Vannak angyalok? És ha vannak, akkor segítenek az embereknek vagy éppen ellenkezőleg? Mit csinálnak az angyalok?
Vannak angyalok. Különböző rangúak, és sokféle feladatot látnak el, amiről a Bibliában olvashatunk.
De vannak angyalok, akiket Démonoknak nevez a Biblia.. Ők olyan angyalok voltak, akik Isten ellenségei lettek és csatlakoztak Sátánhoz a lázadásban.
Hogy mekkora az angyalok tudása és ereje, az megmutatkozott, amikor két angyal tűzzel pusztította el Szodomát és Gomorrát. Az angyalok ezenkívül hihetetlen sebességgel tudnak haladni, messze felülemelkedve az anyagi világ korlátain.
Az angyalok sok kiváltságot kaptak az elmúlt korszakok folyamán. Ők szolgáltak Ábrahám, Jákob, Mózes, Józsué, Ézsaiás, Dániel, Zakariás, Péter, Pál és János érdekében is, csak hogy néhány példát említsünk
Üzeneteikkel elősegítették a Biblia megírását.Isten szent angyalai rendkívüli érdeklődéssel kísérték figyelemmel Jézus földi pályafutását kezdettől fogva mindvégig. Ők jelentették be fogantatását és születését, és ők szolgáltak neki, miután 40 napig böjtölt. Angyal erősítette Jézust, amikor emberi életének utolsó éjszakáján a Gecsemáné-kertben imádkozott.
(Héberek 1:14) 14 Hát nem szent szolgálatra rendelt szellemek ők mind, akiket azért küldtek el, hogy szolgálják azokat, akik megmentést fognak örökölni?
E hatalmas angyalok ma már nem jelennek meg láthatóan, Isten szolgái azonban biztosak abban, hogy megvédik őket. Az angyalok az Írások szerint elkísérik Jézus Krisztust, amikor eljön, hogy ítélkezzen.
Léteznek, és valósak és nem pufók cuki babák, ahogy karácsonyi giccses képeslapon, meg szobron látod, Sőt tovább megyek, az angyalok lejöttek az ember lányaihoz. A történetet keresd meg a Bibliában.
És még tovább megyek: engem védett meg már Isten angyala, nem egyszer.
És még tovább megyek:
A mai ezosok közül az angyalkázós egyedek kivétel nélkül sátán angyalaival kerülnek kapcsolatban, pedig ők azt hiszik, hogy Isteni angyalok, de nem azok, ők a bukottak, a bukott angyalok.
1 "E hatalmas angyalok ma már nem jelennek meg láthatóan"
Van rá precedens, hogy napjainkban is megnyilvánuljanak, és nem picik, hanem több méter magasak.
Húha...
Tudod, ezzel az a baj, hogy Isten választottjainak sem jelennek meg láthatóan. DE akik nem élnek keresztény életet, vagy nem összhangban élnek azzal, azoknak meg megjelennek. Hát Te tudod...
Szia,
Vannak angyalok, itt egy nagyon jó kis cikk vagy levél róluk. Olvasd el, remélem segít.:
Szép áldott napot!
Olvastam egy fickót itt,aki elmesélte,hogy lekésett egy rendezvényről,ahol később tűz ütött ki és többen megsérültek,és ő csak az angyaloknak tulajdonítja,hogy így megúszta. Na de kérdem én,hol voltak az angyalok a többi ember esetében? Mert azt prímán elhiszi bárki,hogy angyali beavatkozással késett el,de vajon a másik -mittudomén- 100 embernél miért nem avatkoztak közbe? Ez szerintem egyértelmű válasz a kérdésre....
Ilyen aránnyal a véletlen szokott dolgozni,nem az angyalok.
"engem védett meg már Isten angyala, nem egyszer.
És még tovább megyek:
A mai ezosok közül az angyalkázós egyedek kivétel nélkül sátán angyalaival kerülnek kapcsolatban, pedig ők azt hiszik, hogy Isteni angyalok, de nem azok"
És honnan tudod,hogy a te esetedben szent angyal volt,a másik esetben meg nem? Erről beszélek. "Engem megvédett,a többieket valamiért nem", "Velem szent angyal volt,vele meg a sátáné..."
Amúgy a tanú,meg a másik válaszoló gyermeteg vitájából is látszik,hogy egyáltalán nem olyan egyértelmű az angyalok létezése,mint hiszi. Minden oldal magának tulajdonítja a legjobbat,igyekszik kisajátítani az angyali jelenéseket és a védelmet,a másikat meg teliberöhögi,mert annak ne jelenjen már meg. Ez olyan,mint mikor az oviban azon veszekedtünk,hogy ki játssza a negatív és a pozitív karaktert. Itt ugyanez:
-Nekem megjelent,rajtam segített is! Bezzeg az az ezós sötétben jár,azok bukott angyalok!
-Neked nem jelenhetett meg,mert mi vagyunk Isten szolgái és még nekünk sem jelentek meg,akkor ki vagy te,hogy neked meg igen? Te jársz tévedésben,azok bukott angyalok!
Gyerekes és nehéz nem észrevenni,hogy ilyen ostobaságokon képesek vitatkozni felnőtt emberek,hogy kinek milyen angyal jelenik meg...
7 Mert tudom kin keresztül kértem és mit, és hogyan.
A probléma ott kezdődik hogy mesének hiszik a valóságot, és a hazugságot valóságnak. Alapvetően itt a probléma netovábbja.
Timótheushoz írt II. levél 4. rész
1.
Kérlek azért az Isten és Krisztus Jézus színe előtt, a ki ítélni fog élőket és holtakat az ő eljövetelekor és az ő országában.
2.
Hirdesd az ígét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással.
3.
Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök;
4.
És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak.
5.
De te józan légy mindenekben, szenvedj, az evangyélista munkáját cselekedd, szolgálatodat teljesen betöltsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!