Hogyan lehetséges, hogy egy tökéletes lény tökéletlen teremt? Ez már régóta piszkálja az agyam ha én tökéletes programozó lennék és csinálnék egy programot akkor ha tökéletes vagyok hogyan ronthatnám el mivel tökéletes vagyok nincs véletlen hiba...
"Ez relatív"
Nem. A tökéletesség mindig abszolút. A "relatíve tökéletes", az NEM tökéletes!
Vallások komolyabb tanulmányozásának ma már semmi értelme, elpazarolt idő egy letűnt kor butaságaira, ráadásul a vallások még manapság is temérdek élet kioltásáért felelősek, és még lesznek is.
Igazság szerint az emberiség jobban járna minden vallásos hitvilág megszüntetésével.
Mint az emberi gondolkodás fejlődésének történelmi érdekességei, az általános műveltséghez persze hozzátartozik annak ismerete, hogy mi voltak a múltban, nagy vonalakban illik róla tudni.
Hogy milyen bután gondolkodtak, de azért ők is azt hitték, milyen okosak:
Kérdés kapcsán az egész Univerzum működése azon alapul, hogy semmi nem tökéletes, egyszer minden elkopik fizikailag, elhasználódik, avagy korlátozott élettartamú.
Ami elkopik, lebomlik, mindig átalakul valami másba.
Felsőbb irányítás pedig nincs, csak az emberekben élő ősi paranoia mondatja, hogy valaki figyel minket fentről.
Az ősember évmilliókig élt folyamatos rettegésben a vadállatoktól, az egészséges paranoia számára még életmentő volt, de mára ez csak beteges konteós elméletek forrása sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!