hang: 21/2092)
folyt.
"Jézus pedig helyes tartalmat jött adni a törvénynek és a prófétáknak, nem pedig fordítva!
Máté5.17. Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy eltöröljem a törvényt, vagy a prófétákat ! Nem eltörölni, hanem betölteni (tartalmat adni) jöttem."
pld.:
Máté5.21. Hallottátok, hogy a régieknek megmondták: ne gyilkolj ! Aki pedig gyilkol, méltó rá, hogy ítélőszék elé állítsák (kerüljön).
Máté5.22. Én pedig azt mondom nektek: mindenki, aki haragot tart testvérével, ítéletet érdemel, aki pedig azt mondja testvérének: Ráka (hitvány), állítsák a nagytanács elé, aki pedig azt mondja: Móré (bolond), megérdemli a tüzes gyehennát.
Máté5.23. Ha tehát ajándékodat az (áldozati) oltárra viszed és ott eszedbe jut, hogy testvérednek van valami kifogása ellened,
Máté5.24. hagyd ott ajándékodat az (áldozati) oltár előtt és menj el, békülj ki előbb testvéreddel és (csak) azután jöjj vissza és ajánld föl(vidd fel) ajándékodat.
Máté5.25. Idejében légy jóindulatú ellenfeleddel, hamar, míg az úton vagy vele, nehogy átadjon ellenfeled a(z ítélő)bírónak, a(z ítélő)bíró az ítéletvégrehajtónak és börtönbe vessenek.
Máté5.26. Ámen, mondom neked: semmi esetre sem jössz ki onnét, míg meg nem adod (le nem fizeted) az utolsó fillért.
Máté5.27. Hallottátok, hogy megmondták: Ne törj házasságot.
Máté5.28. Én pedig azt mondom nektek, hogy mindenki, aki asszonyra (nőre) tekint és megkívánja, a szívében már házasságot tört vele (házasságtörést követett el).
amit írtál, az éppen azt bizonyítja, mennyivel jobb, különb a krisztusi törvény a mózesinél. Krisztus elsősorban isteni alapelveket hagyott a mindennapi életünkre, amelyek szerint tudunk élni
A mózesi törvény inkább arra emlékeztette a zsidó népet, mennyire bűnösek, és az állatok vére nem képes eltörölni a bűneiket, ezért szükség van egy nagyobb, tökéletes áldozatra. Hiszen Ádám is a tökéletességét veszítette el..
Krisztus maga mondta: „Az ember Fia nem azért jött, hogy szolgáljanak neki, hanem hogy szolgáljon, és a lelkét váltságdíjul adja cserébe sokakért” Máté 20:28. Jézus ezáltal lett az „utolsó Ádám”. Ádám tökéletlen családot hozott létre, rossz jellemvonásokkal. Jézus Krisztus egy olyan családot hoz létre, amely eljut az igazságosságra. Ádám családjából sokan megváltozhatnak, és Jézus Krisztus igazságossága alapján „megújulhatnak”, ha felöltik az új egyéniséget, s ,viselhetik az ő képét’ is. Megtisztulhatnak mint az „utolsó Ádám” fiai (1Korinthus 15:45, 49 "Így is van megírva: „Az első ember, Ádám, élő emberré lett.” Az utolsó Ádám életadó szellemmé lett....És ahogy hasonlítunk arra, akit a porból alkottak, ...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!