Vajon a lelkészek játszanak számítógépes játékokkal? Hisz a tízparancsolat 5. parancsa a ne ölj!
Kedves Kérdező!
Ha az ilyen játékok nem okoznának függőséget, akkor a pszichológia nem foglalkozna vele. Bár ez nem tartozik a kérdésedhez.
Ha te és az ismeretségi körödbe tartozók simán le tudjátok tenni, akkor nem vagytok függők, és ez jó, örüljetek neki.
Vannak, akik kívül esnek az ismeretségi körödön, és léteznek, nem ilyen szerencsések. Nekem van az ismeretségi körömben (nem keresztény), akinek a gyerekével ilyen gond van.
Ha csak a magad világát látod és ezért pontozol le, az nem tud meghatni. :)
"Játékban ölni nem ölés."
Mi van ha a mostani életed is csupán egy virtuális valóságban zajlik és tökéletes illúzió csupán?
Először is a tízparancsolat nem azt mondja, hogy ne ölj, hanem azt, hogy ne kövess el gyilkosságot. A kettő nem ugyanaz.
És bár nem vagyok gyakorló keresztény, szerintem sem igazán helyénvaló olyan játékokkal játszani, amiben embereket kell ölni. Én is szoktam játszani, de szinte csak olyan (RPG) játékokkal, ahol szörnyeket, démonokat, a gonosz teremtményeit kell öldösni.
#18 szegenyeket nem sajnalod?
hat igen egyre elethubbek a jatekok meg "2D" ben is vagyis egy hagyomanyos monitoron, megjeleniton
Lenyegeben tehat a patvany es a hangok olyanok mintha valoban megolnel valakit,
az hogy lelodoz valakiket egy dolog
de FarCry kban kivegezni lehet sorra kozelrol az embreket
mennyire helyes? Rosszak igen nagyon, megerdemeltek a halalt
* patvany = latvany
ez lemaradt hogy virtualis valosaggal 3D ben lehet atelni ezeket, egyre inkabb valosagga valnak azok amiket sci fi filmekbol lathatunk
igazabol tobb is valosagga valik mindeg mint amit elkepzeltek fantaziaban, erdekes
es a legjobb ha a jatekban gonosz lehetsz, Far Cry kban legalabb jo oldalon, jo celert meszarolsz le tomegeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!