Mitől Nő a Nő? Ha valaki olvasta Csernus könyvét érti ezt a kérdést. Kinek mi a véleménye erröl?
az, hogy az csak Csernus véleménye! kifejezetten az ő nézetei alapján írta meg az állításait.
kb 1000 ember írhatná meg amit ő, csak a saját gondolkodása élet-látásmódja, párkapcsolati-látásmódja alapján.
- a nő szépség
- a nő a puhaság
- a nő a megértés
- a nő keserű élet méze
- a nő egy templom a megfáradt zarándoknak
- a nő a család szíve, az otthon melege
Ez mind egy személyben
Én olvastam. Vannak benne jó dolgok, szépen leír mindent, de szerintem távol áll a valóságtól!
Biztos vannak olyan nők, akik rá hallgattak, és utána jobb lett nekik, de Dr. Csernus minden, de minden párkapcsolati problémára a válást ajánlja, hogy a nő hagyja ott a férjét. Vannak rendes férfiak, akikben szinte semmi hiba nincs, (nőkből is kb. ugyanannyi a normális, nem a nemeket akarom szídni most) de ha minden nő elválna, akik olyan problémákkal küszködnek, ami a könyvben le van írva, akkor nagyon sok ember egyedül maradna. Mert a kínálatban nincs annyi "tökéletes férfi", mint amennyiről Dr. Csernus ír. Hát ez a baj vele! Nem beszélve arról, hogy a nő is lehet ugyanolyan hibás egy rossz kapcsolatban, pl. ha a férfi alkoholista, lehet a nő, aki elment hozzá, egy házisárkány. Nyilván ezt nem fogja bevallani az orvosnak. Ez a véleményem. Idea szintjén jó könyv, gyakorlatban nem nagyon alkalmazható.
Kedves 3-as!
Őszinte tiszteletem (úgy, ahogy mondom: ŐSZINTE és TISZTELETEM, ironikus felhang nélkül) ezért kedves/meleg felsorolásért. A konzervatív/patriarchális rendben (és ez is csak egyszerű fogalmi meghatározás) így beszél egy férfi, aki jó értelemben gentleman.
Ugyanakkor azonban, amikor mindaz is, amit Te felsoroltál, a nő:
- értelmes
- szívós
- harcos
- terhelhető és
- védelmező
...EMBER. Nem csak lágy, puha menedék, megadó, el- és befogadó "szentély", hanem, pl. háborús időkben, (a gyilkolászással lefoglalt férfinem helyett) gazdaságot fenntartó, lótetemből golyózáporban "felsált" kanyarító, félelemtől őrült gyerekére a halál árnyékában mosolyogni tudó, időseket és betegeket (és egyáltalán: életeket, AZ életet) mentő - ezerszeresen hős. A világ jobbik fele és reménye. Lehet, szerénytelenül hangzik - de ki nem veri a fejemből senki.
Maradok rokonszenvvel, tisztelettel - a 4-es válaszoló.
Az a baj, hogy amint fentebb is írta valaki, sok pasi csak azokat a hölgyeket tartja nőnek, akik ebbe a puha, meleg soviniszta sémába beleillenek. Persze lehet valaki puha, érzékeny, konyhatüntér, a családi tűzhely őrzője stb. De nem mindeki ilyen és ez szerintem így van jól! :)
Szerintem attól igazán nő egy nő, hogy:
1. Felnőtt ember és akként is viselkedik (felelősségel, stb)
2. Van egyénisége és őszintén azt adja ami: lehet szende, őzikeszemű törékeny virágszál, vagy "dilis" bohém, vagy határozott, szúrós szemű vadmacska, tökmindegy, csak legyen egyénisége és őszintén adja magát. Szerintem. Lehet, hogy közhelyes... én így gondolom. :)
Bár az is igaz, hogy mivel különfélék a nők, különfélék a pasik is és nekik is az a lényeg, hogy az ő NŐképükbe a párjuk beleilleszkedjen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!