Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek erről hívők...

Mi a véleményetek erről hívők és nem hívők?

Figyelt kérdés
Az ún. "mozgóbér"-ről vagy "fizetés kiegészítés"-ről. Amikor valaki ezzel érvel amellett, hogy eltulajdonít eszközöket, anyagokat a munkahelyéről.

2020. jún. 26. 13:38
 1/10 anonim ***** válasza:
94%

Ez nem más, mint a lopás megideologizálása. Nem vagyok róla túl jó véleménnyel.

Ha elegendő a munkáért kapott fizetése, akkor miért lop? Ha meg nem elég a fizuja, akkor meg miért nem keres jobban fizető munkahelyet?

Oké, a világ nem ilyen egyszerű, én is tudom. De a lopás az még lopás marad attól, hogy mögé bigyesztünk egy számunkra elfogadható ideológiát.

2020. jún. 26. 13:49
 2/10 A kérdező kommentje:
#1 Sokan élnek vele a környezetemben. És én vagyok a szemükben a hülye, hogy nem ezt teszem. Gondoltam lehet mára már ez a normális hozzáállás.
2020. jún. 26. 13:54
 3/10 anonim ***** válasza:
81%

Egyetértek az elsővel.

És szerintem még csak hívőnek sem kell lenni ahhoz, hogy legyen az emberben annyi erkölcsi tartás, hogy ne lopjon. Akit a lelkiismerete nem állít meg, azt nem fogja a VII. parancsolat sem.

2020. jún. 26. 15:09
 4/10 anonim ***** válasza:
87%

Ez lopás, az pedig illegális dolog.

Ha annyira rossz ott neki, akkor menjen el.

Ha pedig jobb viszonyban van a főnökével, akkor selejteztessen magának néha. Az legális.

Ja, és kérhet fizetésemelést, teljesítménybért, egyéb jutalmakat (mondjuk cafeteriát vagy bérletet) is.

2020. jún. 26. 15:35
 5/10 anonim ***** válasza:
87%
Lopás, még hit nélkül is.
2020. jún. 26. 15:38
 6/10 anonim ***** válasza:
40%

A vezetők utánzása mindig mindenütt szokásos. A tapasztalt mérték ezekkel arányos.

Azon a szinten szellemes megfogalmazásnak tartják. De az igazi probléma ne mez, hanem az, hogy lassan közfogalommá válik. Magától értetődő cselekménnyé. Mi ez, ha nem erős környezetszennyezés.

2020. jún. 26. 16:18
 7/10 A kérdező kommentje:
A pláne pont az, hogy élnek, mint hal a vízben. A kis és nagyfőnök is a haveri körben van, évekkel utánam jöttek, több fizetést is kaptak és dolgozniuk sem nagyon kellett. Ők vannak a legjobban felháborodva, hogy a politikusok mennyit lopnak, csalnak, hazudnak...
2020. jún. 26. 16:51
 8/10 anonim ***** válasza:
65%

Ha a Főnök megengedi, hogy kérésre fizetés nélkül elviszel ezt azt, akkor nem lopás, mivel tud róla az, Akié a bolt.

Minden egyéb esetben lopás.

2020. jún. 26. 17:13
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem tud róla és a főnök nem a tulaj, csak egy alkalmazott. Nincsen részesedése a cégből.
2020. jún. 26. 18:05
 10/10 anonim ***** válasza:
82%
Ez lopás. úgy, ahogy van. Sajnálom, hogy ilyen környezetben dolgozol, ez gusztustalan.
2020. júl. 3. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!