Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gondolatok egy érzésről. Kinek mi a véleménye?
kicsit komplikáltan írod le, hogy érzelmeket ébreszt benned egy-egy zenerészlet és ez alapján asszociálsz a valódi vagy vágyott kedvesedre.
De ha igazán ilyen élményt akarsz átélni, hallgasd meg Mozart Moonlight Sonataját. még nem sikerült könnyek nélkül végighallgatnom. még úgy sem, hogy direkt próbáltam ignorálni az érzelmeket. mindig az első szerelmemmel történt szakításom jut az eszembe.
20/F
Belőlem is nagyon mély érzéseket vált ki néhány zene. Pl a Requiem for a dream című film zenéje. A filmet is láttam, így tudom, hogy nagyjából ismerem a mondanivalóját is a zenének és elég jól sikerült szerintem.
Luci Silvas feldolgozásában is van egy Metallica szám (mindkét verziót szeretem), szimfonikus zenekarral éneklik el a nothing else matter című számát. A szövege + még ez a zenekari aláfestés bennem olyan mély érzéseket vált ki, hogy néha megijedek saját magamtól. :)
Egyébként sok zenére jellemző, hogy bizonyos életszakaszaimban hallgattam. Ha meghallgatom emlékeztet egy szakításra, egy halál esetre, egy csalódásra, vagy arra amikor összejöttem a párommal. Olyan erősen feltámadnak bennem az akkori érzések csupán a zene hallatán, hogy az hihetetlen.
Pl. egy konkrét eset. Én pl sosem szerettem Oláh Ibolya Magyarország című számát. Aztán külföldön tartózkodtam jó darabig és iszonyatos honvágyam lett, gondoltam meghallgatom. Hirtelen olyan érzéseket váltott ki belőlem, hogy konkrétan sírtam a honvágytól. Onnantól kezdve minden kinti napomon meghallgattam szinte, mert jól esett. Aztán most ha meghallgatom, mindig az az időszak jut eszembe. :) (bár megint nem csípem különösebben, amióta itthon vagyok)
Az emlegetett számok, hátha érdekel:
http://www.youtube.com/watch?v=QohUdrgbD2k
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!