Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Bibliának van valami "olvasm...

A Bibliának van valami "olvasmányosabb" verziója?

Figyelt kérdés

**Ha a kérdésem nagy butaság, vagy bántó vagy hasonló akkor elnézést, nem sokat tudok ezekről a dolgokról.**

Nem vagyok hívő, de érdekel a vallás. Szoktam olvasni a kereszténységről, és már nekiveselkedtem a Bibliának is többször, de őszintén szólva az Édenkert utáni részig jutottam nagyjából, aztán mindig beletörik a bicskám. Maga a szöveg túl érthetetlen, fárasztó. Több ismert fordítással is próbálkoztam, egyik se bizonyult jobbnak.

Amire kíváncsi lennék, hogy nincs ebből valami átdolgozott, könnyebben olvasható változat? Szívesen megismerném a bibliai történeteket, a könyv tartalmát, de így nem megy.

Hallottam azt is hogy a Biblia nem így működik, hogy az ember leül és elolvassa... logikusnak tűnik, de akkor hogyan működik, ha nem forgatom kiskoromtól kezdve és nem jártam hittanra, senki nem tanította meg hogy mi van benne?

Hogy érdemes ennek nekiállni, ha az ember csak felnőttként, érdeklődésből szeretné megismerni?

2020. jún. 24. 14:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
2020. jún. 25. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!