Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova tanúk előtt, kik...

A Jehova tanúk előtt, kik képviselték az igazságot?

Figyelt kérdés
Szervusztok. Ma már ismert az a állásfoglalás, miszerint Jehova tanúi az egyetlen, és igaz, biblikus felekezet. De ők csak pár száz éve vannak jelen. Ha Isten népe, mindig egységes tanítást kapott, és látható, és felismerhető volt az egységük, akkor a tanúk előtt, kikhez kellett csatlakozni, hogy az ember, az igaz imádatot bemutathassa, Jehovának? Még sem lehet, hogy összevissza mindenki egy kicsit képviselte őt, ha a mai állásfoglalásuk az egységességről, felismerhetőségről tudott, akkor előtte is annak kellett lennie.
2019. jún. 17. 15:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

"Ma már ismert az a állásfoglalás, miszerint Jehova tanúi az egyetlen, és igaz, biblikus felekezet."

Ez csak a tanuk szerint "ismert állásfolalás". De segítek. Minden felekezet azt tartja magáról, hogy ők az egyetlen és igaz út. Így aztán előttük és utánuk is lesz bőven aki ezzel promózza magát...

2019. jún. 17. 15:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Ugyan az akik utánuk.
2019. jún. 17. 15:19
 3/8 anonim ***** válasza:
30%

Szia,

A válasz egyszerű: igazság = szeretet. Ahol szeretet van, ott az Isten igazsága is képviselve van, és ez független a felekezetektől. Sajnos vannak olyan tanúk, akikben nincs meg ez a szeretet, és vannak olyan katolikusok akikben megvan.

"Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára. Összegyűjtenek elé minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja. Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek az országot, amely készen áll számotokra a világ kezdete óta. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg. Akkor szól a bal keze felől állókhoz is: Menjetek előlem, átkozottak, az ördögnek és angyalainak elkészített örök tűzre! Mert éheztem, és nem adtatok ennem, szomjaztam, és nem adtatok innom, jövevény voltam, és nem fogadtatok be, mezítelen voltam, és nem ruháztatok fel, beteg voltam, börtönben voltam, és nem látogattatok meg. Akkor ezek is így válaszolnak neki: Uram, mikor láttunk téged éhezni vagy szomjazni, jövevénynek vagy mezítelennek, betegen vagy börtönben, amikor nem szolgáltunk neked? Akkor így felel nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor nem tettétek meg ezeket eggyel a legkisebbek közül, velem nem tettétek meg. És ezek elmennek az örök büntetésre, az igazak pedig az örök életre." (Mt. 25:31-46)

Ahogyan láthatod az igazság képviselete nem beszéd, szép hitvallás, az "igaz imádat bemutatása" ez: "éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám."

Amúgy Jehova tanúi csak 1931 óta létező szervezet, vagyis csak 88 éves, de ha az elődszervezetet is hozzászámoljuk akkor is csak 138 éves...

Üdv. Péter

2019. jún. 17. 15:27
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Az első ilyen ember Ábel volt, Ádám fia. A Biblia felsorolja a hűségeseket.

A szentírásban tájékoztat Jehova, hogy a pogányok meghatározott ideje alatt, nem választ magának Földi képviseletet. Ez az utolsó választott király Sedékiástól kezdődött, és a Messiás király megjelenésig tart.

Az tény, hogy voltak néhányan akik szerették volna az írások alapján helyreállítani az egységes tiszta imádatot, de az idő meghatározása miatt nem tudták a próféciát előrébb hozni, ez Isten hatalmában van.

2019. jún. 17. 16:50
 5/8 A kérdező kommentje:
#4 Akkor ez egy világmegrendítő dolog, ha a tanúk képviselik Istent, a tökéletes imádatban. Te hogyan éled meg ezt a kiválasztottságot?
2019. jún. 17. 17:32
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

A "kiválasztottság" nem egy olyan kifejezés, amitől az ember különbnek érezheti magát, vagy nagyobb rendű, Sőt.

Jézus sem gondolta soha magát különbnek, vagy hatalmasabbnak, és ezért barátainak hívta azokat, akik azonosultak vele, és megvolt a kellő alázat bennük. Őket is Isten választotta, Jézus pedig hívta Őket. Ez már egyénileg rajtuk múlott, hogyan viszonyulnak a meghíváshoz.

Minden esetben Isten választ, az embernek ezért hatalmas felelőssége van, számonkéréssel tartozik.

2019. jún. 17. 18:42
 7/8 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

Egy tévedésedet igazítanám helyre!

"De ők csak pár száz éve vannak jelen."

- Nem páros az a 100 év mindössze olyan 140 körül van. Bár ez attól is függ hogy honnét számoljuk. (Rusell és Barbour 1878-ban váltak külön)

2019. jún. 19. 17:33
 8/8 anonim ***** válasza:
egy ici pici pirinyó szekta mint a jehovák, a maguk 80 .. évével semmit soha nem jelentettek és soha de soha nem is fognak jelenteni az emberiség történetében. pláne ha rövid időn belül akár el is tün ek és még emlékezni sem fognak rájuk. még ha 100ezer éve bejegyzett szekta lenne az sem jelentene semmit az időben.
2019. jún. 21. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!