Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy monjam el,hogy wicca...

Hogy monjam el,hogy wicca akarok lenni?

Figyelt kérdés

Elég erősen keresztény szüleim vannak,és nem tudom,hogyan fogadnák. Azt sem tudom,egyáltalán hogy mondjam el.

Már rengeteget tanultam,olvastam,stb.és biztos vagyok benne,hogy wicca akarok lenni.

A szüleim nem hiszem, hogy megengednék,de egyáltalán hogy mondjam el nekik? A wiccáról a legtöbb embernek(nagyon tévesen) a baanyák meg sátánisták jutnak eszébe. Hogy mondjam el nekik,hogy ne nézzenek komplett hülyének,vagy ne vigyenek ördögűzőhöz?

2020. jún. 13. 13:58
1 2 3 4
 21/34 HaEv ***** válasza:
86%

Kedves Kérdező!

Ha ennyi lehetőséged volt eddig a wicca-ról tanulni, akkor a szüleid csak ellentmondást nem tűrő "keresztények" és nem gondolják komolyan. Ugyanis ha komoly keresztények lennének, a beszélgetéseitekből már régen kiderült volna számukra, hogy mi érdekel és nem kéne elmondani nekik külön. Ahogy a normális "nem keresztény" szülők esetében is van. Ha viszont normális keresztények és nem beszélgettetek még erről, mert nem merted szóba hozni, valószínűleg észrevették a változást, a szófukarságot és már alig várják, hogy kibökd, hogy miért "kerülöd" őket. És meg fognak nyugodni, hogy csak egy vallási érdeklődés - de persze imádkozni fognak érted a hátad mögött, amit már eddig is tettek. Ha tényleg keresztények bibliai értelemben, és te nem beszéltél nekik erről - még az is lehet, hogy Isten viszont beszélt nekik erről, és megkapták a "fejmosást" ezért. Szóval szerintem jó helyzetben vagy. Ha én lennék az egyik szülőd, el is kísérnélek. (De nem vagyok.) A "gyülekezet" meg pukkadjon meg, ha nem tudja olyan módon leleplezni neked Istent, amitől érdekelne téged.

Természetesen ha nem vagy 18, beleszólhatnak. De a tanulmányaidat nem hátráltatták, hanem fizették, tehát nem kéne ennyire félned. Képmutatás lenne, ha haragudnának rád.

Szerintem nyugi. Ha meg is haragszanak, magukra fognak igazából haragudni.

2020. jún. 13. 19:59
 22/34 anonim ***** válasza:
91%
Nem ismerem a szüleid, de akármennyire írnak itt olyat, hogy így mond el nekik, úgy mond el nekik és akármennyire nem szeretnél előttük titkolózni, úgy jársz a legjobban, ha titokban tartod, saját tapasztalat.
2020. jún. 13. 20:05
 23/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!21.válaszoló,nagyon megnyugtató a véleményed,habár,lehet,valószínű hogy tévedek,de nem vettem észre,hogy a szüleim észrevették volna. Remélem érthető,mit mondok:)

22.válaszoló,köszönöm szépen! Nagyon kíváncsi voltam tapasztalatokra!

Köszönöm az összes választ, segítséget! Mind nagyon-nagyon kedvesek vagytok!

2020. jún. 13. 22:12
 24/34 anonim ***** válasza:
18%
Hát elég érdekes a szüleid kemény keresztény hite, ha nem tudták neked elmondani, hogy miben hisznek és kicsoda Isten. Mert ha ezt megtették volna, akkor most nem így folyna a beszélgetés és nem itt.
2020. jún. 14. 11:28
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
Köszi a lepontozást, a 13. voltam. Leírtam, mit tegyen a kérdező. A hittérítés dolog azoknak szólt, akik egyből jöttek azzal, hogy a kérdező rosszul döntene.
2020. jún. 14. 11:48
 26/34 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy lepontoztak!

A hittérítés tényleg nem ide való,de köszönöm a figyelmeztetéseket és tanácsokat!

2020. jún. 14. 12:21
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
13/25 Ha a pontozásodat hozod szóba, akkor én az vagyok aki a kérdésednél a félig hasznosra nyomott, mert abban igazat adok, hogy hittérítést nem kellene, hanem az arra vonatkozó gondolatoddal nem értek egyet, hogy a kérdezőnek mit kellene tennie, sajnos nem minden szülőt lehet meggyőzni, nem minden keresztény szülőnek lehet elmagyarázni, hogy miről is szól egy kereszténytől eltérő vallás.
2020. jún. 14. 12:34
 28/34 anonim ***** válasza:
39%

Kedves Kérdező!

Bár nem konkrétan wicca vallás, de ez a nő elég mélyen benne volt okkult dolgokban. A szellemvilág nem játék. Nézd meg a bizonyságtételét:

https://www.youtube.com/watch?v=fHXcsiqGRvA

2020. jún. 30. 21:23
 29/34 anonim ***** válasza:
68%
Kedves keresztények, kérlek ne akarjátok meggyőzni a kérdezőt arról, hogy téved, mert ez nem segítség neki! Pont a hozzátok hasonlóak miatt nem meri elmondani a szüleinek, hogy máshogy gondolja. Ez a kérdés a kérdezőről szól, nem rólatok.
2020. jún. 30. 21:42
 30/34 anonim ***** válasza:
74%

*Elég erősen keresztény szüleim vannak,és nem tudom,hogyan fogadnák

aha-álmodban.

2020. júl. 23. 19:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!