Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol van az a határ, amikor el...

Hol van az a határ, amikor el veszíti az ember az üdvösségét?

Figyelt kérdés

Mennyi bűnt néz el Isten és mik azok pontosan, ami miatt még nem fordul el? Aki üdvözül, az tökéletes, hibátlan és bűn nélküli?

Van erről lista?

2020. jún. 18. 10:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
A lehetőségekhez képest kell megtenni a legjobbat és ez a lényeg. A többivel meg ne foglalkozz! :)
2020. jún. 18. 20:11
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
Hogy hol van a határ? Jézus szoros kapuról és keskeny útról beszélt. A határ pontosan a keskeny út szélén van.
2020. jún. 18. 21:15
 13/18 A kérdező kommentje:
Igazából ti sejt tudtok konkrét dolgot, ugye? Mindenki csak találgat. Keskeny út? Világos volt a kérdésem, mégsem kaptam Péterén kívül világos választ. Bár ugye az ő válasza szembemegy a többivel, így már végképp nem tudni az igazságot.
2020. jún. 19. 09:02
 14/18 anonim ***** válasza:
50%

2Mózes 19-től kezdődnek a a parancsolatok és a tízparancsolat. Innen meg lehet tudni, hogy mit tart Isten helyesnek és mit nem pl. helytelennek tartja, ha vért eszel vagy sok nővel lefekszel. Ha ennyire szabályokat akarsz, akkor leírom a legfontosabbakat a Biblia szerint: 10 parancsolat megszegése, vérevés, szegények és gyengék kihasználása, erőszakosság homoszexualitás, transzexualitás, képmutatás, letéríteni valakit a jó útról, jövevényt nem tisztelni. És Jézus is beszélt pár dologról az evangéliumokban pl. megbocsátás, adó fizetése.

Nilván lesznek olyan helyzetek, amikor lehet pont az egyik parancsolat betartása a helytelen dolog és ezen kívül senki nem tud minden betartani Jézuson kívül. Ezért mondja Jézus, hogy a törvényeket úgy lehet összefoglalni, hogy szeresd Istent, a te uradat teljes szívedből és szeresd embertársaidat úgy, mint magad. Azért beszélünk keskeny útról meg arról, hogy nincsen határ, mert azt Írja az egyik próféta (de lehet valaki más mondta, már nem tudom), hogy aki Jézust követi, az nem kőtáblára írt parancsolatot fok követni, hanem a szívébe lesz beírva a parancsolat, szívbe beírt parancsolatnál meg nincsen egy bizonyos határ. Aki arra törekszik minden erejéből, hogy megtartsa, amit Isten mondott, az üdvözül, aki nem, az nem. Ez a határ.

2020. jún. 19. 09:36
 15/18 A kérdező kommentje:
A Biblia ennél több, sokkal több bűnt ír le. Gondolom kimazsoláztad magadnak a neked tetszőt, amit úgy kb be tudsz tartani, a többi ember meg szerinted vesszen. Értem.
2020. jún. 19. 11:42
 16/18 anonim ***** válasza:
Odaírtam, hogy a legfontosabbakat írom le, azaz tudom ,hogy van több is. De ha ennyire tudod, akkor mért kérdezed? Meg akkor el tudnál nekem mondani pár olyat, amit nem írtam le és említi a Biblia?
2020. jún. 19. 13:41
 17/18 A kérdező kommentje:

Most te sem gondolod komolyan, hogy ide fogok írni még kb 200-at?

De ha jól értem, akkor a legtöbbek véleménye az, hogy jól kell viselkedni és akkor TALÁN sikerül.

2020. jún. 19. 14:06
 18/18 anonim ***** válasza:
Ne írj le 200-at, írj le csak 10-et amit én nem írtam. Itt nem arról van szó, hogy talán sikerül. Itt arról van szó, hogy ha mindent megteszel , akkor Isten úgy fogja elkönyvelni, hogy mindenben sikerrel jártál.
2020. jún. 19. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!