Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Van itt olyan,...

Keresztények! Van itt olyan, aki a biblia szerint él? Nektek nem nehéz így élni?

Figyelt kérdés
Én nehány napja döntöttem el, hogy nem leszek keresztény, mert nagyon nehéz a biblia szerint élni. Ne maszturbáljak, és ne legyen szex az esküvő előtt? Ez lehetetlen! Inkább kihagyom a bibliát, mert akkor jobb lesz az életem. De attól még hiszek egy Teremtő Istenben. És a szüleimmel is tisztelen voltam néha. Meg néha káromkodok is Istenre... Inkább választok más vallást. És olvastattam a bibliát, de én azt bullshitnek tartom. Bocsánat.

2020. jún. 19. 17:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
35%

Te csak ne élj a Biblia szerint.

Ne tarts rabszolgát, és ne kövezz meg senkit.

És menjél szombaton is dolgozni, ha az munkanap!

2020. jún. 19. 17:27
 2/14 anonim válasza:
69%
Buta vagy. Senki sem bűn nélkül való. Csak törekedni kell minél kevesebbet vétkezni
2020. jún. 19. 17:27
 3/14 anonim ***** válasza:
23%

Valamennyire megértelek, hiszen mindennyian küzdünk ilyen-olyan tökéletlenséggel. Azonban ha helyes szemszögből, nézőpontból közelitünk meg valamit, akkor másként látunk dolgokat, és másként is reagálunk azokra.

Azt irtad, hogy hiszel abban a személyben aki létre hozta az életet. De azt már nem hiszed, hogy nem kér lehetetlent. Csak néhány dolog, amit Jézus mondott a Boldogságról. Ezt a Máté ev. 5. fejezetében olvashatod:

(Máté 5:3–12) 3 „Boldogok, akik tudják, hogy szükségük van Istenre, mivel övék az egek királysága. 4 Boldogok, akik keseregnek, mivel meg fogják vigasztalni őket. 5 Boldogok a szelídek, mivel örökölni fogják a földet. 6 Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságosságra, mivel Isten megadja ezt nekik, és elégedettek lesznek. 7 Boldogok az irgalmasok, mivel velük is irgalmasan fognak bánni. 8 Boldogok a tiszta szívűek, mivel látni fogják az Istent. 9 Boldogok, akik békére törekednek, mivel Isten fiainak fogják őket hívni. 10 Boldogok, akiket üldöznek az igazságosságért, mivel övék az egek királysága. 11 Boldogok vagytok, amikor miattam gyaláznak és üldöznek benneteket, és hazug módon mindenféle gonoszságot mondanak rólatok. 12 Örüljetek, és legyetek végtelenül boldogok, mivel nagy a ti jutalmatok az égben, hiszen így üldözték korábban a prófétákat is.

Talán megfigyelted, hogy a valódi boldogságot mivel kötötte össze Jézus?

Azt megfigyelted-e, hogy melyik esetben emliti, vagy hozza összefüggésbe, a házassággal, vagy akár a nemi élettel?

Ezzel megtanitott egy igen hasznos alapigazságot, a valódi boldogságról.

Mindegyik esetben azt mondja, hogy a valódi boldogság, az Istennel ápolt kapcsolatunk, és a lefektetett erkölcsi mértékek betartása által van, ami maradandó boldogságot szerez.

Ez nem azt jelenti, hogy akkor lekell örökre mondanunk bizonyos dolgokról. Mindössze, meghatározott helyzetben és módon gyakorolhatóak ezek.

Az élet többet ér, mint az amibe néha kapaszkodunk, mert azt gondoljuk, hogy a nélkül nem élet az élet. HA nincs ruhád, de élsz, akkor rádöbbensz, hogy többet ér az élet, mint a Ruházat.

Ha az életben bizonyos dologról lekell mondanunk, mert az életünk függ tőle, megtesszük? Mindenbizonnyal.

A minap olvastam egy hiresség nyilatkozatát. Egy kérdéssel kezdte:

"Az életem, vagy a lábam?" Az életet választotta.

Ha szeretjük az életet, és annak Létrehozóját, akkor nem gondoljuk, hogy nehéz lemondani az életünkért, bármiről.

Talán érted, mire gondolok.

2020. jún. 19. 17:48
 4/14 anonim ***** válasza:
63%

Ezt le fogják pontozni, mert nem hiszik el és nem értenek vele egyet...

Én nem maszturbálok, sikerült leszokni róla, de egyébként ez nem is biztos, hogy tilos, mivel a Biblia nem írja.

A házasság előtti szexről meg annyit, hogy én nem fogok várni házasságig, mert számomra a házasság nem ott kezdődik, hogy kapunk egy papírt vagy a templomban elvégeznek egy szertartást. Számomra ott kezdődik, hogy megígérjük egymásnak, hogy örökre szeretni fogjuk egymást. Persze ennek az a feltétele, hogy olyan lánnyal álljak össze, akit tényleg szeretek.

Nem ítélkezek feletted, de amit te csinálsz az lázadozás Isten ellen. Mindig is voltak szabályok, pont a nehéz időkben kéne helytállni és hinni Istenben, nem csak akkor, amikor éppen jól esik.

2020. jún. 19. 19:29
 5/14 anonim ***** válasza:
17%
Ott kezdődik a probléma, amikor mindent szabálynak fogsz fel és nem jut el a masztizó agyadig, hogy mi miért jó. Úgy csinálsz, ahogy akarsz, de azt garantálom, hogy mikor idős korodban visszanézel az életedre, akkor pont azokat a dolgokat fogod bánni és szégyellni, amitől óv Isten. Hajrá!
2020. jún. 19. 21:41
 6/14 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem nem nehéz. És jó, hogy Isten adta a Bibliát és így nem kell a saját bőrünkön kitapasztalnunk, hogy mik azok a dolgok, amik boldoggá tesznek, és mik nem. Egy szakadék szélén álló korlátot vehetsz a személyes szabadságod elleni támadásnak is, de valójában védelem.
2020. jún. 20. 06:33
 7/14 anonim ***** válasza:
93%

Csak egy ember volt aki mindent betartott amit a Biliai ír, és ő meghalt a kereszten.

Lehetetlen mindig betartani amit a Bibliai ír, keresztény az aki igyekszik a igyekszik a Bibliához tartani magát, de ha csak az számítana kereszténynek aki mindig mindent betart akkor a világ keresztényeinek száma nulla lenne...

2020. jún. 20. 07:23
 8/14 anonim ***** válasza:
63%
b*
2020. jún. 20. 07:24
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én igyekszem a hitem szerint élni, de nem mindig sikerül. Viszont ez nem úgy működik, hogy ha elkövetek valami bűnt, akkor már nem lehetek keresztény! Isten megbocsátó. Ahogy az előttem szóló is írta, ha csak az lehetne keresztény, aki mindent betart, akkor annak kb senki se felelne meg.
2020. jún. 20. 12:31
 10/14 anonim ***** válasza:
60%
kereszténység?házasság,min a kánai mennyegző-a"pohárnok2 a végén hozta-hozza?-a jó bort?(azt hozzáteszem a valóság azt írja hogy a jóbort felcserélik a lőrével...)
2020. jún. 20. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!