Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha az ember elolvasta a...

Ha az ember elolvasta a bibliát onnantól törvény hatálya alatt van?

Figyelt kérdés

2020. júl. 3. 20:35
A kérdező szavazást indított:
igen
Nem
17 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Sokan vannak akik elolvassák, mégsem értik. Az olvasás nem garancia semmire.
2020. júl. 3. 20:39
 2/12 A kérdező kommentje:
sajnos énsem értek benne sok mindent
2020. júl. 3. 20:47
 3/12 A kérdező kommentje:
bonyolult a nyelvezete nekem
2020. júl. 3. 20:48
 4/12 anonim válasza:
64%
Ha elolvasom a Harry Potter varázsló leszek?
2020. júl. 3. 21:16
 5/12 anonim válasza:
16%
Direkt azért ilyen a nyelvezete, hogy az egyszerű paraszt ne értse és a papok mindent bele tudjanak magyarázni, a paraszt meg ne tudjon kételkedni. Főleg a középkorban jött jól ez, de látod ma is bőven vannak még akiknek az agyát ki tudják mosni.
2020. júl. 3. 21:19
 6/12 anonim ***** válasza:
62%
Én elolvastam, értettem is, és ateista maradtam. Ha egy olvasni tudó ember elolvas egy könyvet a Naprendszerről, attól még nem lesz csillagász.
2020. júl. 3. 21:27
 7/12 anonim ***** válasza:
42%

Az megváltatlan ember Biblia elolvasása nélkül is törvény hatálya alatt van.

Fogantatás pillanatától kezdve. Egészen addig amíg Jézus nem adja a drága vérét érte. Magyarul: megváltott nem lesz.

2020. júl. 3. 21:32
 8/12 anonim ***** válasza:
69%
Ha elolvastad a Bibliát, ha nem, Isten törvénye mindenkire vonatkozik. Ezért mindent megtesz azért, hogy ha nem olvastad, akkor is tudj valamennyit ebből. Ezáltal döntöd el, hogy akarsz azok alaján élni vagy sem.
2020. júl. 3. 22:51
 9/12 anonim ***** válasza:

MInden jogrendszerben az a törvény, hogy attól még, hogy nem ismered a törvényt, az nem oldoz fel a bűn alól, amit elkövettél.

A katolikus teológia szerint pedig halálos bűn a megismert igazság ellen tusakodni - tehát ha egy ember megismeri és megérti az Isteni törvényt és tudatosan ellene cselekszik, és ezt nem bánja meg, akkor a Végső Napon komoly ítélet vár rá...

2020. júl. 3. 22:59
 10/12 anonim ***** válasza:
43%

*Ezáltal döntöd el, hogy akarsz azok alaján élni vagy sem.

Én ezt javítanám:

Ezáltal döntöd el, hogy átadod az egész életedet Krisztusnak vagy maradni akarsz törvény alatt.

Isten szabad akaratot adott az embernek, megadta neki a döntés jogát, amit ugye sátán nem.

Te döntöd el, hogy melyik oldalhoz akarsz tartozni. De nem úgy ahogy te elképzelted, hanem úgy ahogy Isten megszabta.

Egy valamiről ne feledkezzünk meg: Nem te teremtetted Istent kérdező, hanem ő téged és itt hibázik tengernyi ember:

Ézs 45,9

Jaj annak, a ki alkotójával perbe száll, holott cserép a föld többi cserepeivel! Vajjon mondja-é az agyag alkotójának: Mit csinálsz? és csinálmányod ezt: Nincsenek kezei?

2020. júl. 3. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!