Szólnak érte, ha miseruhát viselek a mindennapokban? Vagy csak egyszerűen megbámulnak?
Nem tudom, nekem is gyakran eszembe jut, hogy magamra kapom a magyar koronázási jelvényeket, persze nem vagyok magyar király. Biztos olyan természetes dolgok ezek.
(Szarkazmus volt, de hátha gondolkodsz egy kicsit és választ kapsz a kérdésedre magadtól is.)
Hát.. légyszi ne.
Még a papok is misén viselnek csak miseruhát
5-os, Jezust szeretjuk :D
Egy ateista
No most, miseruha alá albát szoktak venni, amit rászabnak a viselőjére. Ahogy a reverenda is személyre szabott. Szóval önmagában a miseruhában elég komikusan festenél. :))
Miseruhát amúgy sem szoktak utcára felvenni a papok sem, ez egy liturgikus öltözet.
Ha már azon igyekszel, hogy megbámuljanak, akkor szerintem több megbámulást kapnál, ha nem miseruhában, hanem meztelenül sétálgatnál az utcán.
Amúgy ez a miseruha dolog valószínűleg szükségtelenül megbotránkoztatna egyes római katolikusokat. Bár Jézus is mondott és csinált nem egy olyan dolgot, amin megbotránkoztak a vallásos zsidók az ő idejében, nem az volt a célja, hogy botrányt okozzon. Ő tiszta szívvel és tiszta szándékkal elmondta és megcsinálta azokat a dolgokat, amiket a mennyei Atya is elmondott vagy megtett volna az adott helyzetben, de az emberek nem értették, nem illett bele a világképükbe, sem az értékrendjükbe ezért megbántódtak.
Egyszóval nekem nehéz elképzelni, hogy a magamutogatáson, feltűnéskeltésen és polgárpukkasztáson kívül (és ezek szerintem nem tiszta dolgok) lenne valami pozitív előremutató üzenete a miseruha felvételnek. Inkább csinálj valami olyan dolgot, ami miatt Isten és a szent angylok megbámulnak. (Pl. mit szólnál a megtéréshez?)
üdv Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!