Hívők! Az természetes, hogy hívő létemre nem szeretem ha mások káromkodnak? Csak azt nem szeretem, hogyha valaki kimondja: úristen, édesjóistenem és társaikat.
A káromkodás, trágárság, teljesen mást foglal magában mint amit irtál.
Az általad emlitett szavak akkor nevezhetők "káromlásnak", ami nem összeegyeztethető a káromkodással, ha helytelen okokból használja, vagy gúny tárgyát képezi.
Szerintem, "az úristen, édesjóistenem" nem feltétlenül számít káromkodásnak. Az emberek meglepettségükben is szokták mondani, hogy pl. "Úristen, mi történt?". Igen, talán túlhasználják, de alapvetően egy felkiáltás, így engem annyira nem zavar. A konkrét káromkodások viszont már igen. Bántja a fülemet.
A Biblia egyébként többször int arra, hogy a hívők vigyázzanak a beszédükre és törekedjenek arra, hogy ne káromkodjanak.
Az általad emlitett kifejezés, már az egyik formája a káromkodásnak.
Ráadásul az életet ajándékba kaptuk, és azt ilyennek minősiteni, hát....
Érdekes, hogy az bosszant ha valaki azt mondja, hogy "Istenem", de ha káromkodik az nem.
8.
Istennek nem az a személyes neve, hogy "Isten".
Az Isten kifejezést Sátánra is alkalmazza a szentirás, vagy más hamis istenekre is.
Az Isten egy olyan kifejezés, ami egy magasabbb rendű szellemi életformát jelől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!