Ha Isten időfeletti, akkor Isten egyszerre van a múltban, jelenben és jövőben?
Előző, már persze ha lenne értelme annak a kifejezésnek, hogy "időn felüli, időn kivüli". Mert ugye sehol ilyet nem látunk a világban (mint ahogyan mindentudó, mindenható, halhatatlan dolgokat sem).
Vagy mégis mennyire tűnik életszerűnek az, hogy egy állandó (változatlan), örökké létező és halhatatlan erő olyan világot hoz létre, ami állandóan változik, időben korlátolt és mai formája eleve pusztulásra van itélve?
Isten nem "anyagból" van, ezért valóban az anyagi dolgok "feletti".
"János4.24. Szellem az Isten, és azoknak, akik Őt imádják, szellemben és való(igaz)ságban kell imádniok."
Az idő pedig az anyag része, ezért azok akik az "örökkévalóságban" élnek (nem anyagi testben) azok számára a múlt nem létezik, mivel az már elmúlt, jövő sincs, mert az meg még nincsen, csak jelen van! És ez tényleg egy csodálatos világ!!!
Aki az anyagvilágban él, annak számára szinte elképzelhetetlen ez.
"a Mennyei Atya mérhetetlen szeretete nem ismeri az időt! Az idő az anyagi teremtettség tulajdonsága, a szeretet az nem! A szeretet az Isten tulajdonsága, sőt maga az Isten, aki létben tartja magát az anyagot is.
Az Istent és az Ő irgalmát, melyet elhoztam közétek, az örökkön-örökké él, és örökkön-örökké rendelkezésére áll annak, aki evvel élni akar! Ne büntessétek hát magatokat, mert Én sem büntetlek titeket! Ne mondjátok azt halálotok óráján, mikor majd Elém álltok, hogy: én szerettem volna Uram, de nem volt hol, és nem volt mikor, és nem volt kit. Az egyetlen biztos dolog az egész világmindenségben pontosan az, hogy Én, Jézus MINDIG lehetőséget adok arra, hogy, ha valaki szeretni akar, vagyis az életével Mellettem dönt, akkor annak örök élete legyen Bennem. Én soha nem mondok le senkiről, lemondani csak Rólam lehet. De ezt sem tudjátok megtenni örökké! A szenvedés előbb-utóbb megtanít mindenkit arra a felismerésre, hogy az örök jó birtoklása az elvesztés félelme nélkül csak Bennem, Jézusban található meg! És mindent el fogok követni, hogy ennek mielőbb birtokosai legyetek. Ez akkor is igaz, ha már az anyagvilág ebben a formájában betöltötte szerepét, és megszűnik létezni. Ha az Isten bezár egy ajtót, mert már senki nem akar bemenni rajta, akkor egész biztos, hogy helyette kinyit egy másikat azoknak, akik kint maradtak, hogy ne vesszenek el örökre"
Jézus; A HANG - könyv 4683
Örök állandóságban van, tehát nem változik. Az idő értelméről csak a változás függvényében beszélhetünk. Tehát te változtál múlt hét óta (hiszen változtak a sejtjeid, de lelki értelemben is pl. új tapasztalatokat szereztél, változtak az érzéseid, stb.), meg más leszel 1 hónap múlva. Ezért beszélhetünk időről.
Nehéz elképzelni, mert mi csak az idő síkján tudunk gondolkodni, de Isten pontosan ugyanaz mint volt és ugyanilyen lesz. Semmiben nem változik.
Én úgy tudom értelmezni, hogy valami ami a világ kialakulása előtt is jelen volt, és ha a világunk megszűnne sem tűnne el.
Csak úgy van mindenhol és hatással van mindenre.
Nem tudom mihez lehetne hasonlítani. Talán a gravitációhoz, bár az elvileg megszűnne ha minden megszűnne, kerdés hogy minden megtud e szűnni egyszerre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!