Jézus szemében gazemberek vagyunk? Te bűnösnek tartod magadat?
29.
Nem céloztam senkire. A kérdező kérdésére válaszoltam, hogy mindenkinek magának kell tudnia, és alázatosan elismernie, hogy nagyon is tökéletlen bűnös emberek vagyunk.
A "málnabokor" pedig, az elképesztő vitát hivatott minősiteni. :)
"Szerinted, melyik ember volt elfogadhatóbb Isten előtt. Aki kevésbé tartotta bűnösnek magát, vagy aki másokra mutogatott, hogy milyen bűnösök?"
Van az embereknek egy érdekes szokása. Iskolában sokszor tanítják, hogy mit kell mondani, hogy okosnak tűnj. Most is kicsit ehhez hasonló érzés csapott meg. A példában valószínűleg egy bűnös ember szerepelt, aki tiszta szívből és őszintén bánta a bűnét. Ő ezért volt igaz. (A másik pedig képmutató ez nem kérdés). Viszont amit megfigyeltem, hogy mások emiatt divat bűnbánók és divat alázatosak lettek. Azt hiszik, hogy ha tartalom nélkül ostorozzák magukat, akkor az kedves Istennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!