Hogyan lehetséges, hogy egy tökéletes lény tökéletlen teremt? Ez már régóta piszkálja az agyam ha én tökéletes programozó lennék és csinálnék egy programot akkor ha tökéletes vagyok hogyan ronthatnám el mivel tökéletes vagyok nincs véletlen hiba...
"Te mitől lennél tökéletes?"
Nem azt mondtam hogy tökéletes vagyok.
"Egy tökéletes lénynek a működéséből következik, hogy csak tökéleteset alkot. Ez lehet felhőkarcoló vagy vályogkunyhó is - MINDKETTŐ tökéletes lesz."
Hát nem. Akkor a te elméleted szerint egy tökéletes lény nem alkothatna vályogkunyhót csak felhőkarcolót mert az a csúcs minden tekintetben.
Egyébként meg nem ártana tisztáznod mit értesz tökéletes ember alatt.
Tökéletes ember nem létezik.
Úgy látom, nem fogtad fel a "tökéletes" szó jelentését sem. Szerintem utána kéne nézned.
Itt most az a része számít, hogy a tökéletes (magától) sose fog olyat csinálni, aminek az eredménye nem tökéletes.
A felhőkarcoló pedig rossz példa, mert lehet, hogy "csúcs" - de AZ SEM tökéletes.
Te mondtad hogy egy tökéletes lény tökéletes teremtményt kell hogy alkosson. Ezt állítod. Én pedig azt kértem, tisztázd mit értesz akkor tökéletes ember alatt.
Akkor mondok egy másik példát hátha így sikerül felfognod. Én gyárthatok olyan TV-t ami egy évig bírja, olyat is ami tíz évig, és ha akarom olyat is ami száz évig bírja. Ha képes vagyok olyat gyártani ami száz évig bírja, nem azt jelenti hogy nem fogok olyat gyártani ami 1 év múlva felmondja a szolgálatot.
Ebből látszik, hogy még mindig nem érted (és utánanézni is lusta vagy).
Tökéletes ember nem létezik. Ezen mit lehet még ragozni? Az ember, mint olyan, semmilyen módon nem lehet tökéletes.
A tv pedig ismét rossz példa, mivel a jelenlegi elvek alapján az sem lehet tökéletes. Akkor meg mire hozod példának?
Tényleg azt látom, hogy halvány fogalmad sincs magáról a "tökéletes" szóról.
Mint mondtam: halvány fogalmad sincs a tökéletesről.
Tökéletes ember NEM LÉTEZHET! Az ember felépítése olyan, hogy semmiféle módon NEM LEHET tökéletes! Sem testben, sem lélekben. Tényleg nem tudom, mit nem lehet ezen felfogni.
A mai tv-k ugyanígy. Lehet, hogy majd egyszer feltalálunk egy olyan elvet, ami tökéletes tv-k építését teszi lehetővé, de jelenleg ez még nincs így. A mai tv NEM LEHET tökéletes!
Az meg senkit sem érdekel, hogy mire vagy képes: nyilván kompromisszumokra. Az lehet egy hasznos dolog - de NEM a tökéletesség jele.
Tényleg jó lenne, ha utánanéznél, hogy mit jelent a "tökéletes" fogalma.
Ateistákkal mindig öröm vitázni :)
Azt próbáltam meg leírni neked, nem törvényszerű hogy a legjobb TV-t gyártsam amire képes vagyok ahogy Isten esetében sem kötelező hogy tökéletes embereket teremtsen, bármit is jelentsen a te felfogásodban a tökéletes. Gyárthatok olyan TV-t ami egy évig bírja és Isten is létrehozhat olyan teremtményeket mint a jelenlegi ember, vagy egy baktérium vagy bármelyik élőlény.
De akkor nézzük meg egy másik szemszögből. Tegyük fel hogy létezik egy tökéletes felsőbb hatalom aki úgy dönt teremtményeket hoz létre. Szerinted nem hozhatna létre olyan teremtményeket mint a jelenlegi ember?
"Gyárthatok olyan TV-t ami egy évig bírja"
TE igen.
Egy tökéletes lény meg nem.
"és Isten is létrehozhat olyan teremtményeket mint a jelenlegi ember"
Akkor ő nem tökéletes. Egyébként ez látszik is a Bibliából. Mivel azonban a Biblia sem tökéletes és nem is hiteles, ezért ez így még nem döntő bizonyíték.
"Tegyük fel hogy létezik egy tökéletes felsőbb hatalom aki úgy dönt teremtményeket hoz létre. Szerinted nem hozhatna létre olyan teremtményeket mint a jelenlegi ember?"
Nem.
Ha ezt nem érted, hogy miért, és nem is akarod megérteni (mint az az eddigi üzenetváltásokból látszik), akkor eléggé fölösleges beszélnünk.
Mindaddig, amíg nem vagy tisztában magának a szónak a jelentésével, és semmit sem teszel, hogy tisztába kerülj vele - miről beszélünk?
"TE igen.
Egy tökéletes lény meg nem."
Miért nem? Erre építed az egész érvelésed de nincs semmi alapja. Egy tökéletes lény is gyárthat olyan TV-t ami egy évig bírja. Meg akkor a te logikád alapján ha egy tökéletes lénynek a legjobbat kell előállítania akkor az embereknek is a legjobbat kellene előállítania mindenből, de ugye ez nem így van.
"Akkor ő nem tökéletes."
Ez a feltétel csak a te fejedben létezik.
"Egyébként ez látszik is a Bibliából. Mivel azonban a Biblia sem tökéletes és nem is hiteles, ezért ez így még nem döntő bizonyíték."
Ki beszélt itt a Bibliáról?
"Ha ezt nem érted, hogy miért, és nem is akarod megérteni (mint az az eddigi üzenetváltásokból látszik), akkor eléggé fölösleges beszélnünk."
Az eddigi üzenetváltásokból az látszik hogy ész nélkül elkezdtél okoskodni aztán logikai buktába kerültél.
Hol van, ki az a tökéletes lény, aki tökéletlent teremtett ?
Ne érts félre, nem állítom azt, hogy nem létezik Isten, de Isten nem egy valaki aki mindent teremtett.
Isten nem teremtett semmit, hanem mindenné fejlődött, mi emberek és velünk együtt minden létező nem teremtményei vagyunk, hanem fejleményei. Mint ahogy a fa levelei sem teremtményei a fának hanem fejleményei. És az egyik fejleménye gyorsabban fejlődött mint a másik, vagy akár tljesen más irányban. Ez nem hiba, ez a fejlődés velejárója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!