Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők. Szerintetek aki elutasí...

Hívők. Szerintetek aki elutasítja Istent, és Jézust, akkor mi lesz vele? Hova kerül?

Figyelt kérdés

2020. jún. 21. 13:46
 1/10 anonim ***** válasza:
48%
Hiába visz el a kis ördög döfködni, itt csak Isten lesz az áldozat és Jézus szenvedése is értelmét veszti :(
2020. jún. 21. 14:05
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem attól is függ, hogy mennyire tudatosan utasítja el. Júdás például ismerte Jézust, látta csodáit, felismerte, hogy valóban Isten Fia volt, mégis elárulta és megtagadta. Sok ateista napjainkban pedig nem ismeri, vagy nem jól ismerte meg. Ezért náluk ez nem róható fel olyan szinten. Illetve vannak ateisták, akik nem hisznek Istenben, de nem is nagyon érdekli őket és vannak, akik nem hisznek, s mégis harcolnak Isten és Egyháza ellen. Ez a két kategória is nagyon eltérő, ahogy szerintem halál utáni sorsuk is eltérő lesz.
2020. jún. 21. 14:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A másodikkal értek egyet. Tapasztalat szerint általában egy ateista nem olyan értelemben utasítja el Istent, hogy hisz benne és úgy tagadja meg, hanem nem képes hinni.

Hogy hova kerül, arról nem fogok tippelgetni mert őszintén szólva f.ngom sincs, de itt egy nagyon érdekes válasz ezzel kapcsolatban:

[link]

2020. jún. 21. 14:14
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Még jöhetnek válaszok! És aki Istenben nagyon hisz 100%-ban, de Jézusban valahogyan nem tud hinni, akkor az illetővel mi lesz? Mert Istenben hisz, de Jézusban, bibliában nem nagyon tud. Mindenki mást mond. Jézus csak okos bűvész ember volt, biblia pedig lehet, hogy egy sima könyv. És ettől tartok, hogy nem tudom mi az igaz :/
2020. jún. 21. 14:17
 5/10 A kérdező kommentje:
És nézem a cikket, és én is sajnáltam. Bár a választ sajnos nem tudom. Néztem az ottani kommenteket is, és megint ott volt egy ateista!
2020. jún. 21. 14:18
 6/10 anonim ***** válasza:
22%

Sok hasonló kérdést láttam már. Ezeket mindet te rakod ki, Kérdező? (Nem gond, csak ha igen, nincs kedvem sokadszor elismételni magam).

Ezt mindenesetre pár kérdésnél látom mostanában:

"Jézus csak okos bűvész ember volt, biblia pedig lehet, hogy egy sima könyv."

Nem újkeletű feltételezés ez, teológusok és bibliakutatók foglalkoztak már vele érdemben. Olvasd el A Jézus-dosszié című könyvet, abban benne van a válasz minden kérdésedre.

2020. jún. 21. 14:21
 7/10 A kérdező kommentje:
Már bocs, de nem mind az enyém. Kíváncsi vagyok csak. És szeretnék tanulni a hitből is, és nem csak a tudományból.
2020. jún. 21. 14:23
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Oké :)

Ha hitről, vagy - mondjuk így - vallásbölcsességről is tanulni szeretnél, akkor elsősorban az adott vallás szent könyvét kell elolvasnod, jelen esetben a Bibliát.

Hajrá!

2020. jún. 21. 14:30
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2020. jún. 21. 14:34
 10/10 anonim ***** válasza:
51%

Istent és jézust nem lehet elutasítani, csak a róla alkotott téves illúziókat. Isten elutasítása fizikailag lehetetlen.

Sehova se kerülne. Rossz élete lenne egy ideig.

2020. jún. 23. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!