Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Hivőknek nem lehet vért adni?

A Hivőknek nem lehet vért adni?

Figyelt kérdés
Nem tudom ez igaz-e van ilyen szabály a vallásukba,hogy nem szabad elfogadjanak vért? Ma hallotam és nem tudom menyire igaz.

2020. júl. 14. 10:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
88%

Lehet. Rendszeres véradó keresztény ismerőseim vannak. Én is adnék, csak sajnos kórosan vashiányos vagyok.

A jehova tanúi gondolják úgy, hogy nem kaphatnak vért. Hivatkoznak a mózesi törvényre, hogy nem szabad a vérével együtt húst fogyasztani.

2020. júl. 14. 10:56
 2/18 anonim ***** válasza:
82%
Akik Jehova tanúi,ők nem adnak úgy tudom.Az már más kérdés,hogy a Jehova tanúi mit hisznek,nem akarok offolni.
2020. júl. 14. 10:59
 3/18 anonim ***** válasza:
90%
A Jehova tanúi félre értelmezik a Bibliát, mert az megtiltja a vér fogyasztását. Valami elmebeteg eretnek belemagyarázás hátására náluk a vér egészségügyi célú felhasználása egyenlő annak elfogyasztásával.
2020. júl. 14. 11:00
 4/18 anonim ***** válasza:
10%

Nem a vallásukban van, hanem Isten nem engedélyezte azt sem az Izraeliták idejében, sem a keresztény gyülekezet megalakulásakor.

Isten nem hozott létre vallások sokféleségét, hanem egységesen mindenkire egy szabály vonatkozik. Ez pedig nem csak a Mózes idejére szólt, mert megismételték az apostolok.

(Cselekedetek 15:27–29) . . .. 28 Mert a szent szellem és mi magunk jónak találtuk, hogy semmi további terhet ne rakjunk rátok a következő szükséges dolgokon kívül: 29 tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a megfojtott állattól és a szexuális erkölcstelenségtől. Ha gondosan őrizkedtek ezektől, jól lesz dolgotok. Legyetek jó egészségben!”

Isten szemében a vér szent.

(1Mózes 9:5) 5 Ezenkívül számon kérem a ti lelketek vérét. . . .

2020. júl. 14. 11:04
 5/18 anonim ***** válasza:
89%
Azt magyarázd meg, hogy a vér egészségügyi célból történő felhasználása hogyan vehető egy kalap alá annak elfogyasztásával?
2020. júl. 14. 11:16
 6/18 anonim ***** válasza:
86%

"Nem a vallásukban van, hanem Isten nem engedélyezte azt sem az Izraeliták idejében, sem a keresztény gyülekezet megalakulásakor"

Nem mondod? Azt ugye tudod, hogy akkor még gondolni sem gondoltak arra az emberek hogy vératomlesztessel életeket lehetne menteni, persze a technikai feltételeik sem voltak meg hozzájuk. Badarság 2000 evvel ezelőtti dolgokra hivatkozni, akkor is ha Isten mondta.

2020. júl. 14. 11:19
 7/18 anonim ***** válasza:
90%

Csakhogy Isten nem ezt mondta, csak belemagyarázzák.

Isten sosem tiltaná meg, hogy életeket mentsünk. A Jehova tanúi vallás valóban anti-krisztusi.

2020. júl. 14. 11:24
 8/18 qkker1 ***** válasza:
85%
Ez csak a JT-kre igaz, teljesen kiforgatják a Bibliát, és se nem adnak, se nem fogadnak el vért /inkább meghalnak/!
2020. júl. 14. 11:37
 9/18 anonim ***** válasza:
80%
Természetesen lehet, a Szentírás nem tiltja. Sőt ha pár évtizede kérdezed a jehovásokat, ők is azt mondták volna, hogy hősies tett. Csak azóta kicsit elkorcsult a tanításuk erről.
2020. júl. 14. 12:25
 10/18 anonim ***** válasza:
12%

Nem halnak meg. Ez hazugság. Akkor akiket eddig vér nékül műtőttek, azok halottak lennének, de nagyonis élnek, Mint Én is. Nem forgattunk ki semmit.

Orvosi célból pedig adhatunk vért, ami a betegség megállapitásához kell.

Másra nem.

Te is egyike vagy azoknak, akik nem hallottak még arról, hogy már évtizedek óta egyre több helyen műtenek vérnélkül, már nem Tanúkat sem.

DE hogy utána néznél ennek, azt már nem mered megtenni, mert kiderülne, hogy tévedsz. Orvosok szaktekintélyek nyilatkoznak erről,

S ha ők nem állitanak ilyet Te miért mondod, hogy meghalunk vér nélkül?

Ezzel terjed a hazugság, hogy gyűlöletet keltsetek.

2020. júl. 14. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!