Hogy monjam el,hogy wicca akarok lenni?
Elég erősen keresztény szüleim vannak,és nem tudom,hogyan fogadnák. Azt sem tudom,egyáltalán hogy mondjam el.
Már rengeteget tanultam,olvastam,stb.és biztos vagyok benne,hogy wicca akarok lenni.
A szüleim nem hiszem, hogy megengednék,de egyáltalán hogy mondjam el nekik? A wiccáról a legtöbb embernek(nagyon tévesen) a baanyák meg sátánisták jutnak eszébe. Hogy mondjam el nekik,hogy ne nézzenek komplett hülyének,vagy ne vigyenek ördögűzőhöz?
Kedves Kérdező!
Ha ennyi lehetőséged volt eddig a wicca-ról tanulni, akkor a szüleid csak ellentmondást nem tűrő "keresztények" és nem gondolják komolyan. Ugyanis ha komoly keresztények lennének, a beszélgetéseitekből már régen kiderült volna számukra, hogy mi érdekel és nem kéne elmondani nekik külön. Ahogy a normális "nem keresztény" szülők esetében is van. Ha viszont normális keresztények és nem beszélgettetek még erről, mert nem merted szóba hozni, valószínűleg észrevették a változást, a szófukarságot és már alig várják, hogy kibökd, hogy miért "kerülöd" őket. És meg fognak nyugodni, hogy csak egy vallási érdeklődés - de persze imádkozni fognak érted a hátad mögött, amit már eddig is tettek. Ha tényleg keresztények bibliai értelemben, és te nem beszéltél nekik erről - még az is lehet, hogy Isten viszont beszélt nekik erről, és megkapták a "fejmosást" ezért. Szóval szerintem jó helyzetben vagy. Ha én lennék az egyik szülőd, el is kísérnélek. (De nem vagyok.) A "gyülekezet" meg pukkadjon meg, ha nem tudja olyan módon leleplezni neked Istent, amitől érdekelne téged.
Természetesen ha nem vagy 18, beleszólhatnak. De a tanulmányaidat nem hátráltatták, hanem fizették, tehát nem kéne ennyire félned. Képmutatás lenne, ha haragudnának rád.
Szerintem nyugi. Ha meg is haragszanak, magukra fognak igazából haragudni.
Köszönöm szépen a válaszokat!21.válaszoló,nagyon megnyugtató a véleményed,habár,lehet,valószínű hogy tévedek,de nem vettem észre,hogy a szüleim észrevették volna. Remélem érthető,mit mondok:)
22.válaszoló,köszönöm szépen! Nagyon kíváncsi voltam tapasztalatokra!
Köszönöm az összes választ, segítséget! Mind nagyon-nagyon kedvesek vagytok!
Sajnálom, hogy lepontoztak!
A hittérítés tényleg nem ide való,de köszönöm a figyelmeztetéseket és tanácsokat!
Kedves Kérdező!
Bár nem konkrétan wicca vallás, de ez a nő elég mélyen benne volt okkult dolgokban. A szellemvilág nem játék. Nézd meg a bizonyságtételét:
*Elég erősen keresztény szüleim vannak,és nem tudom,hogyan fogadnák
aha-álmodban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!