Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szólnak érte, ha miseruhát...

Szólnak érte, ha miseruhát viselek a mindennapokban? Vagy csak egyszerűen megbámulnak?

Figyelt kérdés
Nem vagyok egyházi személy.
2020. jún. 21. 23:02
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
Honnan van a miseruha? Jelmezboltból? Vagy farsangra varrta anyukád?
2020. jún. 21. 23:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, nekem is gyakran eszembe jut, hogy magamra kapom a magyar koronázási jelvényeket, persze nem vagyok magyar király. Biztos olyan természetes dolgok ezek.

(Szarkazmus volt, de hátha gondolkodsz egy kicsit és választ kapsz a kérdésedre magadtól is.)

2020. jún. 21. 23:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát.. légyszi ne.

Még a papok is misén viselnek csak miseruhát

2020. jún. 21. 23:08
 4/9 A kérdező kommentje:

Innen lehet rendelni:

[link]

2020. jún. 21. 23:17
 5/9 anonim ***** válasza:
85%
Eskü azt hittem, hogy a Jézus 666 nevű felhasználó tette fel a kérdést. 😂😂
2020. jún. 21. 23:24
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos megbámulnálak, sose láttam még papot miseruhában mászkálni az utcán.
2020. jún. 21. 23:46
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

5-os, Jezust szeretjuk :D

Egy ateista

2020. jún. 22. 00:29
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

No most, miseruha alá albát szoktak venni, amit rászabnak a viselőjére. Ahogy a reverenda is személyre szabott. Szóval önmagában a miseruhában elég komikusan festenél. :))

Miseruhát amúgy sem szoktak utcára felvenni a papok sem, ez egy liturgikus öltözet.

2020. jún. 22. 08:33
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha már azon igyekszel, hogy megbámuljanak, akkor szerintem több megbámulást kapnál, ha nem miseruhában, hanem meztelenül sétálgatnál az utcán.

Amúgy ez a miseruha dolog valószínűleg szükségtelenül megbotránkoztatna egyes római katolikusokat. Bár Jézus is mondott és csinált nem egy olyan dolgot, amin megbotránkoztak a vallásos zsidók az ő idejében, nem az volt a célja, hogy botrányt okozzon. Ő tiszta szívvel és tiszta szándékkal elmondta és megcsinálta azokat a dolgokat, amiket a mennyei Atya is elmondott vagy megtett volna az adott helyzetben, de az emberek nem értették, nem illett bele a világképükbe, sem az értékrendjükbe ezért megbántódtak.

Egyszóval nekem nehéz elképzelni, hogy a magamutogatáson, feltűnéskeltésen és polgárpukkasztáson kívül (és ezek szerintem nem tiszta dolgok) lenne valami pozitív előremutató üzenete a miseruha felvételnek. Inkább csinálj valami olyan dolgot, ami miatt Isten és a szent angylok megbámulnak. (Pl. mit szólnál a megtéréshez?)

üdv Stefán

2020. jún. 22. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!