Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Hivőknek nem lehet vért adni?

A Hivőknek nem lehet vért adni?

Figyelt kérdés
Nem tudom ez igaz-e van ilyen szabály a vallásukba,hogy nem szabad elfogadjanak vért? Ma hallotam és nem tudom menyire igaz.

2020. júl. 14. 10:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
13%

Egyébként pedig nem kötelez senki arra, hogy ezt elfogadd. Adj vért, és fogadd is el ha ezt tartod helyesnek.

Nem tudom miért kell ezt időnként felhozni. Ez azokra vonatkozik akik figyelembe szeretnék venni a Bibli tanácsait.

A"legyetek jó egészségben" kifejezés is ezt mutatja, hogy az apostolok a vér minden formájától való tartózkodást gondolták:

(Cselekedetek 15:27–29) . . .. 28 Mert a szent szellem és mi magunk jónak találtuk, hogy semmi további terhet ne rakjunk rátok a következő szükséges dolgokon kívül: 29 tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a megfojtott állattól és a szexuális erkölcstelenségtől. Ha gondosan őrizkedtek ezektől, jól lesz dolgotok. Legyetek jó egészségben!”

Külön emliti a vért, és a megfojtott állatot.TEhát itt nem csak evésről van szó.

2020. júl. 14. 12:33
 12/18 anonim ***** válasza:
86%

"Nem halnak meg. Ez hazugság."

Na ez a hazugság. Hiszen vannak olyan műtétek, amit lehet plusz vér nélkül elvégezni (szerencsére elég sok), de amikor valaki balesetet szenved, súlyosan vérhiányos, annak bizony vérre van szüksége. Bizony, vérre, nem lehet káposzta levet pumpálni bele, hogy az is jó lesz.

2020. júl. 14. 12:33
 13/18 anonim ***** válasza:
14%

Akkor pereld be azt az orvost aki ellened beszél. Kezdj pereskedni vele.

Egyébként pedig tévedésben vagy, és a Tanúk elsősorban nem az orvosi okok miatt kerülik a vérrel való kapcsolatot. Az akkor is meghal, ha adnak vér akinek olyan az állapota. Csak még nem tudsz Róla.

2020. júl. 14. 12:37
 14/18 anonim ***** válasza:
86%

Normális vagy? Miért kéne beperelnem bárkit is? :D Felőlem aztán az összes jehovás elpatkolhat, mert elutasítja a vért, az se izgat. Mind felnőtt emberek vagyunk, mindenki úgy dönt ezekről, ahogy akar.

A probléma egyedül ott vetül fel, amikor egy szektás gyermeke kerül ilyen helyzetbe. Ott az államnak közbe kellene lépni és biztosítani az orvosoknak, hogy mindent megtehessenek a gyermek érdekében. Mindent. Ezzel felülírva a szülők jogait is.

2020. júl. 14. 12:43
 15/18 anonim ***** válasza:
19%

[link]

JEhova Tanúi a gyermekeiknek a legjobb orvosi ellátást kérik és biztositják, ehhez jött létre a kórházi összekötő bizottság. Semmilyen oknál fogva nincsenek tömeges halálozások.

2020. júl. 14. 12:59
 16/18 A kérdező kommentje:
Nem azért irtam ki ezt a kérdést,hogy veszekedést szitjak csak a falunkba balesetezett egy család ahol az anya meghalt az apa és a 3 gyerek korházba került ahol a nagyobbik fiunak vér kéne de ugy hallotam nem engedik,hogy adjanak neki mert ez a vallásukal ellenbe lenne.
2020. júl. 14. 13:00
 17/18 anonim ***** válasza:
35%

Akik nem félnek, azok megnézhetik a lent belinkelt filmeket.

A kórházi összekötő bizottság segitségével, alternativ kezelésben mütétben részesül, aminek nem lesznek negativ kimenetelei. Nem Ő az egyetlen akit vérnélkül műtenek, és életben marad. Több testvéremet műtöttek szivbillentyű miatt, és mai napig is él, és egészséges.

[link]

[link]

[link]

[link]

2020. júl. 14. 13:06
 18/18 anonim ***** válasza:
83%

Vannak olyan műtétek ahol ez nem opció, ha egy struma, vagy combcsontnyaktörés, vagy epe műtét közben elkezdesz vérezni a műtő asztalon nincs idő alternatív kezelésre, azonnal vért kell kapnod.

Hallottam már olyat, hogy 65 év feletti páciens aki Jehova tanú eltörte a combcsontját, csakhogy a vérképe olyan rossz volt, hogy az orvosok nem merték vállalni a műtétet anélkül, hogy előtte vért kapott volna a páciens, csakhogy sem ő sem a hozzátartozói (szintén tanúk) nem egyeztek bele, tehát nem került sor a műtéti beavatkozásra, ezzel elintézték, hogy többet ne álljon lábra a páciens.

Azonban, ahogy azt már korábban is említettem, egyes beavatkozásoknál akár a páciens életébe is kerülhet ha nem kap vért.

Őszintén, kinek kell majd Isten előtt felelnie? Annak akinek vért adnak, ezzel segítenek rajta, vagy annak aki ezt nem engedi, ezzel megtagadja a segítségnyújtást valakitől akinek szüksége van rá?

2020. júl. 14. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!