Mi a véleményetek erről hívők és nem hívők?
Ez nem más, mint a lopás megideologizálása. Nem vagyok róla túl jó véleménnyel.
Ha elegendő a munkáért kapott fizetése, akkor miért lop? Ha meg nem elég a fizuja, akkor meg miért nem keres jobban fizető munkahelyet?
Oké, a világ nem ilyen egyszerű, én is tudom. De a lopás az még lopás marad attól, hogy mögé bigyesztünk egy számunkra elfogadható ideológiát.
Egyetértek az elsővel.
És szerintem még csak hívőnek sem kell lenni ahhoz, hogy legyen az emberben annyi erkölcsi tartás, hogy ne lopjon. Akit a lelkiismerete nem állít meg, azt nem fogja a VII. parancsolat sem.
Ez lopás, az pedig illegális dolog.
Ha annyira rossz ott neki, akkor menjen el.
Ha pedig jobb viszonyban van a főnökével, akkor selejteztessen magának néha. Az legális.
Ja, és kérhet fizetésemelést, teljesítménybért, egyéb jutalmakat (mondjuk cafeteriát vagy bérletet) is.
A vezetők utánzása mindig mindenütt szokásos. A tapasztalt mérték ezekkel arányos.
Azon a szinten szellemes megfogalmazásnak tartják. De az igazi probléma ne mez, hanem az, hogy lassan közfogalommá válik. Magától értetődő cselekménnyé. Mi ez, ha nem erős környezetszennyezés.
Ha a Főnök megengedi, hogy kérésre fizetés nélkül elviszel ezt azt, akkor nem lopás, mivel tud róla az, Akié a bolt.
Minden egyéb esetben lopás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!