Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon a lelkészek játszanak...

Vajon a lelkészek játszanak számítógépes játékokkal? Hisz a tízparancsolat 5. parancsa a ne ölj!

Figyelt kérdés
2020. jún. 13. 15:35
1 2 3
 11/26 HaEv ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ha az ilyen játékok nem okoznának függőséget, akkor a pszichológia nem foglalkozna vele. Bár ez nem tartozik a kérdésedhez.

Ha te és az ismeretségi körödbe tartozók simán le tudjátok tenni, akkor nem vagytok függők, és ez jó, örüljetek neki.

Vannak, akik kívül esnek az ismeretségi körödön, és léteznek, nem ilyen szerencsések. Nekem van az ismeretségi körömben (nem keresztény), akinek a gyerekével ilyen gond van.

Ha csak a magad világát látod és ezért pontozol le, az nem tud meghatni. :)

2020. júl. 5. 11:43
 12/26 anonim ***** válasza:
89%
#5 jelenesek konyve meg rosszabb mint egy horror
2020. okt. 25. 14:58
 13/26 anonim ***** válasza:
72%
#8 Ha letudod tenni akkor miert nem teszed le? Azert mert a beleolt munkádat mar nem tudod otthagyni te függő kecske!
2020. okt. 25. 15:03
 14/26 anonim ***** válasza:
80%
#14 és ez hogy jön ide? xd
2020. okt. 26. 10:43
 15/26 anonim ***** válasza:
Utolsó, 7.-es válaszhoz kapcsolódóan
2020. okt. 26. 11:02
 16/26 anonim ***** válasza:
60%

"Játékban ölni nem ölés."

Mi van ha a mostani életed is csupán egy virtuális valóságban zajlik és tökéletes illúzió csupán?

2020. nov. 29. 20:21
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
lehet de ők nem ezt hiszik
2020. nov. 29. 20:32
 18/26 Mansour ***** válasza:
100%

Először is a tízparancsolat nem azt mondja, hogy ne ölj, hanem azt, hogy ne kövess el gyilkosságot. A kettő nem ugyanaz.

És bár nem vagyok gyakorló keresztény, szerintem sem igazán helyénvaló olyan játékokkal játszani, amiben embereket kell ölni. Én is szoktam játszani, de szinte csak olyan (RPG) játékokkal, ahol szörnyeket, démonokat, a gonosz teremtményeit kell öldösni.

2020. nov. 30. 10:09
 19/26 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#18 szegenyeket nem sajnalod?

hat igen egyre elethubbek a jatekok meg "2D" ben is vagyis egy hagyomanyos monitoron, megjeleniton

Lenyegeben tehat a patvany es a hangok olyanok mintha valoban megolnel valakit,

az hogy lelodoz valakiket egy dolog

de FarCry kban kivegezni lehet sorra kozelrol az embreket

mennyire helyes? Rosszak igen nagyon, megerdemeltek a halalt

2020. dec. 30. 21:57
 20/26 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

* patvany = latvany

ez lemaradt hogy virtualis valosaggal 3D ben lehet atelni ezeket, egyre inkabb valosagga valnak azok amiket sci fi filmekbol lathatunk

igazabol tobb is valosagga valik mindeg mint amit elkepzeltek fantaziaban, erdekes

es a legjobb ha a jatekban gonosz lehetsz, Far Cry kban legalabb jo oldalon, jo celert meszarolsz le tomegeket

2020. dec. 30. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!