Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mint hívő a hívő-hőz, miért...

Mint hívő a hívő-hőz, miért kell Teremtő Isten a világhoz? Mit szoktál mondani ha valaki kérdezi ezt?

Figyelt kérdés

2020. jún. 15. 14:53
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
A semmiből nem lesz valami magától.
2020. jún. 15. 15:55
 2/20 A kérdező kommentje:
És ilyenkor mit mondasz Teremtő Isten-ről?
2020. jún. 15. 15:58
 3/20 anonim ***** válasza:
0%
Ha nincsen isten akkor szerinted miből jött létre ez a világ? Eléggé komolytalan a kérdésed
2020. jún. 15. 16:32
 4/20 A kérdező kommentje:
Kérdésemben írtam, hogy hívő vagyok. Tehát Isten teremtett mindent. A természetnek van alkotója. Aki Isten.
2020. jún. 15. 16:36
 5/20 anonim ***** válasza:

Sajnos ez nem válasz, mert akkor a teremtő istenhez is kellene egy teremtő.

Jelenleg úgy néz ki, hogy a világunk létre tud jönni egy ősrobbanásból.

Hogy az ősrobbanás hogyan jön létre, az egy jó kérdés. Azonban elég nehéz elképzelni olyan teremtőt, aki egy robbanással teremt, pici pontból, 13 milliárd év alatt, sok fölösleges kitérővel.

2020. jún. 15. 16:59
 6/20 A kérdező kommentje:
Teremtő Isten örökkévaló. Van volt lesz. Ha valaki teremtette volna Istent akkor már nem teremtő isten. Csak nekünk fizikai lényeknek lehetetlen felfogni, mert be vagyunk zárva a téridőben. Már pedig Isten a téridőn kívül létezik, és ő teremtette a téridőt. Én ebben hiszek. Mit gondolsz?
2020. jún. 15. 17:04
 7/20 anonim ***** válasza:
59%

Azt, hogy ilyen alapon a világ az örökkévaló.

Nem a miénk, hanem az, amiből a miénk is kialakult. Őröktől fogva létezik az anyag, amiből mindig keletkeznek új világok is.

Teremtő az pedig nincs.

Erről mit gondolsz?

2020. jún. 15. 17:12
 8/20 A kérdező kommentje:
Az hogy sajnállak téged, hogy nem hiszel Istenben. Pedig létezik.
2020. jún. 15. 17:15
 9/20 anonim ***** válasza:

Tehát akkor te is látod, hogy amit én mondtam, az is lehet.

Csak valamilyen beépített agyblokk meggátol téged abban, hogy normálisan válaszoljál.

2020. jún. 15. 17:18
 10/20 anonim ***** válasza:

Igen ez klasszikus kérdés amire egyik vallás sem tud kielégítő választ adni, úgy értem annak, aki gondolkodni is szokott.

Mert ha az anyag nem lehet a semmiből, akkor hogy lehet isten? Ja, hogy ő "örökkévaló"? Akkor az anyag miért nem lehet az?

És egyébként ha az anyag valóban nem örökkévaló és valóban van isten még akkor sincs az égvilágon semmiféle bizonyíték arra, hogy pont a te istened teremtette a világot. A teremtést minden szent könyv a saját istenének tulajdonítja, de ez nem bizonyíték. Pont azért mert mindegyik magának tulajdonítja. Valamelyik biztos hazudik, de melyik? Nyilván nem a tiéd mert te "TUDOD", hogy az összes többi. Aha, ez aztán a bizonyíték.

Vagy mondok másikat... mi van ha a világot nem egy hanem több isten teremtette? Hogy lehet bebizonyítani, hogy nem így van? Vagy mi van ha egy teljesen ismeretlen isten?

Ezekre a kérdésekre csak lóugrásszerű "bizonyítékokkal" lehet válaszolni, pl: a bibliában (vagy bármi másban) meg van írva úgyhogy NYILVÁN az az igazság. Aha...

2020. jún. 15. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!