Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Őt nézhette ki nekem Isten?

Őt nézhette ki nekem Isten?

Figyelt kérdés

Van egy elképzelt ideálom. Szőrösebb test , kreol bőr, dús sötét haj és szakáll , magas. Inkább elegánsan öltözködik, hord pecsétgyűrőt és ékszereket , nincs tekója , piercingje és hasonlók. Szóval valahogy így néz ki az én ideálom. :)

Idén töltöm be a 19-et, lány vagyok, római katolikus és számomra fontos a hitem gyakorlása, ezért egy olyan társat keresek, akinek szintén.

Találtam egy keresztény dalt és nagyon megtetszett az egyik énekes hangja, és nem is találtam csúnyának. Rákerestem Facebook-on és baromira megtetszett. Pont olyan, mint az én ideálom, de teljesen! Ő is római katolikus, szokott zarándoklatokra járni és szerintem fontos neki Isten, mert Bibliai idézetet is tett ki, a Szűzanyáról is tett ki képet. Szóval ezek alapján olyan, mintha őt kerestem volna ideáig.

Az a helyzet, hogy ő francia, Franciaországban is él és kb. 30 éves .

Hetekkel ezelőtt bejelöltem őt Facebook-on, egyelőre nem jelölt vissza. Gondolom azért, mert nem is ismer és mert az akkori profilképemen csak 14 éves vagyok. Tegnap változtattam meg a profilképemet, amin azért látszik, hogy hany éves vagyok kb. , de még nem jelölt vissza , lehet nem is fog...

Arra gondoltam, hogy leveszem a jelölést és most, hogy új a képem, megint bejelölöm, hátha szimpatikusnak talál és visszaigazol. Ez már önmagában nagyon jó lenne, de igazából angolul tudnék vele írkálni, már azért is jó lenne, hogy támogassuk egymást hitben . Persze nem hiszem, hogy rá mernék írni , mégha vissza is igazol.

A korkülönbségről meg inkább nem is beszélek...

( Amúgy az unokatestvérem kint él Franciaországban. )

Szerintetek újra bejelöljem és várják, hogy visszaigazoljon és rám írjon? Már biztos elfelejtette, hogy bejelöltem. Vagy inkább hagyjam úgy és várják a csodára?

Tudom, túl hamar beleéltem magam, csak nem gondoltam, hogy egyáltalán létezik olyan valaki , aki teljesen megfelel az ideálomnak, ugyanahhoz a felekezethez tartozik , mint én és gyakorolja is a hitét. Ebbe az álomba ringattam magam, kérlek adjatok valami tanácsot, ébreszetek fel!

Persze, azt is tudom, hogy Istennek semmi sem lehetetlen! :)

2020. jún. 29. 19:24
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
56%

"Van egy elképzelt ideálom. Szőrösebb test , kreol bőr, dús sötét haj és szakáll , magas. Inkább elegánsan öltözködik, hord pecsétgyűrőt és ékszereket , nincs tekója , piercingje és hasonlók. Szóval valahogy így néz ki az én ideálom. :)"

A kedvenc mesehősöd. Jó. És? :)

"Idén töltöm be a 19-et"

Akkor már rég tudod, hogy nem a külső a lényeg, hiszen minden népmese is ezt üzeni - és azokon már túl vagy.

"lány vagyok, római katolikus és számomra fontos a hitem gyakorlása"

Mennyire vagy kezdő katolikus? Beleszülettél, vagy csak mostanában keresztelkedtél? Mit értesz a hited gyakorlása alatt? A szentmiséken való részvételt, vagy a közösségi életben való aktív részvételt is?

"ezért egy olyan társat keresek, akinek szintén"

Akkor ott keress, ahol valóban ki tud derülni, hogy kinek tényleg fontos ez szintén! Vagyis a saját közegedben - nem egy idegen országban, idegen nyelvterületen, kvázi egy álomvilágban.

"szerintem fontos neki Isten"

Akkor már csak az a kérdés, hogy szerinte is fontos-e neki. :)

"mert Bibliai idézetet is tett ki, a Szűzanyáról is tett ki képet"

És??? Tele van a net mindenféle Bibliai idézettel. Keresztet sem csak az hord a nyakában, akinek bármit is jelent.

"Szóval ezek alapján olyan, mintha őt kerestem volna ideáig."

Olyan, mintha. De csak olyan, mintha!

"Az a helyzet, hogy ő francia, Franciaországban is él és kb. 30 éves ."

Be mernéd őt mutatni a szüleidnek most azonnal, mint a jövendőbelidet? Ha nem, az azt jelenti, hogy vállalhatatlan, vagyis felejtős.

"Hetekkel ezelőtt bejelöltem ... az akkori profilképemen csak 14 éves vagyok. Tegnap változtattam meg a profilképemet"

Nem sietted el... :)

"hogy támogassuk egymást hitben"

Nagyon sokan vannak hozzád sokkal közelebb, akik alig várják, hogy megtámogasd őket a hitükben, és akik téged is meg tudnának támogatni. Az anyanyelveden. Ez a te feladatod, nem az, hogy egy franciát angolul próbálj támogatni... Mennyire tudsz egyáltalán angolul? És ő? Persze honnan tudhatnád, amikor semmit se tudsz róla...

"Persze nem hiszem, hogy rá mernék írni , mégha vissza is igazol."

Akkor meg miről beszélünk? :) Saját magad előtt sem vállalnád őt. Akkor?

"A korkülönbségről meg inkább nem is beszélek..."

Jobb is. :)

"( Amúgy az unokatestvérem kint él Franciaországban. )"

A zárójelen belül a zárójel előtt-után nem kell a szóköz. Hogy valami haszna is legyen ennek a mondatnak, mert amúgy teljesen mellékes, hogy melyik rokonod hol él. :)

"Szerintetek újra bejelöljem és várják, hogy visszaigazoljon és rám írjon?"

Ne. Inkább keress magyar katolikus előadókat. És ne azt figyeld, hogy hogy néznek ki, hanem hogy miről énekelnek!

"Már biztos elfelejtette, hogy bejelöltem."

Ha te lennél az ideálja, már rég bejelölt volna, nyugodt lehetsz. De nem te vagy. Ez van.

"Vagy inkább hagyjam úgy és várják a csodára?"

Ne várjál a csodára. Inkább nézd meg jobban azokat, akik ott vannak a közeledben.

"Tudom, túl hamar beleéltem magam"

Igen. :) Mert még nem nőttél ki a kamaszkorból, hiába vagy már jogilag nagykorú. :)

"csak nem gondoltam, hogy egyáltalán létezik olyan valaki , aki teljesen megfelel az ideálomnak, ugyanahhoz a felekezethez tartozik , mint én és gyakorolja is a hitét."

Hát pedig több mint 7 milliárd ember között azért elég jó eséllyel sokkal több ilyen van, mint hinnéd.

"Ebbe az álomba ringattam magam"

Tehát te is tudod, hogy csak álom. Hát, akkor álmodoztál egy jót, nem baj, de most már ébresztő! :)

"Persze, azt is tudom, hogy Istennek semmi sem lehetetlen!"

Ez így van. Ha pl. beleugrasz egy szakadékba, akkor is lehet, hogy megment. Meg tudja tenni, ha akarja. Mégis nagyon ellenjavallott szakadékokba ugrálni katolikus körökben is, ugye tudod?

2020. jún. 29. 22:33
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

"Van egy elképzelt ideálom. Szőrösebb test , kreol bőr, dús sötét haj és szakáll , magas. Inkább elegánsan öltözködik, hord pecsétgyűrőt és ékszereket , nincs tekója , piercingje és hasonlók. ... Pont olyan, mint az én ideálom, de teljesen! Ő is római katolikus, szokott zarándoklatokra járni és szerintem fontos neki Isten, mert Bibliai idézetet is tett ki, a Szűzanyáról is tett ki képet. Szóval ezek alapján olyan, mintha őt kerestem volna ideáig."

Arra jó lehet ez az eset, hogy az eddigieknél sokkal alaposabban átgondold, milyen is valójában az a férfi, aki majd szóba jöhet. Akkor is ilyen az ideálod, ha Franciaországban (vagy akár a világ túloldalán) él és 30 (vagy akár 50, 80, 120) éves? Akkor is, ha három gyereke van és most várja a felesége a negyediket? Tényleg szempont lesz, hogy milyen ékszereket hord, miközben fel sem fog merülni benned, hogy egyáltalán szabad állapotú-e? Ezeket most kell átgondolni, még mielőtt olyanba leszel szerelmes, aki elérhető közelségben lesz.

2020. jún. 29. 23:08
 13/24 A kérdező kommentje:

Számomra fontos, hogy tetszen külsőre is.

Beleszülettem. Minden vasárnap megyek templomba, igyekszem hetente elvégezni a Szentgyónásomat. Én egy pici faluban lakom, nincs senki korombeli. Akik legközelebb vannak a koromhoz 40 évesek, szóval csak idősödő közösség van a templomban.

Nincs olyan, aki hívő! Nem tudok mondani egy olyan fiút sem a környékemről, aki egyáltalán eljárna templomba.

Régebben jártam találkozókra és hasonlókra , de nem igazán fogott meg senki. Aki szimpatikus volt, annak meg már menyasszonya volt.

Nem hiszem, hogy valaki csak úgy kiteszi a Szűzanyát borítóképének, vagy azt, hogy templomban zenél , vagy Bibliai idézetet.

Igen, be merném mutatni a szüleimnek is! Örülnék,ha egy ilyen párom lenne!

Nem igazán szoktam magam fotózni, ha mégis , akkor azok elég bénán sikerülnek. Most sikerült egy olyan, ami vállalható .

Mégis kit tudnék támogatni ? Iskolában tanultam angolt, szóval nagyjából megy. Néztem a névjegyét és ott volt írva , hogy angolul is beszél.

Attól félnék, hogy beégnék előtte. Mivel szokott Medjugorje-ba járni és én is szoktam, eléggé kínos lenne egy beégés után meglátni élőben...

Mégis hol keressek ilyen előadókat? Aki ilyenek, legtöbbjüknek már felesége van.

Ha hosszú ideig nem jelöli be senki, nem hiszem, hogy naponta nézi, hogy régebben kik jelölték be.

Nincs olyan fiú, aki szóba jöhetne. Tényleg nincs olyan, akinek fontos lenne a hite, a közelemben.

Igen, beleéltem magam, mivel vágyódom egy társa, hogy valakinek fontos legyek és ne keressen kifogásokat, hogy miért is nem vagyok én elég jó mellé.

Így van, biztos van sok, no de abból mennyi római katolikus? Mennyi gondolja komolyan a hitét? Mennyinek nincs még párja? Legalább vele lenne esélyem összefutni.

2020. jún. 29. 23:24
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

majd osszefutsz vele, ha itt lesz az ideje

még nem vagy kész

2020. jún. 29. 23:28
 15/24 A kérdező kommentje:

12. Ne úgy gondolj engem, hogy aki nem hasonlóképpen néz ki, arra rá sem nézek. Igyekszem nyitott szemmel járni.

Egy olyan párt szeretnék, akinek Isten van az első helyen , és tetszik külsőre. Ha már van valakije, akkor már számomra az illető tabu. Igen, azért ne pl. 50 éves legyen, ez is fő szempont.

2020. jún. 29. 23:36
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kérdés baromi aranyos. :D

Én is hajlamos vagyok arra, hogy "beleszeretek" énekesekbe, színészekbe, akik tökéletesen megfelelnek az ideálomnak, ha meg kiderül valamelyikről, hogy keresztény, pláne katolikus, akkor csak mégjobban, de azért tisztában vagyok vele, hogy semmi esélyem sincs összejönni velük.

Szerintem te is érzed azért, hogy nem ő lesz az igazi. De nincs azzal semmi baj, ha rajongsz az illetőért.

21/L katolikus

2020. jún. 30. 09:22
 17/24 A kérdező kommentje:

Őt nem úgy kell elképzelni, mint pl. Pintér Bélát. :)

Ő nem szokott koncerteket meg ilyeneket tartani. Elég sokat kellett keresgélnem mire megtaláltam a nevét.

2020. jún. 30. 15:44
 18/24 anonim válasza:
100%

Ha tényleg neked szánta Isten, akkor azt is elintézné, hogy találkozzatok, hogy visszajelöljön. Ha nem teszi, akkor talán nem ő a te igazid!

Nem ismerem az életkörülményeidet, de Budapesten vagy a nagyobb városokban vannak keresztény közösségek fiataloknak, ott biztos találnál valakit, aki hasonlít az ideálodra:)

Addig is:

https://www.youtube.com/watch?v=KxvAjs1atXU

[link]

2020. júl. 1. 12:32
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Még ha Isten neked is szánta (bár ilyen nem létezik, hisz szabad akarat van), még akkor is bővel lehet, hogy ennek a személynek te nem is tetszel, szóba se jöhetnél, akkor mi van?

Javaslom, hogy olvass sokat, és fejlődj, mert még egy kicsit éretlen vagy.

2020. júl. 1. 13:55
 20/24 A kérdező kommentje:
Persze, az is benne van a pakliban, hogy nem tetszem neki.
2020. júl. 1. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!