11/14 anonim válasza:
Majdnem egyetértünk.
A szemléltetés alapján, a lámpásban levő olaj az, ami mást jelent. Illetve a "mennyasszony" kifejezés is.
12/14 anonim válasza:
Most nem teljesen értelek, én az "ismerni" szó egy másik jelentésére akartam felhívni a figyelmed. Tehát attól, hogy valaki nagyon sokat tud Jézusról, még nem biztos, hogy ismeri. Sőt attól, hogy Jézus mindent tud adott emberről, még mondhatja neki, hogy "nem ismerlek téged".
A vőlegény és menyasszony kifejezést Pál apostol is használta Krisztusra és az Egyházra, korábban idéztem.
13/14 anonim válasza:
Bocsánat, lehet, hogy rosszul fejtettem ki a válaszomat.
Nyilván, hogy Jézus mindenkit ismer.
A válaszomban arra szerettem volna utalni, hogy nem biztos, hogy ismeri Jézus helyes tanitását, ezért másként értelmezi Jézus személyét is.
14/14 anonim válasza:
Humorosnak szánt kérdés, csak eléggé humortalanul sült el. Lehet valaki igaz keresztény úgy is, hogy valamelyik egyházat követi, és úgy is, hogy azon kívül követi Krisztust. Ahogy szélsőséges dolog azt mondani, hogy mindenki aki X egyházon kívül van, az nem üdvözülhet, úgy a ló túloldala azt állítani, hogy az egyházokon belüliek mind hülyék és birkák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!