Mi történt volna, ha Pilátus nem hajlandó kivégeztetni jézust?
Ateisták között elterjed hit volt, hogy Pilátus nem létezett, csak keresztény kitaláció Jézussal együtt. Ennek alapja az lehetett, hogy konkrétan semmi más bizonyíték nem volt rá, mint a Szentírás. Ez később ott dőlt meg, amikor találtak régészeti leletet is, ami egyértelműen bizonyította létezését.
"Ateisták között elterjed hit volt, hogy Pilátus nem létezett,"
Majd erről dobj már egy forrást, mert én ilyenről még nem hallottam.
Olyanról már igen, hogy a keresztények szerint az isten a felhők felett lakik, nincs evolúció, a nap kering a föld körül és, hogy a boszorkányokat meg kell égetni, de szerencsére ezek csak álhírek.
Már igen régen olvastam, de majd ha nyomára bukkanok a cikknek, akkor linkelem.
Keveset lehet tudni Poncius Pilátus életéről. Történelmi szempontból csak az az életszakasza ismert, amikor júdeai kormányzó volt. Azt az egy ismert feliratot, mely tartalmazza a nevét, 1961-ben találták Cezáreában. A felirat „Tiberieum”-ra, egy olyan épületre is utal, melyet Pilátus Tiberius tiszteletére emelt./ Caesareában megtalált kőtábla is bizonyítja. A táblán ez a két latin név olvasható: Pontius Pilatus és Tiberieum./
Josephus ir Pilátusról, amikor az egyik zavargást is feljegyezte. Pilátus a jeruzsálemi templom kincstárából fedezte egy vízvezeték építésének költségeit, hogy kb. 40 km-es távolságból juttasson vizet Jeruzsálembe.
(A zsidók története. XVIII. könyv, 3. fej., 2.; A zsidó háború. II. könyv, IX. fej., 4. bek.).
"Ateisták között elterjed hit volt, hogy Pilátus nem létezett, csak keresztény kitaláció Jézussal együtt."
Az ateisták között csak akkor lehetett elterjedt Pilátus tagadása, ha a tudomány sem fogadta el. Az ateisták nem tagadják a tudományos tényeket.
Jézus létét nem kérdőjelezik meg a történészek (általánosan elfogadott), mégis sok ateista tagadja. Tehát ez az állításod sántít.
"Az ateisták nem tagadják a tudományos tényeket."
Már amelyik. Van aki az ezós hülyeségeket is hiszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!