Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egy bűn amiről tudom hogy...

Ha egy bűn amiről tudom hogy bűn elkövettem annak ellenére hogy tudom hogy bűn akkor már nincs bocsánat?

Figyelt kérdés

2020. júl. 15. 16:47
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
#20 Köszönöm.
2020. júl. 15. 22:58
 22/23 anonim ***** válasza:

Isten minden bunt megbocsat, ha kered.

Akarhanyszor.

(Amugy szerintem sem bun, amit csinalsz.)

2020. júl. 16. 01:06
 23/23 KZitus ***** válasza:

"A Cselekedetek 17:30. versben ez van írva: „Igaz, az ilyen tudatlanság idejét elnézte az Isten, mégis most azt mondja az emberiségnek, hogy mindannyian, mindenütt tartsanak bűnbánatot." - ezzel kapcsolatosan azt kérdezed: -"Vagyis?"

Gondolom arra kérdeztél rá, mit jelent bűnbánatot tartani?

Ha tudod valamiről, hogy helytelen Isten előtt amit teszel akkor megbánást kell tanúsítani, ha irgalmat szeretnél nyerni. Ám sem a szégyenérzet, sem az attól való félelem, hogy a bűn kiderül, nem egyenlő a megbánással. A bűnbánat azt jelenti, hogy valaki változtat a gondolkodásán a helytelen viselkedést illetően, mivel sajnálja a történteket. A bűnbánó személynek ’megtört, összetört a szíve’, és szeretné ’helyrehozni a helytelenséget’, amennyire az lehetséges ("Az Istennek tetsző áldozat: a megtört szellem. A megtört, összetört szívet, ó, Isten, te nem veted meg." Zsoltárok 51:17.

2Korintusz 7:11

"Mert nézzétek, milyen őszinte igyekezet lett az eredménye annak, hogy úgy szomorodtatok el, hogy az kedvére van Istennek! Igen, megtisztultatok, igen, felháborodtatok, igen, mélységes tiszteletet éreztetek Isten iránt, igen, szerettétek volna megbánni a bűneiteket, igen, buzgók voltatok, és igen, helyrehoztátok azt, ami rossz! Mindenben helyesen jártatok el, hogy megoldjátok ezt az ügyet."

Ahhoz, hogy keresztények lehessünk, előbb megbánást kellett tanúsítanunk, és meg kellett térnünk, vagyis fel kellett hagynunk a bűn gyakorlásával. Azonban ez egy állandó folyamat. Mivel gyarló emberek vagyunk, még mindig bennünk lappang a bűn, mint egy összetekeredett kígyó, mely támadásra kész a Róma 6:12–14 szerint:

Ne engedjétek tehát a bűnt továbbra is királyként uralkodni halandó testetekben, hogy a kívánságainak engedelmeskedjetek. Ne adjátok tovább testeteket a bűnnek, hogy igazságtalan tettek fegyvere legyen, hanem adjátok magatokat Istennek mint halottakból lett élők, és adjátok testeteket Istennek, hogy az igazságosság fegyvere legyen. Mert a bűnnek nem szabad uralkodnia fölöttetek, hiszen nem vonatkozik rátok a törvény, hanem Isten ki nem érdemelt kedvességét élvezitek."

Legyünk éberek, ne kicsinyeljük le a hibáinkat. Jehova türelmes hozzánk, miközben komolyan igyekszünk ellenállni a gyengeségeinknek, és megtenni a szükséges változtatásokat, ahogyan arról a 2Péter 3:9 ír:

"Jehova nem késlekedik, hogy beteljesítse az ígéretét, mint ahogy azt némelyek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem szeretné, hogy bárki is elpusztuljon, hanem azt szeretné, hogy mindenki megbánásra jusson."

2020. aug. 11. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!