Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki keresztény vagy...

Ha valaki keresztény vagy vallásos annak korlátozott lesz a szabadsága? Nem lesz soha életében teljesen szabad?

Figyelt kérdés

Aki vallásos pl keresztény és éli is a vallásos életet annak korlátozott lesz a szabadsága sosem lesz szabad?

Mint ahogy a papok sem lesznek soha szabadok mivel szabályok szerint élnek nem nősülhetnek meg nem lehet gyerekük a élet szép dolgait kihagyák a vallásuk miatt vagyis Isten miatt.

Csakis a hitetlen ember a teljesen szabad akinek mindent lehet ,én ilyen ember akarok lenni nekem ne parancsolgason senki isten nem a apám hogy parancsolgasson akarata legyen feletem ,már apám sem parancsolhat nekem mert már felnőtt vagyok.

Tehát egy hívő embernek korlátozott a szabadsága olyan mint egy gyereknek a szabadsága , hiszen egy gyerek sem teljesen szabad mindenhová a szülei engedélyét kell kérnie.

Megéri ez nektek vallásosaknak feláldozni a szabadságotokat istenek?

Teljesen szabadon szabálytalanul sokkal boldogabb az élet ,én parancsolok én döntök azt csinálok amit akarok ,ne az isten parancsoljon már nem?

2020. jún. 27. 22:45
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A vallásoknál még a sz..rás is bűnnek számít vagy a f.ngás.

Nehogy már az isten mondja meg hogy ne egyek húst vagy hogy ne igyak alkoholt , vagy pedig hogy ne szexeljek rengeteg nővel mert az bűnnek számít majd én eldöntöm az én életem nem az övé.

2020. jún. 28. 08:30
 12/16 anonim ***** válasza:
94%
Tedd azt, mert nem sok idő van már arra, hogy ezt gyakorolhasd.
2020. jún. 28. 09:06
 13/16 Mansour ***** válasza:
67%
Mutass egyetlen embert a világon, aki teljesen szabad, és meghajlok előtted, próféta!
2020. jún. 28. 10:49
 14/16 anonim ***** válasza:
91%

A körülményektől sosem leszel szabad, mert nem vagy Isten.

Az istenhívők szabadok a jóra (szeresd felebarátod), plusz Isten különös gondviselése is ott van nekik!

2020. jún. 28. 12:46
 15/16 ...Laci ***** válasza:
93%

Ha a KRESZ szabályaiban nem hiszel és úgy gondolod szabad lehetsz annak áthágásában, akkor előbb-utóbb megjárhatod.

Ha olyan partnerrel sakkozol, kártyázol, aki folyton megszegi a szabályokat, elmegy a kedved, hogy legközelebb kihívd egy partira.

Szabályok márpedig kellenek. Ez így van az erkölcsi szabályokkal is, amelyek szintén áthághatók, de a következmény sosem marad el. Nem a bírósági büntetés végrehajtásra gondolok, mert az nem mindig éri el a vétkest. Ellenben léteznek valódi szellemi törvények, amelyek nem ismerete nem mentesít a következményektől. Ez utóbbiak elfogadása hit dolga, amely szabad választás.

2020. jún. 28. 18:44
 16/16 Mansour ***** válasza:
100%
Csalódtam benned mesterem! Hol a teljes szabadság? Ki az, aki teljesen szabad?
2020. jún. 29. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!